Denna höll mig vaken lite för läng

MMS

Denna höll mig vaken lite för länge igår kväll. Än så länge håller den samma kvalitet som Flyga Drake, om än inte bättre! Så lite trött ska jag motvilligt erkänna att jag är. Känns ändå ok att jobba, jag tycker om min arbetsplats. Så ha en bra dag, alla sjusovare därute!


The wrestler...

...har T och jag just varit och tittat på i Heron City. Sevärd, absolut. Men jag måste säga att mina förväntningar var nog lite högre än vad filmen kunde motsvara. Som T sa; har nog mycket blivit "en grej" eftersom det är Mickey Rourkes omtalade comeback. Han var i och för sig riktigt häftig, näsan så att jag vill nosa reda på fler av hans filmer.




Helgen som kommer är egentligen min lediga helg. Men eftersom man är en fattiglapp av rang passar man på att jobba extra när tillfälle ges. Öppnar imorgon, klockan ringer 06.10. T kommer under dagen åka ut till sina föräldrar, medan jag åker dit efter jobbet. Ska bli mysigt att komma ut dig, äta middag och sova över på landet. Undrar hur långt de kommit med huset nu?

Nu har jag äntligen börjar strukturera upp mig inför kommande tentan, börjar nästan kännas bra. Ska ta med mig plugg ut till dem i helgen, tänkte sitta lite på söndag.

Igår var vi faktiskt och tränade, sicken chock va? Alltid när vi väl är där blir vi så sjukt taggade och bestämmer oss för att ge järnet, men när det väl är dags igen är man inte lika pigg... Däremot så ska vi försöka att bestämma måndagar som konditions och gymdagar och onsdagar som yogadagar. Målet är att orka med ett bikramyogapass, alltså yoga i 35 graders värme. Men det är nog bra att vara i lite bättre form tills dess...

Jag får önska er en trevlig helg, kanske kan utlova någon bildblogg från helgen, för datorn, den kommer att stanna hemma!

/N

Ganska trevlig lunchtallrik va? Bl

MMS

Ganska trevlig lunchtallrik va? Blev sen lunch idag, vi har tränat o solat sen T kom hem från skolan. Ibland är livet härligt!


Fredag hela veckan

Idag har det sorgligt nog inte blivit många knop gjorda. Var rätt trött efter gårdagens middag hos pappas tjej. Hon bodde jättefint och har en supermysig 14-årig dotter, helt obegripligt hur det kan finnas så mycket energi i en sån liten människa! Åt kyckling i ugn och ugnsgratinerade rotgrönsaker med honung och cashewnötter, och sen hade värdinnan gjort den godaste efterrätt jag ätit på länge, som mousse med bär, i en sockerkakaform, mums!

Jag blir förvånad över kommentarer här på bloggen som är helt omotiverade och tagna ur luften. Precis som jag blir förvånad över när jag läser andra bloggares kommentarer, blir jag förvånad över de här, på min blogg. Varför läser man och över huvud taget bryr sig om att lämna kommentarer om man inte har något vettigt att säga utan enbart har som syfte att göra någon illa? Olle, eller vad du nu heter, jag kommer fortsätta ta bort dina fåniga kommentarer, för jag vägrar att lösenordsskydda min blogg. Jag vill inte att någon med så dåliga energier och ett behov av att skriva elaka saker tar plats här, för det här är min blogg, min fristad. Gå på några yogapass och lugna ner dig istället, eller börja med någon kampsport om du har så mycket ilska inom dig som bara längtar efter att få komma ut.

Nu ska jag läsa mina "läxor" till på fredag, om bråk. Mycket intressant...

Puss på er!
/N

Vickan+Daniel=sant!

Inte för att jag på nåt sätt är royalist, men man kan ju inte undgå att bli lite rörd. Folkfest lär det ju bli i alla fall, och det är ju aldrig fel! Kungafamiljens lilla tilkännagivelse här nedan är ju ganska rolig, men man måste ju säga att det är Victoria som är den enda riktiga talaren i den familjen. Måtte de få ett lyckligt liv tillsammans nu, leve kärleken!



