Så var det dags igen...

Mattetentan åter idag. Jag fick ett E. Visst kan jag acceptera ett E om det är tydliga motiveringar till betygen och klara tentafrågor. Den här gången tycker jag dessvärre att det är antingen eller. Frågorna var tolkningsbara, och har man inte tolkat som de tycks vilja så är det kört. Och hur sätter man ett betyg utifrån kommentarer som dessa: ok, ok!, bra!, ja! ? Drar man snittet runt ok och det landar på ett E då eller? När det går så långt att jag nästan är beredd att hålla med J. Björklunds åsikter om lhs som en högskola med MÅNGA brister, då har det gått långt. Det här är flummigt. Och eftersom jag är rätt flummig själv så krävs det en hel del för att jag ska tycka att något är flummigt. Men nu har flummet gått för långt. Jag har mailat två lärare och fått svar från en av dem. Hon gick med på ett möte, nu väntar jag bara svar från den andra. Rond 2 i Natta mot lhs kan börja!

/N

Bildbevis

MMS

Den enda bilden från igår, fick den från en kompis som var smart nog att bry sig om att föreviga kvällen! Jag och bitar av den fantastiska tacobuffén, tror alla blev mer än mätta!


Släcker du?

Ikväll kl 20.30 har Earth Hour nått Svedala. När jag först fick vetskap om det tyckte jag att det var en trevlig idé, bra att så många engagerar sig och talar om att vi är medvetna. http://www.aftonbladet.se/klimathotet/article4756726.ab När jag tog upp saken med T så ändrade jag faktiskt ståndpunkt. Vilka är det egentligen som släcker, förutom företag och myndigheter? Kanske är det så att denna aktion egentligen inte påverkar något, utan att detta bara ger tillfälle för världens alla människor att dämpa ett dåligt samvete? Då tror jag nog mer på sopsortering och lågenergilampor. Det kan ju göra skillnad i det långa loppet.

Ligger o soffan. Har gjort det sen cirkus kl 16. Igår efter god middag, roligt och mysigt umgänge med fina vänner och presentutdelning var vi några tappra själar som släpade iväg oss till Garbo i Sumpan. Var i säng strax innan 4 inatt, sov som en stock till 11. Men oj så kul vi hade! Skönt att komma hem när man stapplat runt i 10 cm klackar i 4 timmar, hade sanslöst ont i fötterna! När vi vaknat till liv idag och röjt lägenheten åkte vi och handlade. Imorgon kommer familj och släkt på dagen, vi ska upp tidigt imorgon och slänga ihop en smörgåstårta. Är nog det godaste jag vet, hoppas det blir bra nu bara! I värsta fall får vi beställa hem lite thaimat! Men håll tummarna för att vi slipper...

Puss på er!
/N

Har ni sett att det är min dag ida

MMS

Har ni sett att det är min dag idag? Nu ljuger jag säkert, men det är sällan det har varit dåligt väder på min födelsedag. Mycket märkligt... Nu ska jag möta bror, ska handla mat, glo i en möbelaffär, laga mat, äta mat och gå på teater där man både får ostbricka och vin minsann! Fint ska det va! Hoppas ni andra får en lika härlig kväll!


Hurra för mig idag!

Så blev man 27 då! Fast egentligen inte förrän 22.55 ikväll. Våfrudagen/Våffeldagen är det i alla fall, och min underbara T uppvaktade mig imorse 6.30 med nygräddade våfflor och kaffe latte. Kalorichock, men åh så gott! Sen dess har jag bara myst, efter frukosten så surfade jag lite, pratade i telefon med mamma och läste ett kapitel i den första boken "Vågra Språnget- Om att undervisa barn i naturvetenskapliga ämnen". Den är riktigt bra, väldigt tänkvärd och kräver självrannsakan, om hur man egentligen uppmuntrar elever att undersöka och hur man ställer de rätta frågorna. Hittills har jag bland annat lärt mig att det är viktigt att ställa frågor som eleverna har möjlighet att ta reda på, utan att behöva slå upp i någon bok (vilket försvårar i de lägre åldrarna då man oftast bara kan läsa lättare texter). Live it,  learn it.


