yadayadayada....

Motivationen är låg. Har varit en tuff vecka, känner mig inte riktigt i form. Kryssningen som var i helgen som gick lyste upp vardagen lite, men helgen var över ruskigt snabbt... Relationer är inte alltid en dans på rosor. Är så lätt att jämföra sig med andra och skapa bilder för hur ett förhållande borde vara, men som över huvud taget inte är förankrade i verkligheten. Men kärleken finns. Och kämparandan. Då löser det sig. Blev ingen yoga idag, var så slut när jag kom hem så jag la mig för att blunda i fem minuter, och somnade såklart. När jag vaknade 25 minuter senare så var det för sent. Känns jobbigt, yogan är min enda riktiga andningspaus. Får köra på fredag morgon, min älskade mammas pass. Mångan konstiga tankar i klump. Märks att jag är någon annanstans.

Den nya kursen känns rolig. Språkutvecklingsdidaktik. Nu är det dags att börja sätta in allt vi lärt oss tidigare, om morfem och förälderns betydelse för barnets språkutveckling, i ett sammanhang. Imorgon är det skola 10-16 (sen ska jag flänga iväg till inventering på jobbet, jippi. Hinner KANSKE till 17.30. Meningsfullt?) Fredag är läsdag, men så på måndag gör praktiken, VFUn  (Versamhets Förlagd Utbildning) igång igen. Kommer vara ute i två veckor och iakkta, intervjua läraren, analysera hit och dit och framför allt upptäcka hur de jobbar med de metoder som vi läser om nu. Ser ut som "Bornholmsmodellens" språklekar kommer bli en stor del av min vardag en tid framöver.

Så fyller Karin 25 snart. VAD ÖNSKAR DU DIG? Svara quinna! =) På fredag ska i alla fall Tompa och jag ut och roa oss. Först teater och sen Wasahof. Har egentligen inte råd, men ibland måste man offra saker för sin och sin älskades välmående. Längtar som tusan!

My story.

Det första jag såg när jag som vanligt gick in på min tex-tv för en snabb nyhetsuppdatering var följande: Ungas självmordsförsök blir allt fler.  Det skär rakt igenom märg och ben när jag ser detta. På två sekunder är jag tillbaka till april för snart 10 år sedan. Shit, det har gått 10 år nu. Och ännu lever jag, och jag mår bra. Enligt text-tv- texten är det bland kvinnor i åldersgruppen mellan 15-24 som ökningen av självmordsförsök skett. Men även de faktiska självmorden har ökat. År 2006 tog 8,4 kvinnor per 100 000 i samma åldersgrupp livet av sig. Den högsta siffran sen år 1979. Snittet på de unga människor som varje år tar sitt iv är 70 st. 70! Det är 70 FÖR MÅNGA! Det vanligaste tillvägagångssättet är förgiftningar, främst med läkemedel. Precis som för mig. För några år sedan, när jag gick gymnasiet skrev jag mitt specialarbete on självmord. När jag läser igenom det idag blir jag förundrad, rörd och förundrad. Förstår inte hur jag som 20-åring kunde se så klart, hur jag kunde skriva så insiktsfullt och engagerande. Jag fick mvg i betyg. Om jag var stolt! Inte bara sa min handledare att det var ett välförtjänt betyg, han sa även att jag skulle använda mig av det- sprida min kunskap och erfarenhet vidare. Än har jag inte gjort det, men en vacker dag ska jag göra det. En vacker dag ska jag med röd penna och gå igenom och formulera om mycket i texten. Men inte innehållet- innehållet är perfekt. Det är min egen berättelse. Vänta bara.

Sjusovare? Jag? Aldrig då...!