Jag vill verkligen att det ska bli

MMS

Jag vill verkligen att det ska bli vår, men när det ser ut så här utanför fönstret när man sitter och pluggar så känns det ändå ganska bra i själen...


Sköna måndag

Så var det ytterligare en ny vecka, kan inte fatta hur fort tiden går! Denna vecka ska gå i läsningens tecken, då jag bara har ett seminarium, som är på fredag. Om två veckor exakt är det tenta, och det är mycket som ska in i huvudet innan dess! Dessvärre blev första dagens pluggplanering ruckad, dels för att jag unnade mig själv sovmorgon efter jobbhelgen. Lättare att koncentrera sig resten av veckan om jag har chansen att "sova av mig" på en gång. Det enda jag hade planerat idag var att fixa naglarna, så nu är de som nya igen! Lyckades läsa i två timmar, är ju alltid nåt, får bli desto mer imorgon!

Imorgon kväll ska T och jag och brorsan på middag, ska hälsa på pappas flickvän för första gången, hemma hos henne, och träffa henens barn, ska bli riktigt kul! Hon har världens läckraste hem som till och med varit med i Expressens Leva & bo, ska bli kul att se om det ser ut som i reportaget!

För övrigt fick jag äntligen tillbaka min mobil idag, är så glad! Så förhoppningsvis börjar jag köra igång med bildbloggen då och då igen, längtar!

/N

Det står still.

Jobhelg. Inget liv. Fest igår, riktigt kul. Trött idag. Jobbar till 20. Suck.

Total avslappning

Jag är död. Svag. Skakis. Men på ett riktigt behagligt sätt. För första gången på länge unnade jag mig ett lååångt varmt bubbelbad. Det är läskigt hur kroppen av ett bad blir påverkad så mycket, men då märker man att det antagligen var välbehövt. Jag tände massa ljus och doftljuset jag gav till T på alla hjärtans dag. Vid tider som dessa önskar jag att jag haft min mobil som är på lagning, så att jag hade kunnat ta en bra bild och dela med mig av myset!

Idag gjorde jag min sista vfu-dag på skolan och därmed också min andra och sista mattelektion. I det stora hela gick det bra, trots lite förvirring (eleverna) och tillrättaläggning (jag) så gick budskapet fram och min handledare gav mig mycket positiv feedback och användbara tips. Fick också fina omdömen i hennes utvärdering av min vfu/fältstudie. Kul! När jag kom hem satte jag mig ner och skrev i två timmar allt som hände idag, medan jag hade det friskt i minnet. Nu när vfun är över och det bara är 2 1/2 vecka kvar till salstentan är det bara att på allvar ta tag i läsningen. Jag har läst två böcker ordentligt, nu är det två till, och två kompendier som jag ska plöja igenom, och även använda mig av i min fältsudierapport. Imorgon är det heldag, men trevligt är att jag och Hanna har samma lektioner/föreläsningar under hela dagen, allt blir lite lättare med henne vid min sida!

Stackars T sitter och tokpluggar inför en tenta imorgon, så jag får snällt klara mig utan hans trevliga sällskap ikväll. Nåt trevligt på TV hittar jag nog alltid!

Sen vill jag bara säga en sak angående ett inlägg jag skrev tidigare, om vänner man brutit upp med och vänner man valt att behålla. Från att ha varit en långsint människa jobar jag på att bli motsatsen. Det som hände för längre än 3 år sedan, där går gränsen för vad man fortfarande får vara bitter över. Människan jag uteslutit ur mitt liv hör till min nutid, och självklart hoppas jag att det en vacker dag kommer lösas. Men jag är sårad, och behöver en ursäkt för att vilja och kunna försonas. Vänner som jag förlorat/valt bort innan dess, alltså innan min treårsgräns, har jag bara varma känslor inför. Jag vet att man som ung kan vara förvirrad, lättpåverkad och vilsen. Jag var det. Hur skulle jag då inte kunna förstå att andra kan vara det? Det tråkiga är när man förlorar vänner som man skiljdes åt för att man tänkte olika, men sen märkt att man kanske ändå har samma intressen/värderingar/mål. Sånt är intressant. Och jag förbannar mig själv för att jag lät dessa människor glida bort. Men livet är ett mysterium, och jag tror innerligt på återförening. Kärlek till er alla!