Nu ska jag upp och in i duschen, nagelfix hos världens bästa Carro och sen kanske hitta nåt susigt att ha på sig. Det värsta är att gå på diet (våffeldiet?) samtidigt som man tränar, är att man inte ser på vågen att det hänt nåt. Visst ser jag lite på midjan, men det vore kul om det syntes lite på vågen också. Jaja, huvudsaken är att man får bättre kondis och blir piggare! Ikväll ska jag och brorsan är middag, dricka lite vin, och sen möta våra respektive och gå på teater på Kungsholmen kl 19. Blir nog en riktigt trevlig dag!

/N

Att fylla tant

Snart är det då dags, att fylla år igen. Imorgon. 27 denna gång. Det är märkligt det där med tiden. Hur den är så relativ. När man är 7 år så är 10 år en evighet. Imorgon är det 10 år sedan jag fyllde 17. Och det känns som igår. Hur kommer det bli att fylla 30, 40, 50? Jag känner mig som jag alltid gjort, trots att jag bor med en trevlig karl som mer än gärna påpekar hur jag verkligen inte ser ut som jag gör på de bilder när jag var 17 år. Tack för den. Men visst måste det vara känslan som räknas?

Ingen tårta kommer det bli heller. Men tur är väl det, jag har redan syndat med en munk med chokladöverdrag idag. Jaja, alla dagar kan inte vara perfekta. Min födelsedag inviger jag med snygga naglar, har tid halv 11. Bra start på dagen om jag får säga det! Nu kommer det vara middag och firande, släkt och vänner hela helgen ut. Och ja, min helg startar imorgon. Med ett kort avbrott för en torsdagsförmiddagslektion, men det får jag överleva.

Nu ska jag inleda studierna i min nya kurs, på måndag väntar ett litteraturseminarium, så det är nog bäst att jag var tag i läsningen omedelbums! Ikväll är det Den rätta för Rosing, tätt följt av Desperate Housewives, lyckan är gjord!

/N

Klimatförvirrad

Jag kan säga att det aldrig någonsin under mitt snart 27-åriga liv, har varit snö två dagar innan min födelsedag. Det har aldrig hänt. När jag fyller år har våren börjat göra sig påmind, och marken håller på att torka upp. Detta är inte vad jag ser utanför mitt fönster idag. Och inte vad man kommer kunna se på hela veckan enligt vädret på tv4. Och så finns det fortfarande de som säger att det INTE råder några klimatförändringar. Herregud, de flesta har väl ändå ögon att se med. Jag skulle vilja skriva att de flesta förhoppningsvis har sunt förnuft också, men där har jag en jobbhelg bakom mig som bevisar motsatsen.

Om en och en halv timme börjar min nya kurs, Naturkunskap för yngre åldrar. Kan bli så att det blr gruppbyte, och att schemat blir annorlunda (icke bra) och värsta av allt; att jag och Hanna inte kommer i samma grupp. Då dör jag. Nu måste jag skynda  mig. Håll tummarna att det ordnar sig idag nu!

/N

Arriba!

Gratis mat fick vi till middag! När vi tränat klart, gick snabbt 10 och sprang 20- underbart, gick vi påväg till entren förbi en snubbe som satt och delade ut annonslappar. Jag tog en av bara farten, T hade gjort detsamma. Det visade sig vara en gratis Burrito på ett mexikanskt matställe om hörnet, perfekt! De påstår sig knappt ha något fett i (tveksamt), inget socker och vara sparsamma med salt och olja (bra). Sen var deras mat även fri från artificiella färg och smakämnen. För att detta inte ska låta som en raklamannons kan jag säga att det var tur att det var gratis, för det var alldeles för dyrt för oss. Den vi "köpte" kostade 73 kr styck om man då inte får den gratis. Men gott var det!

Jag köpte lite efterrätt till oss ikväll också, citronfromage på minimjölk och lite mandarinklyftfileer. Längtar redan, fromagen står i kylen och stelnar till sig lite. Nån som ska kolla på Lets dance ikväll? Jag ska väl som vanligt inte göra det, utan lär ju hamna framför någon romantisk komedi istället och drömma mig bort... Tur att man har sin egen drömprins!

Trevlig helg alla vänner och dem jag inte känner!