Vilken ångestdag. Kan inte påstå att nån var direkt berusad igår. Efter en toppenmiddag med parsällskap lockades vi till Helenelund och Saxo. Ett hak som vilket hak som helst. Lite vin lite prat och lite drama. Som det skas vara en fredagkväll. Inget allvarligt dock, och inget som hade med mig eller oss att göra. Tvärtom så skötte vi oss ovanligt ordentligt! Var hemma runt halv 2, vi var lite för berusade för att bara sova, men runt 03 så lyckades nog båda somna in. Efter lite tv,dator tvspel och nattkäk. Soft som tusan. Och när vakande jag? Vid 12.30 pallrade jag mig upp ur sängen! Helt skadat! Så länge har jag inte sovit sen jag var 12 eller nåt. Sen lade jag mig i soffan och kollade på american dreamz (värdelös) och åt frukost. Sen la vi oss vid 15 och sov en timme till. Sen vid 16 orkade jag för andra gången denna dag stiga upp. Men nu bäddade jag tom sängen. Och duschade. Sjukt begåvat. Blev inget Milli-besök ikväll. Hon skulle hämta sin pappa vid flygplatsen och det skulle bli lite väl sent för mig att åka fram och tillbaka till Farsta. Tar ju ett tag... Så istället ska vi hem till Claes och äta middag. Ska snart dra. Detta blev ett helt värdelöst inlägg om en helt värdelös dag. Hoppas morgondagen blir roligare. Och hoppas vi får en god middag ikväll. Ciao!

uppe med tuppen

Imorse gick jag upp halv 7. Halv 7! När jag inte ens var tvungen! Pallrade iväg till simhallen och körde en timmes yoga på mammas pass. Var skönt, men satan vad stel man är på morgonkvisten. Kändes som jag skulle gå av på mitten!Sen stressade jag hem och efter 15 minuter satt jag i bilen igen. Och då hade jag hunnit duscha, klä på mig, sminka mig, dra plattången genom håret 5 ggr och äta frukost. Tror jag slog rekord i snabbhet...

Plugg hade vi mellan 9-10. Totalt värdelöst. Det enda vi skulle göra under den tiden var att ge varandra respons, men duktiga som vi är så var min grupp redan klar. Så vi satt och babblade oss igenom 45 minuter. Sen var jag hemma på en kvart och kunde krypa ner i sängen bredvid Tommie som inte gått upp än. Sjukt att jag när klockan var 10 både hunnit yoga och vara i plugget. Sen sov jag till 11, kan inte ens förklara hur skönt det var!

På måndag börjar en ny kurs- en en-veckas kurs. Läsarporträtt. Examinationsuppgiften är att vi ska skriva en essä om hur vi själva började läsa och vår egna läsutveckling. Ska bli riktigt kul att gräva ner sig i sina minnen. Har jag några kvar...? =)

Idag ska jag fortsätta dagen med lite husfruarbete. Städa lite, handla och sånt. Innan 15 ska jag även skicka iväg exam. uppgiften för denna kurs. Skönt att bli av med den, ska nog göra det på en gång. Karln drog till garaget, så jag har det lugnt och skönt här hemma. Mys! Kanske får middagsgäster ikväll, Tommie ringde och bjöd in två kompisar till oss. Han skulle ringa och höra med henne och sen ringa tillbaka till Tommie. Hoppas de kan, var alldeles för länge sen vi sågs. Imorgon ska jag till Milli och äta middag, hon fyllde år fredag för en vecka sen så jag har köpt en liten present också. Tror stenhårt på att det är tanken som räknas....! Bir mysigt att träffa henne, båda har alltid så fullt upp så det är nästan en omöjlighet för oss att få till en träff. Hennes sambo skulle träffa sina polare så det blir pojkfritt. De har ju renoverat klart sin läganhet nu, ska bli kul att se hur det blev!

Nej, nu ska jag städa. Väntar jag på besked om vi får besök eller inte kommer jag bergis inte orka städa omdet blir ett nej, så det är lika bra att göra det nu innan jag vet!

Ha en skön helg, det ska jag ha!

Äntligen!!!