/N

Älskade kamera!

Nu har jag suttit och fört över alla mina gamla bilder från min Laciehårddisk till datorn, där de hör hemma! Självklart är det svårt att låta bli att titta på alla gamla bilder. Så mycket kul jag haft! Så många fina minnen! Hittade bland annat denna härliga bild på mig, mamma & brosan:


Från 2004 när the fantastic four var på en av våra Sverige runt turer. Underbara familj!

Idag har jag varit hemma hos Hanna och pluggat lite färdighetsträning och problemlösning och diskuterat fältstudierapport, ska bli skönt när den är färdigskriven, hoppas på någolunda klart innan helgen! Ikväll kör Greys anatomy äntligen igång igen, jippi!

/N





Plugg-dag!

Idag drog T upp mig ur sängen vid 8 och bad mig äta frukost med honom och sen köra honom till plugget. Snäll som jag är ställer jag såklart upp! Så nyss hemkommen sitter jag nu i soffan och försöker förmå mig att släpa in mig i arbetsrummet och snällt plocka fram allt som ska läsas idag. Vore bra om jag kom igång med läsningen igen, när man vfu:ar så blir det lätt lite bristfälligt med energin... Bara att bita ihop!

/N

Var finns egentligen partiet som passar mig?

Efter mitt sista inlägg började jag fundera, och det har jag gjort hela dagen. Som jag skrev tidigare är jag uppfostrad under en socialdemokratisk värdesyn, och har nog mer eller mindre hållt mig till detta. Två gånger har jag röstat under mitt liv, och ni kan inte ana vilken vidd det är på mina röster. Första gången jag röstade, gick jag på Södra Latins teaterlinje, där var och varannan elev var vänstervriden. Och, eftersom man blir som man umgås, blev vänsterpartiet mitt val den gången. Egenligen har jag aldrig varit särskilt insatt i politik, vissa saker är intressanta, vissa saker kunde jag inte bry mig mindre om. Skolpolitik har som ni vet blivit en het potatis för mig sen jag började på lärarutbildningen, och sen tönten Björklund kom till makten är jag mest frustrerad. Men jag kan inte påstå att de senaste åren socialdemokratisk poliik har imponerat särskilt mycket på mig, så därför röstade jag sist på moderaterna. Alltså vänsterpartiet till moderaterna, nej jag är nog inte alls förvirrad. Såhär i efterhand kan jag konstatera att min moderatröst nog mest var en missnöjesröst utan direkta tankar bakom.

Men var står jag då politiskt? Detta är vad jag vill ha:

- Mycket fokus på miljöpolitik. Jag är bekväm av mig och åker bil så fort jag kommer åt. Men vägtullarna har haft föga effekt på mig. Det som svider i plånboken de gångerna när jag väljer bil till stan, är parkeringsavgiften och inget annat. Kanske är det den man ska lägga krut på? Eller tokhöja tullavgifterna? Vi i Sverige är livrädda för att ses som miljöbovar, men se på resten av världen. Vi är faktsikt ett av de få länder som enligt Kyotoavtalet lyckats sänka våra utsläpp, se http://sv.wikipedia.org/wiki/Kyotoprotokollet. Vad är det som måste förändras? Jag vet inte... Allt jag vet är att världen som vi känner den finns snart inte. Jag vet knappt om jag vågar skaffa barn själv, hur kommer deras värld se ut? Eller mina barnbarns? Kommer det ens vara möjligt för gemene man att flyga över halva jordklotet längre? Eller dör den generationen med oss?