/N

Harmoni

Varför gör ett nystädat hem att man känner sig lugn i hela själen? I tre timmar höll jag på, sen fick det räcka. Funderar på om jag missat nåt hörn eller hylla, men jag lyckas inte komma på något. Skönt. Till lunch blev det kycklingköttbullar på tre falu rågrut och lite tomat. Lätt att fixa, kanske inte supernyttigt, men ok eftersom jag ska träna om några timmar.

Ikväll blir det lugnt, och njuta av våra välstädade lägenhet. Imorgon är det jobb 12-19 och sen middag hos några vänner, ska bli riktigt mysigt!

/N

Fredagsgråt

Ibland är det nästan jobbigt att ha så lätt att böla. Har ni hört talas om Marley & me? Slutet är så klart sorgligt. Och jag grinar floder. Suck. Bra start på helgen.

När T kommer hem runt 17 ska vi träna, det har han lovat mig. Det betyder att jag har 7 timmar på mig att göra allt jag borde. Detta allt är att storstäda. Jag har ingen lust, jag vill inte och jag orkar inte. Men eftersom det är jobb i helgen så vore det sköntg att få ordning här hemma idag. Helst av allt vill jag bara ligga kvar i sängen och kolla på film hela dagen, men sånt gör ju bara latmaskar. Men jag tror att jag ska vara en latmask någon timme till innan jag går upp och sätter igång. Dock så var jag duktig och städade ur kökslådorna imorse när jag åt frukost med T innan han gick till skolan, så man kan ju faktiskt säga att jag redan har börjat!

Längtar till gymmet. Herregud, vad har hänt med mig?

/N


Skönaste busungen!

Haft en underbar dag idag. Varför kan inte alla dagar vara såhär? Jag har fått hänga med den skönaste ungen som finns, och den om än möjligt, lika underbara mamman. Lunch, Gallerian, lite shopping, yoghurtglass, prat och bebisgos. Life is ok.

Ylva, vad sägs om denna sköööna bild:


eller denna, "klurisen":



Ja, världens goaste unge är det i alla fall. När det är dags för syskon så hoppas jag att det även blir min tur. Den som lever får se. Nu är jag trött, blir en tidig sov för mig idag, men åh, så skönt!

/N

Underbara dag!

Varför blir man så lycklig ända in i själen när det är blå himmel och solen skiner? Det är som jag blir uppfylld av atmosfären och jag känner mig kär, i hela världen!

Idag var sista dagen på mattekursen, om jag grejar tentan det vill säga, vilket jag borde göra. Så nu har jag lyxen att vara alldeles ledig i dagarna två, vad ska jag hitta på måntro? Vore dock bra att börja läsa den nya litteraturen, ska bli riktigt kul med naturkunskapen som jag börjar på måndag!

Om en dryg halvtimme ska jag iväg igen, först lämna in min mobil, ja den är trasig igen, och sen väntar personalmöte från 15-16.30. Ska passa på att köpa en ram när jag befinner mig i ett köpcentrum, för några månader sen fick jag Tomtebobarnen av mamma och ett fint A4-vykort med Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Jag vill rama in kortet, och förhoppningsvis kanske utveckla det till en samling med Elsa Beskow-bilder...

Ikväll är det yoga igen. PÅ grund av massa annat så blev det inte yoga förra onsdagen, men huvudsaken är att jag tränar någonting, minst två dagar i veckan. Men yogan är ändå viktig för mig, så det ska bli kul att plåga kroppen lite igen! Dessvärre var T tvungen att hoppa in och jobba ikväll, så jag får klara mig själv ikväll.

Hoppas ni njuter av det vackra vädret nu, om inte, bums ut med er!

/N

Ungar i mängder

Idag har varit en spännande dag. Jag kände när jag vaknade imorse att jag var uttömd på energi. Segt och jobbigt var det att gå upp. Jag kom i alla fall i tid till teatern vid Drottningholm, kallt och regnigt var det. Efter några minuter kom läraren och meddelade oss att våra barn för dagen inte kommer, för att det regnar. Men vi var välkommen att åka till dem! Så två klasser lärarstudenter packade ihop sig i de bilar som fanns för en 10 minuters bilresa ut till Ekerö centrum. Jag ska inte gnälla mer, det blev faktiskt en riktigt lyckad dag. Vi hade sex små telingar, 2 från f-klass, 2 från ettan och 2 från trean. En liten energifylld pojke från ettan var det enda som krävde lite extra uppmärksamhet, men jag måste säga att jag tycker att det är riktigt kul med busfrön, allt blir liksom lite osäkert...