Som jag trånat, längtat och drömt. Men nu är den äntligen min! Efter tre timmar av effektiva studier under eftermiddagen fann jag att jag i princip var klar med min sista examinationsupgift under denna kurs. Rastlösheten kröp sig på och jag städade lite och fixade med disken. Sen mindes jag otursamt lönen som idag kom in på mitt konto. Så jag åkte till Stinsen. Egentligen var jag bara ute efter ett par stövlar (mina håller på att vittra sönder) och lite underklädsuppdatering. Inga stövlar hittade jag, ,men jag lyckades handla underkäder på hm för drygt 300 kr. Och då handlade jag dessutom lite på rea. När blev underkläder så dyrt?  Mitt fortsatta strosande ledde mig sedan in på MQ. Gick mest runt och tittade, tyckte ändå att allt var lite väl dyrt för min ekonomi. Men så hängde den där framför mig. Klarröd och vacker. Enda exemplaret. Och den passade precis.(Måste bara lära mig att hålla in magen lite..) Har typ i några månader gått och spanat på en vacker lång tröja med luva från bondelid, men den har förut kostat runt 700. Nu gick för för 400. Sjukt nice. Fyndade även en grönrutig tokfin skjortklänning och en grön lång tröja. Är sjukt nöjd även om det blev lite dyrare än jag tänkt. Men nu är det slutshoppat denna månad!

Väntar på att Tommie ska komma hem, han tvingades jobba idag. Köpte hem takeaway från stinsen, sushi till mig och kycklingwok till prinsen. Hoppas han e hemma snart, börjar bli hungrig nu!

Ska nu hinna njuta lite av ugly betty säsongstart innan det är matdags, tjenixen!

Wii!

Det har tagit över vårt liv. Inte kunde jag gissat att det i kombinaton med plasman skulle leda till att vi som lever i et samboförhållande slutade tala med varandra. Men så blev det visst! Närå, men jag börjar bli less. Säger snart att jag var TVUNGEN att låna ut det till min stackars sjuka bror... Och vill inte Adam ta emot det så låser jag väl in det i källarförrådet. Eller nåt. Men såhär kan det icke fortsätta! Men så länge jag envisas med den ena såpan efter den andra kanske jag inte kan uttala mig. Eller kan jag det?

Nu har det gått en vecka sen jag började plugget igen. Redan less. Hade kanske varit annorlunda om vi helt avslutat kursen innan jul/nyår, men nu är det bara veckan ut, sen är det äntligen dags för nya tag! Imorgon hijackar jag T´s dator till plugget, ska skriva ex-uppgiften på plats. Har försökt läsa och förbereda nu ikväll, men det har gått segt. Fortfarande lite trött efter jobbet i helgen, var visserligen rätt lugnt, men som jag påpekat tidigare; jag e ju bara en lat student.... Sen får jag skylla på att jag även hoppade in både torsdagen och fredagen, så det var faktiskt hela fyra dagar i rad.. Imorgon är det räkans tur att jobba, om han kan slita sig från Wii´t det vill säga...

Vi var faktiskt och provade Pilates idag, mamma instruktör. Visst har det sin charm, men vi var eniga om att yogan mer är våran melodi. För övrigt har jag grym träningsvärk sen aerobicsen söndag morgon. Hoppas jag orkar upp nästa söndag igen!

Nu stängs Wii ner. Jippi! Sweet dreams my friends!


Nu var det så där länge sen igen..

Vad händer? Varje dag tänker jag på min älskade blogg, men lyckas aldrig komma ända fram. Förlåt mig. Nu är skolan igång igen, nu ligger jag på soffan och smälter den underbara fisk och skaldjurssoppan som var över sen in tisdags. Hoppas den var riskfri att äta bara...=) Snart ska jag och möta personalansvarig på sim och sporthallen, jag ska vicka för mamma på hennes 07.00-yogapass på fredagar när hon och Krille drar på semester till Thailand i 2 veckor. Kul för dem.
Jag vet inte om jag ska bli orolig. Nu när jag kom hem hade T (som är ledig nån vecka till) dragit till garaget för att leka. Så jag fick alltså datorn för mig själv en liten stund (min är fortfarande på reparation). När jag sedan drar ner fönsterraden för att hitta mina favvo-sidor är resterande bara Thailand och resesidor. Vad vet inte jag? Tänker han dra iväg- och utan mig dessutom? Visst pratar han konstant om att det är semesterdags igen, men vi har ju faktiskt skola ett tag till innan vi får lite ledigt.... Här ligger en skata begraven.