- Skolpolitik. Här är det så mycket som är fel så jag vet inte ens var jag ska börja någonstans. Det underbara är att den skolplan som svenska skolor jobbar efter är skapad av människor på formuleringsarenan, där det ofta (inte alltid, men ofta) inte finns någon alls kunskap vad som händer på realiseringsarenan, där vi fotfolk arbetar. Här petar jag även in frågan om CSN och fribelopp för inkomster. Hur kan det ens finnas någon gräns när allt fler studenter är behov av extrajobb då csnpengarna med allt det ska räcka till gör att man knappt uppnår existensminimum? (http://sv.wikipedia.org/wiki/Existensminimum) Tillbaka till skolpolitiken, angående grundskolan, så är det mycket märkligt hur pengarna fördelas, och hur kan man klaga på att eleven inte når målen när skolorna inte har pengar att stoppa in resurser där det behövs? Sverige är fullt av välutbildade, kompetenta lärare, låt dem göra sitt jobb!

- Straff. Detta är något jag funderat på en lång tid. Snabb fråga; hur är det möjligt att ekonomisk brottslighet ger värre och längre straff än våldsrelaterat brott? Bara en stilla undran... I mina ögon så är våldsbrott (dråp & mord inkluderat) och brott mot barn det värsta sorts brott, och i vissa avseenden kan jag förbanna mig över att dödsstraff är avskaffat i Sverige (exempelvis mordet på Engla). Är jag för hård? Kanske.

- Invandrarpolitik. Jag tror att jag klargjorde hyftsat i tidigare inlägg var jag står. Jag fördömer allt vad rasism och nazism heter, tro för guds skull ingenting annat. Jag har varit i Auschwitz två gånger och har nära kontakt med människor som jobbar mot fördomar, för medmänsklighet. Men Sverige är i en knepig situation när det gäller invandrarpolitiken. Efter Sveriges passivitet under värdskrigen så tror jag att Sverige istället vill upplevas av resten av världen som Bror Duktig, och därmed har vi tagit oss vatten över huvudet. Språket är nyckeln till kommunikation. Vi kan inte få del av all ny kultur som invandringen tillhandahåller om vi inte kan få den kommunicerad över gränserna. Att 20000 av 65000 slutar sfi (svenska för invandrare) utan godkänt är inte ok (Se länk till DN nedan). Vi kan inte släppa in folk som aldrig kommer utanför sin förort, jag söker arbetskraft, ge oss duktiga läkare, lärare, ingenjörer, konstnärer, butksägare, restaurangägare, ge oss arbetskraft som vi alla har glädje av!

Detta var nog det längsta inlägg jag skrivit, det tog sin lilla tid. Men nu är det skrivet. Så, är det någon som kan säga mig vilket som är partiet för mig?

/N


Invandrarpolitik, nu igen...

Jag är en människa med en livssyn om att alla har något att bidra till i vårt samhälle. Jag vill leva i ett "multikulturellt" samhälle, fortsätter vi inte lära av varandra kan vi lika gärna gräva ner oss på en gång. Men jag är också en människa som inte är mycket för flera chanser. Jag är sosse ända in i själen, men så kommer moderaterna med något sånt här, och får mig att tänka två gånger. Jag är hård, jag vet det, men jag är inte intresserad av att betala för någon som kommer till Sverige i syfte att bli laglös. Då har de inget här att göra. Läs DN debatt: http://dn.se/opinion/debatt/ta-medborgarskapet-fran-kriminella-invandrare-1.800439. Tankar på det? Nu ska jag rusa iväg till min VFU, sen är de jobbmöte. Tjingeling!

/N

Mattesnillen

Jag har haft en sån himla bra dag! Jag var uppe i ottan imorse för att gå igenom och ladda inför dagens mattelektion med mina 13 ettor. När jag kom till skolan vid 10 var jag riktigt nervös. Men efter lunch när de kom in och satte sig på mattan så blev jag konstigt lugn. Vi hade 45 minuter på oss, och på dem 45 minuterna så hade jag genomgång MED eleverna (alltså inte FÖR) och sen fick de jobba en sida i matteboken, och de som hann klart fick göra ett lilla plus och minusspel som jag kopierat upp. Det är klart att det är svårt att få allting perfekt, herregud det var första gången jag höll i en mattelektion, så jag känner mig ändå nöjd med elevernas och min egen prestation. Ska sitta ner och prata med min handledare imorgon, så nu ska jag först utvärdera mig själv för att se hennes syn på det imorgon. Spännande! En kopp te och en knäckemacka, sen sätter jag igång!