När vi var klara vid halv 1 var jag slut och frusen i kropp och själ. Hemma bäddade jag ner mig och skulle just till att somna en kvart  när T kom hem. Sen deppade jag ihop. Allt var fel. Stökigt hemma och jag orkade inte städa, jag kände mig ful och tjock men orkade varken träna eller äta nyttigt. Skolan kändes tung fastän kursen nästan är slut. T försökte peppa upp mig i två timmar utan resultat. Livet blev bara svartare och svartare. Sen lovade han mig att röja undan hemma och träna. Då kom jag upp.

Träningen, eller ja, konditionsträning är det ju bara, gick riktigt bra. Jag gick snabbt i 5 minuter, sen joggade jag i 15 och råkutade i 5, och avslutade med 5 min snabb gång. Så 20 minuters springande, det tar sig sa pyromanen! (Gud så tråkigt, förlåt!) Nu har vi ätit god kycklingsallad och jag känner att livet återvänder! Efter en dusch ska jag skriva klart min fältstudierapport så att den är redo att mailas iväg imorgon!

/N

Alla dagar når sitt slut...

Nu är jag trött. Idag har jag tillsammans med Emerich Roth imorse hållt föredrag för sjuorna i mammas skola, och på eftermiddagen samma sak med även Patrik, en underbar fd "värsting" som också var med under min första resa ner till Polen och Auschwitz/Birkenau, denna gång för en skara föräldrar och några lärare. Känns trist att det inte var fler, det ska jag erkänna. Men skolan skyllde på att det var "kort varsel". Jag vet inte om jag tycker det kan stå som skäl för dålig uppsluppning. Är det viktigt att lyssna på, då kommer man, oavsett. Som alltid är det ju inte de som faktiskt kommer, som är de som behöver lyssna och börja fundera. Men men...

Imorgon är sista dagen på mattekursen. Utedag. Vi ska få några barn från en skola på Ekerö och klassen har gruppvis organiserat utematte och olika uppgifter/stationer som eleverna kommer slussas igenom under dagen. Då jag haft lite mycket med dagens förläsning har jag inte hunnit sätta mig in i allt som jag borde, så därför sitter jag med det nu... Blir till att gå upp med tuppen imorgon och förbereda det sista. Och att inte förglömma; matsäcken!

Nu ska en slutpratad och slutlyssnad Natta krypa isäng. Så gonatt då, så hörs vi imorgon igen!

/N


Underbara älskade

Så var man hemma efter ett underbart dygn på Skepparholmen ute i Saltsjö-Bo. Jag hann knappt sätta mig i bilen, fast inställd på att åka ut till mamma, när jag märkte att T körde åt alldeles fel håll. I höjd med Brommaplan frågade jag: Var är vi påväg egentligen? T försökte lirka sig ur min fråga men jag gav mig inte. Till slut fick han erkänna sin underbara födelsedagspresent till mig. Det är 2 veckor till jag blir 27, men denna helg var den enda vi hade lediga, och det passade mig alldeles perfekt! Strax innan 15 anlände vi till hotellet, gick upp i barnen och förfriskade oss med en räksmörgås och sen gick vi ner i spat. Vi simmade i poolen, låg inomhus i underbara solstolar och läste resetidningar, drack juice, åt nötter och badade i de heta utomhusbadtunnorna. Vid 20 åt vi en gudomlig trerättersmiddag och sen satt vi i baren och drack koffeinfritt te och kollade in de andra gästerna och bara njöt...

Idag unnade vi oss sovmorgon, gick upp och tog en kaffe. Sen bar det av på prommis på 1, 5 km. Varken jag eller T är jätteförtjusta i att gå, så den kortaste sträckan räckte bra för oss. Vi lyckades i alla fall få med oss kameran och låtsades se ut som vi visste vad vi gjorde. Några bilder fastnade mot all förmodan.