Fick en trevlig överraskning med lönebekedet i alla fall. Kommer nog kunna pröjsa av vår TV på en gång, lika bra så slipper man en räkning varje månad. Man har ju redan tillräckligt som det är!

Idag mötte jag den tredje läraren under denna 5pkurs som jag har extremt svårt för. Vad är det frågan om? Ska bara undervisas av denna figur i en vecka, men jag hoppas den går fort!

Efter mötet ska jag in och jobba 17-20. Sen får jag några mysiga fredagskvällstimmar med Tommie innan det är dags att gå och sova och upp och jobba 7.30 imorgon igen. Hela helgen lång- here we go!

Är förvisso ingen kändisblogg...

men jag måste ändå uttrycka min sorg över Britneys senaste "incident". Denna gång blev hon hämtad med ambulans och blev tvångsintagen efter att tagit "en cocktail med tabletter"- uppåttjack och vägrat lämna tillbaka sina ungar. Byebye babies... Varför gör hon såhär??? Jag älskar henne, men hon ser totalt galen ut på bilderna. Varför Brittan????

Första bloggen på det nya året!

Jag vet, det har dröjt. Minst fyra dagar. Men mina ursäkter är goda. Denna fredagkväll känns det inte (för första gången detta år) som jag sprungit in med huvudet i en stenvägg. Sedan i tisdags har jag varit sjuk. Nu kommer detaljerna: till en början var det enbart hosta, sen kom magont, tätt följt av huvudvärk utan Guds nåde och sedan febern- runt 38,5, som grädde på moset. Förutom den hysteriska sjukhusdagen igår har jag bara vandrat mellan soffan och sängen. Mitt stackar hjärta ar fått passa upp på mig och ta hand om hus och köksbestyren. Nu ser ju även lägenheten ut därefter också.... Nä, jag ska försöka att inte vara dum, han har verkligen varit supergullig. Igår natt var jag så dålig att jag bara grät, och inte fanns det nåt man kunde göra utan att pilla i sig en alvedon och försöka somna om. Så när morgonen kom så ringde jag såklart mamma för lite "stackars Natta-prat". Men hon var påväg med Adam till sjukhuset för att operera lite på hans tå, så jag fick hoppa med på färden och hoppas att en läkare kunde klämma in mig någonstans för lite hostmedicin. På Järva närsjukhus blev hjälpen inte den vi hoppats på, jag fick inte tid förrän 13.40 (klockan var då va 11.30) och Adam fick inget förtroende för kirurgen (han förstod inte ens vad han sa), så familjen bilade vidare in mot staden och Cityakuten. Efter en dryg timme i deras i princip fullsatta väntrum fick först Adam komma in, 10 minuter senare även jag. Under tiden i väntrummet tog jag ca 4 tupplurar- hyfsat slut i kropp och själ! När jag fick träffa läkare fick jag andas och hon konstaterade att mina lungor lät bra, sen fick jag vips både pencillin och cocilliana utskrivet. Sjukt snabbt! Och det förstnämnda hade jag inte ens bett om! Låter dock den asken stanna i skåpet, tror inte den gör nån nytta ändå. Men oh, min älskade hostmedicin!!!

Orkar inte skriva så mycket mer, mina naglar vill inte låta mig skriva varken snabbt eller smidigt, blir många felskrivningar... Om jag till imorgon mår ytterligare bättre måste jag fixa min analys lite snabbt, så vi kan fixa paruppgiften innan torsdag. För på söndag pratade mormor om NKs rea, och den är aldrig helt fel..! Hoppas bara jag blir frisk nu!!! T fyller år på onsdag också, vet nästan allt jag ska köpa, en sak är redan klar... Älskar att köpa grejor till söta pojkar!!! Nu ska jag på och krama lite på min pöjk som sitter fastklistrad vid sitt Wii.. boys will be boys..


RSS 2.0