/N

Soffpotatis 1 & 2

Det blev sent igår. Alldeles för sent för en trötter som jag. Jag tror taxin lämnade oss utanför porten runt kvart över 4 på morgonen. Så vi somnade väl inte förrän 5 någon gång. Jag hade varit en duktig flicka och druckit vatten från 11-snåret så förutom att jag är trött känner jag mig riktigt pigg! Motsägelsefullt? Ni fattar vad jag menar... Nu sitter T och jag i soffan under täcket med varsin dator i knät och Lets Dance repris i bakgrunden.

Så gott som jag år igår har jag nog inte ätit på länge! Dessvärre så glömde jag av att vi tagit med oss kameran och fick därför inte en enda bild på den underbara maten. Men L & L hade tillagat en fantastisk buffé! Det fanns: tacopaj, broccoli & spenatpaj, västerbottenpaj, chilimarinerade kycklingklubbor, örtkryddad klyftpotatis, chiliscampi, chilirustikbaguette, sallad, oliver, fetaost, fetaostfylld chili, chilivitlöksklyftor, guacamole, aioli, gräddfil, salsa, bearnaise och jag vet inte allt... Som grädde på moset en underbar kladdkaka med grädde. Jag åt så jag nästan storknade! T och jag är riktigt avis på L & L som kan äta underbara rester hela dagen.... Som present hade vi och våra vänner C & C köpt en underbar korg med tjusigt rödvin, olja & vinäger, korvar & ostar, kex, oliver, tepenade och massa frukt; ananas, päron, vindruvor och rädisor (inte min idé!). Vi kan ju säga att värdparet kommer inte behöva svälta ihjäl den närmaste tiden...

Idag ska jag ladda inför min mattelektion imorgon, känner mig lite nervig, men det går som det går. Ni får lova att hålla tummarna för mig! T har tjatat om tunnbrödrulle sen han vaknade, så det blir väl en prommis upp till Blackebergsgrillen senare. Känner att lite frisk luft skulle göra susen! Två stackars bilder från gårdagen, resten är opublicerbara...


Suverän spegelbild, eller hur?


Tjerna höll till i vardagsrummet & grabbarna i köket.

Ha en skön söndag nu!

/N

Happy...

Glad alla hjärtans dag alla mina hjärtan!



Bild från deviantart.com

Jobbakuten

Trots att jag planerade att plugga, slappa och njuta av min fredag, så blev det som vanligt inte som man tänkt sig. När en vän/jobbarkompis ringde och bad mig komma in några timmar kunde jag så klart inte säga nej... Det knasiga är att pengarna i detta fall känns lite vilket som, utan jag åker in för att jag inte kan leva med mitt dåliga samvete om jag säger nej. Vad är det för fel på mig?

Jag passade på att handla lite under rasten, så nu har T och jag festat i räkor, baguette, aioli från jobbet (världens godaste), sallad och kokt ägg. Till det en miniflaska Cordon Negro, världens godaste mousserande! Detta är livskvalité, i allra högsta grad! Imorgon bitti ska jag överraska prinsen med en goodiebad med allahjärtansdag presenter, och jag får som vanligt förlika mig med tanken att bli utan presenter. Tur att det inte är det som avgör status på förhållandet! Sen ska vi fixa födelsedags/inflyttningspresenter till våra kompisar L & L som vi ska till imorgon kväll. Kommer nog bli en riktigt härlig fest! Rapporterar vidare imorgon!

/N

Releasefest & Middag!

Finns det någon underbarare än vakna tidigt på morgonen, gå ut och parkera om bilen på grund om datumparkering, och sen gå in och somna om igen? Jag sov till 10. Det var verkligen länge sen jag sov så länge, fabulous!