Sen försökte vi vara konstnärliga:



Efter vår lilla prommis njöt vi av den underbaraste brunch vi någonsin ätit. Vi satt kvar i en timme och nu, nästan 5 timmar senare kan vi knappt röra oss av mättnad. Jag är ytterst tacksam att jag tränade igår, men för att gottgöra i motion allt vi ätit i helgen är det nog 3-4 maratonlopp som gäller för min del. Och det kan vi ju konstatera, att det aldrig kommer hända!

Ikväll ska jag repa inför morgondagen, börjar bli lite nervös nu. Ska maila manuset till mamma och hoppas på lite feedback. Håll tummarna för mig imorgon nu, och trevlig söndagkväll!

(Jag har aktiverat mitt godkännande innan kommentarer publiceras. Du förstår nog varför.)

/N

God morgon! Att vakna med en sån h

MMS

God morgon! Att vakna med en sån här utsikt är något man skulle kunna vänja sig vid... Nu ska vi gå och ta en kopp kaffe, sen är det promenaddags. Och efteråt väntar dagens höjdpunkt: brunchen!


Jag är i lugnet. Vi har just ätit

MMS

Jag är i lugnet. Vi har just ätit en varsin underbar räkmacka, och bara njuter. Snart väntar spat och senare en trerätters middag. Min sambo är nog den bästa i hela världen...


Jag är lurad. Weekend hos mamma va

MMS

Jag är lurad. Weekend hos mamma var en lögn. Min listiga, underbara, gulliga pojkvän överraskar mig med en hotelldag o natt i Nacka. Ska bli supermysigt!


Workoutoholic?


Jaha, så har man varit och tränat lite också! Nu har jag snart hållt på en månad, börjar mot all förmodan kännas lättare. Från början gick jag 20 minuter och sprang 10. Idag gick jag snabbt i 18 minuter och sprang i 17 minuter. Målet är att kuta i åtminstone 30 minuter i hyfsad hastighet. Det är en bit kvar, men jag kämpar vidare!

När T kommer hem från sin tenta åker vi ut till mamma och K i Ekolsund. Blir mysdag, gå igenom föredrag 711 gånger, äta middag och sova över. Jag lämnade önskemål till mami att åka ut till Sigtuna och äta lunch imorgon, finns en sypermysigt café där med jordens jodaste sallader! Jag känner mig pigg, glad och harmonisk, det är så otroligt skönt! Att jag började träna igen var det bästa jag kunde göra, påminn mig om det om jag börjar svacka igen!

Nu ska jag knapra i mig en knäckemacka med kaviar, duscha, hänga tvätt och packa, sen är jag redo för min myshelg!

/N

Föredrag med en speciell man

I två dagar har jag haft fullt upp. Eftersom jag är lite mellan kurser och redan skrivit min fältstudierapport som ska in på torsdag har jag haft två dagar "lediga". Från skolan ja. Å andra sidan, om det jag jobbat med i två dagar inte handlar om utbildning, då vette tusan vad utbildning är. Jag börjar från början. Min morfar, den italienska invandraren, hade en god vän. Denna vän var socialarbetare och hade ett förflutet bakom sig som ingen ska behöva uppleva. Emerich Roth heter han. Emerich överlevde Hitler och hans ondska. Han fick se hela sin familj försvinna, men återfann till slut en av sina systrar här i Sverige. Emerich är författare och föreläsare. En av de få ögonvittnena som fortfarande lever och kan fortsätta sprida sin erfarenhet och kunskap.

När jag var 18 år fick jag äran att resa med honom till Polen och Auschwitz/Birkenau. Tre år senare åkte jag med som stöd när lillebrors niondeklass åke dit. Så två gånger har jag varit där, två resor som förändrade mitt synsätt på livet. På måndag kommer han till skolan jag förut jobbade. Och jag ska vara med, jag ska berätta om mina upplevelser och hur fördomar kan skada om man inte är medveten och jobbar med sina fördomar. På morgonen ska jag vara med och prata med 7orna och på kvällen lärare och föräldrar. Hoppas att det kommer många och lyssnar. Så detta har jag alltså förberett i dagarna två. I torsdags letade jag fram allt gammalt materiel jag har kvar från när jag åkte och de kurser som jag gått. Sen skrev jag det första utkastet till föredraget. Igår var jag på skolan, kopierade overhead-papper och satte upp anslag i skolan med mamma. Sen åkte vi till Rädda Barnen och mötte en fantastisk människa (gammal lärare såklart) och som gav oss materiel att lägga ut till föräldrarna och jag fick även massa bra böcker och skrifter om jämställdhet, avgifter i skolan, och massa annat som jag kan behöva och som engagerar mig. När jag kom hem åt vi middag och jag skrev klart föredraget. Så nu är jag redo!

/N

Hoho, nu blev jag full i skratt!

Denna kommentar fick jag i mitt senaste inlägg:

Postat av: Läraren

Rasmus Wennergren är lärarstudenten från Malmö som inte nöjer sig med att sitta i klassrummet och klaga. Han har startat debattgruppen "Sista ordet" som öppet kritiserar utbildningsminister Jan Björklund.
- Han är konservativ, ytlig och utan större visioner, säger Rasmus Wennergren.

Rasmus tilläger dock: -Läraryrket är trots allt ett yrke för de som inte kommer in på svårare utbildningar.

2009-03-13 @ 17:43:35

Ok, jag fattar att du är ett skämt, men jag måste säga att jag uppskattar det! Men om man bortser från den lilla detaljen så vill jag ändå lyfta några saker i kommentaren. 1) Som "lärare" är det supermodigt att erkänna att man inte kom in på en svårare utbildning, så bra jobbat! 2) Det sista citatet har aldrig publicerats. 3) Jag tycker att det är fantastiskt att studenter inte bara sitter och accepterar utan tar ställning mot det de tycker är fel. Modiga människor finns det för få av i lärarkåren, ja för få i hela världen. 4) Sist men inte minst, om det var skrivet för att provocera mig så funkade det inte. Jag vet att det finns puckon som valde lärarutbildningen för att allt annat var för svårt, jag har själv gått i samma klass som såna människor. För övrigt ett intressant ämne, jag har ibland själv kritiserat utbildningen för att jag tycker att det ställs för låga krav på studenterna. Men nu är det så att detta är det enda utbildningen som finns. Och jag älskar det jag gör och har inte ångrat en dag. 5) Jag är verkligen supernyfiken på varför jag tycks så provocerande för vissa att de inte kan låta bli att skriva såna här inlägg? Jag vet hur det är att älska-hata bloggare, jag själv bara måste läsa vissa bloggar trots att jag egentligen tycker rent av illa hur personen lever och resonerar, men det går bara inte att hålla sig borta. Men att jag kunde vara lika provocerande, superspännande!

/N

Jag gillar sovmorgon... Favoritfru

MMS

Jag gillar sovmorgon... Favoritfrukost: falu rågrut med keso, krasse och örtsalt. Till det lättfil med en halv banan, mums! Efter dagens tentagenomgång ska jag förhoppningsvis få lite hjälp med mitt hår av Ts mamma. Sen ikväll är det middag och bio, kan en onsdag bli bättre?


Sovsjuk?

I måndags kväll sov jag från 21 till 07.00 dagen efter. 10 timmar. 10 timmars sömn borde ju göra att man är i princip odödlig. Trots det somnade vi vid 22 igår, 8 timmars sömn inatt. Skönt. T, som skriver tenta idag, väckte mig och bad om frukostsällsis. Jag ställer upp på en kopp te och när jag sätter mig vid bordet, yrvaken, frågar jag vad klockan är. Halv 7 blir svaret. Halv 7!? Men det är ju ljust ute! Och min klocka ringer inte förrän 8. Skola 10. Jaja, vad gör man inte för sina älskade? Nu tog jag mig friheten och kröp ner i sängen igen med datorn i knät och TV4 Nyhetsmorgon i bakgrunden. Detta är vad jag kallar livskvalitet!

/N

Intressanta ämnen.