Nu sitter jag och tittat på Oprah på 3an och njuter av min underbara frukost; lättfil med puffar utan socker, 2 knäckesmackor med kalkonkorv och paprika och två (!) underbara koppar te. Det högra är mitt helggodiste, något fruktte med mjölk, det andra är ett te jag fick igår i goodiebagen från 2.6 miljonersklubben; Friggs Berry Roseship, ekologiskt örtte med hibiskus, nypon och bär, med en liten sked honung i, mums!



Igår på relasefesten fick vi ett glas mousserande när vi kom, och sen gick alla ner en trappa till en stor föreläsningssal där vi fick höra av stress, avslappning och några bra tips hur vi kvinnor kan lära ta för oss och lyssna på oss själva. Var faktiskt riktigt mysig stämning! Efteråt var det vidare mingel, men mamma och jag hade bokat bord på Prinsen 18.45, så vi gick dit istället, var ju i princip bara rakt över Birger Jarlsgatan. Där tog vi varsitt glas mousserande när vi tittade på menyn och satt och babblade massa om mammas 1000 affärsidéer. Efter lite velande valde vi varsin silltallrik till middag med ett glas vitt vin till. Jag syndade med deras faktastiska egenbakade mjuka bröd innan maten, men det var så gudomligt gott att jag bara inte kunde låta bli! När vi ätit upp promenerade mamma och jag bort till Norrmalmstorg och KB, där mammas sambo och två av hans vänner/jobbkollegor åt middag. Min mamma är ibland som en busig treåring, så istället för att vi gick in, hälsade på dem och satte oss vid bordet, drog mamma in mig i baren i rummet bredvid och beställde en varsin drink till oss. Så i 20 minuter satt vi på andra sidan väggen och pratade relationer. När mamma väl kom för sig att kontakta sin sambo ringer (!) hon och frågar hur han har det, och säger att  vi sitter på något ställe som ligger mittemot Dubliner, på nåt som kallas för KB... Sen fnittrar hon lite roat när han börjar garva och säger åt oss att sällskapa dem på efterrätt. Så det gjorde vi såklart! Kom till deras bord i alldeles lagom tid för att betälla något sött efter maten, ibland har man flyt! Någon timme senare kom min ängel T in till stan och hämtade mig, jag somnade nästan innan jag satt första foten innanför dörren! Här är iallafall innehållet i min lilla goodiebag:


Friggsté, vitaminer, avslappningsprogram på CD, kylskåpsmagnet, bokmärke, tidningar och en eyeliner från Face. Helt ok med gratisgrejer!

Nu ska det bli spännande att se hur mycket jag lyckas plugga idag, ha dessvärre en hel del som jag skulle behöva ta tag i. Men jag ska nog åka iväg en sväng och sola lite tror jag också, lite lyx måste man ju unna sig...

/N

Ärligt talat...

Detta är vad man möts av när man ska logga in på blogg.se: Prestandaproblem Vi har nu en extrem belastning på systemet. Som tidigare meddelat, underlättar det om du som bloggar är sparsam med publiceringar. Vi gör allt som vi kan för att avhjälpa problemen. Jag ska inte gnälla, eller jo det ska jag visst, men hur kan man öppna upp ett blogghotell, se till så att det blir en av de största, men sen inte ha kapacitet att sköta det? Om det finns nåt som gör mig förbannad, så är det webbsidor som har problem. Är man dataproffs som man antagligen är om man ansvarar för en webbsida så måste man ju kunna se till att den ALLTID funkar som den ska? Eller? Jag som totalt okunnig snackar säkert mest massa skit, men jag måste skriva av mig när jag blir arg. Det är liksom lite därför jag bloggar... /N

Jag har ju ingen modeblogg...