Jag har inte den blekaste hur eller varför jag fick två spännande kommentarer i förra inlägget. Hade ju inget med skolan att göra och sist jag yttrade ett ord om Björklund var i december.  Men jag tackar och tar emot! Angående betyg måse jag då fälla in att jag tycker att det är för sent att börja med betyg i åttan. Jag minns att jag redan i femman önskade någon form av mätning hur jag låg kunskapsmässigt. Men i dagens skola ska det finnas tydligt formulerade IUP, som på ett sätt fungerar som en mätning av kunskapsmålen. Att sätta betyg på lågstadiet känns i mina ögon bara dumt, här måste ju motivation och att få igång lärandeglädjen komma först. Börjar man sätta betyg då riskerar man både att ta död på elevernas skolglädje och relationen med föräldrarna, som man enligt Lpo94 ska ha ett tätt fungerande samarbete med. Däremot är jag faktiskt för betyg i ordning och uppförande. Men inte bara "för att", utan att detta betyg är starkt anknuten till Livskunskap, som förhoppningsvis gemomsyrar flera ämnesområden inom skolans undervisning. Det vore spännande att uppleva någon sådant. Jag som själv gick i privatskola som det kallades då, i lågstadiet är klassiskt drillad med skolrockar, led, bänkar på rad och ordentlg handuppräckning. Men särskilt inspirerande vet jag inte alltid om jag tyckte att skolan var.

Tackar än en gång för intressanta inlägg, jag vill gärna få fler. Ger lite att fundera på och det är alltid kul när man utmanas i tankarna lite. Nu ska jag iväg och träna!

/N

Äntligen fredag!

önskar jag att jag kunde ropa ut. Men det är inte så mycket äntligen med den. Mest en helg med massa jobb inblandat. Jobbar 8-16 lördag och söndag, skönt att komma hem tidigt på söndag eftermiddag, landa och förbereda mig inför tentan kl. 9 på måndag morgon. Idag hade vi det avslutande seminariet inför tentan, nu får det bära eller brista!

Igår satt jag hemma hos Hanna hela dan och pluggade gamla tentor, fick massa gjort, och då hann vi med att fika och äta en supergod bantarlunch också. Nåt quinoaaktigt men större korn, sallad, gurka, tomat, mozzarella, kalkon och en pytteskvätt ailoli, mums!

Innan skolan idag åkte jag och tränade och solade. Var himla skönt trots att jag var så trött. Helt otippat, men det var det tredje träningspasset denna vecka. Alltså konditionsträning måndag och fredag och yoga på onsdagen. Vore ju bra om jag kunde hålla åtminstone måndagar och onsdagar, så här innan jag har kommit in i rutinen i alla fall.

Ikväll vill jag gå på bio, igen. Vet inte varifrån detta biosug kommer. Nu är jag suger på Slumdog Millionaire, skickade ett mess till T som är kvar i skolan, men har inte fått svar än. Annars blir det nog hemmamys, nyttig middag, inget snacks och Lets Dance på tv. Jättekul, verkligen....

/N

True or false?



Sånt här kittlar mina spök-nerver....

Kvinnan

Alldeles nyss fick jag det här av en kompis på mailen, och jag tycker ju att det är så sant, så sant..

Kvinnan tar sig en titt i spegeln när hon är:

3 år: Tittar på sig själv och ser en Drottning

8 år: Tittar på sig själv och ser Askungen eller Törnrosa.

15 år: Tittar på sig själv och ser Askungen, Törnrosa eller
Hejaklacksledaren - om hon inte har PMS och ser en fet, finnig och FUL tjej.
(Mamma, jag KAN inte gå till skolan och se ut så här!).

20 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,
för stripigt/lockigt hår - men bestämmer sig för att gå ändå.

30 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,
för stripigt/lockigt hår - men bestämmer sig för att hon inte har tid att
fixa till sig själv så hon går ändå.

40 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är för smal/tjock, för kort/lång,för
stripigt/lockigt hår' - men säger 'Jag är åtminstone ren' och går ändå.

50 år: Tittar på sig själv och ser 'Jag är' och går vart hon vill.

60 år: Tittar på sig själv och påminner sig om alla människor som inte ens
kan se sig själv i en spegel längre. Går ut och återvinner världen.

70 år: Tittar på sig själv och ser visdom, skratt, förmåga - och går ut och
njuter av livet.

80 år: Bryr sig inte om utseendet. Sätter bara på sig den lilla hatten och
går ut för att ha kul i den här världen.

Kanske skulle vi alla ta på den där lilla hatten tidigare.

Upp och hoppa!

Nu har T gått hemifrån och jag sitter i morgonrock och försöker förmå mig att gå och duscha. Kl. 13 har jag skola idag och jag har en hel del att läsa innan dess, så det vore bra om jag kom igång, snart.

Klockan hann bli 19 innan T kom hem och vi kunde åka och träna igårkväll. Jag satt med träningskläder på och väntade i 1 1/2 timme, höll på att bli galen. Var skönt att kuta av sig lite aggressioner på gymmet sen! Efter 20 minuters intervall snabb gång så kutade jag som en dåre i 10 minuter. Jag trodde jag skulle både svimma och kräkas. Vi kan ju lugnt påstå att det är ett tag kvar innan jag överhuvud taget kan nämna mitt namn och ordet kondition i samma mening. Efter träningen solade vi några minuter och gick ner och handlade mat. Hittade en supergod fruktyoghurt från Valio, ska fösöka blanda ut min lättfil med lite laktosfritt, vore skönt att slippa ha ont i magen 24h/dygnet.

När T kommer hem ikväll ska vi fota lägenheten och lägga ut en annons på Björnsbytare. Tror min käre sambo börjar tycka det är jobbigt att åka så långt varje dag, att han är beredd att offra sin kära lägenhet. Och vi som fixat den så fint!

Ha en bra dag där ute!

/N

Ja, se det snöar...

Ärligt talat, ska det någonsin bli vår? Nu är det faktiskt årets första vårmånad, men inte tycks vädret rätta sig efter det. Jag hoppas bara att snön är borta till Våffeldagen, eller kanske mer känd som min födelsedag. Idag har jag pluggat som en dåre, snurrar av termer, uträkningar och matematiklagar i huvudet. Men det känns ok. Borde jag bli orolig av mitt lugn? På torsdag ska jag och Hanna ha heldag, räkna, skriva gamla tentor och dricka kaffe. Älskar de dagarna!

Nu väntar jag på att T ska komma hem, sen bär det av till gymmet. Känns bra att vi bestämt en dag, så då kan jag som blir orolig av impulsbeslut förbereda mig mentalt under hela dagen. Laddade nyss med en knäckemacka och en kopp kaffe, så nu är jag redo!

/N

Tentaångest. Någon som vill byta?

MMS

Tentaångest. Någon som vill byta?


Hemma!

Efter en liten hemfärd på sisådär en timme, är vi nu hemma i sängen igen. T läser fototidingar och jag kollar av bloggosfären. Idag har jag sträckläst i 6 timmar. Om jag vore lika ambitiös med studielitteraturen som jag kan vara med skönlitteratur, då hade jag nog varit färdigutbildad läkare idag. 350 sidor i Tusen Strålande Solar, lämnade kvar den så att T´s mamma kunde få läsa den härnäst. Själv fick jag med mig 4 böcker hem i liten blandad kompott. Ta och läs den nu, i alla fall om du tyckte om Flyga drake. Den här föll nästan mer mig i smaken, kanske kvinnoöden rör mig som kvinna mer, jag vet inte...

Imorgon är den en vecka kvar till tentan. Jag läste faktiskt en hel del innan jag sträckläste klart min andra bok. Så imorgon är det bara att fortsätta. Imorgon är det gymdag för oss också, så det är bara att bita i det sura äpplet och pallra sig dit! Sov gott nu!

/N


Världens knasigaste katt. Skickar

MMS

Världens knasigaste katt. Skickar på handen när man klappar honom och biter i handen när man slutar klappa honom. Läser, äter glass och kollar så film, samtidigt. Snacka om skön söndag.


Jag har slagit mig ner framför bra

MMS

Jag har slagit mig ner framför brasan. 10 minus ute, men här är det varmt och skönt...


Tänk om utsikten från badrummet al

MMS

Tänk om utsikten från badrummet alltid kunde vara såhär. När jag blir stor ska jag också bo på landet! Snart är det dags för lantfrukost, men först, en dusch!


RSS 2.0