...men det betyder inte att jag inte kan fynda kläder! Efter basgruppsdagen mellan 9-12 idag hann jag med både Solna och Vällingby centrum, och hittade fynd både på MQ och HM. Egentligen letade jag efter nya svarta stuprörsjeans, men innan jag hittade vad jag sökte kom det lite annan shopping emellan... Ikväll ska jag och mamma på releasefest på 2,6 miljonersklubben, en annexklubb till 1,6 miljonersklubben. Mamma hoppas göra affärer och samarbeta med dem i framtiden, så därför ska jag följa med henne i hasorna när hon skapar nya kontakter. Här är i alla fall dagens shoppingfynd:












Ganska ok va? För ganska lite pengar dessutom, jag älskar att fynda! Nu ska jag försöka få någon ordning på mitt hår, mamma hämtar upp mig om 50 minuter, hjälp!

/N

Att dumpa en vän

På aftonbladet.se idag kan man läsa om bitch-kompisar: http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article4317469.ab. Två gånger i mitt liv har jag "dumpat" kompisar som jag tycker ha betett sig illa eller sårat mig. I ett av fallen ångrar jag mig. Då var jag bara 18 år och vi hade varit vänner sen vi var 10. Det var såhär i efterhand en superlöjlig grej att avsluta en fin vänskap med, men just då kändes det rätt. Den här tjejen tänker jag så mycket på ibland och ångrar innerligt hur våran underbara vänskap slutade. Men idag har vi vuxit åt varsitt håll och jag är sorgligt nog medveten om att detta aldrig går att reparera. Nästan så jag hoppas att du läser min blogg BJ, men jag tror inte det. Men om, så vet du nu hur jag tänker! /R

Den andra vännen har jag inte ångrat en dag att jag sa upp vänskapen med. Energitjuvar är väl ett välkänt begrepp nu för tiden, och det var precis en sådan den tjejen var. Under alla års vänskap, så visst stöttade hon mig när jag krisade, men de gångerna jag inte krisade, så handlade allt om henne. Allteftersom spårade det ut alldeles och i mina ögon så gjorde hon bort sig något oerhört, skulle jag vara henne skulle jag skämmas som en hund. Men hon har inte gett mig en antydan till ursäkt och lever i sin egen lilla värld där hon tydligen inte kan göra bort sig.

När jag tänker efter så är det nog en vän till jag saknar. Vad som egentligen hände med vår vänskap vet jag inte, men man blev väl äldre och fick olika liv. Trots att vi idag tycks vara ganska lika...

Ja vänner är något man alltid kommer behöva. Jag erkänner stolt att jag inte är någonting utan mina vänner. Ni ska veta att jag älskar er alla och alltid kommer vara tacksam för er!

/N


Rätt plats vid rätt tillfälle

Om man är i barngrupp oavbrutet mellan 8 och 16.30, och fortfarande vill bli lärare när man kommer hem, då måste man väl ändå hittat rätt här i livet?

/N

Vad har hänt?

Det är nästan så att jag tror att jag slagit i huvudet någonstans, hårt. Idag har jag varit mer aktiv än vad jag vanligtvis är på en hel vecka. Klockan 6.20 ringde klockan och jag hade en lugn och skön morgon innan jag åkte mot VFUn. När en härlig skoldag med lite överraskningar var över, så satt jag kvar med min handledare och planerade de lektioner som jag ska hålla nästa vecka. Hon är så bra, jag vågar nästan tro att jag kommer fixa det! När jag sedan kom hem stod T i träningskläder och hetsade på mig att byta om och åka och träna med honom. Det var lika bra att hänga på.

Så väl på sats så promenerade jag intervaller i 30 minuter, men avslutade de sista 5 minuterna med totalt superspring, höll nästan på att rinna bort när jag var klar! Underbart skönt! Körde lite magövningar efter, men vi avlutade vår gymning med 15 minuter i solariet. Så nu lider jag av lite skön solariefrossa. Jag kommer sova grymt bra inatt!

Eftersom jag och T kommit överrens om att han ska städa lite mer och jag ska laga mat lite mer, kom vi överrens om att han skulle ta hand om disken (som han för övrigt hade haft hela daaaaaaaaaaagen att ta hand om) medan jag lagade mat. Efter 20 minuters receptsurfande blev det en korvgryta med gul lök, aubergine, krossade tomater och 3 tsk pesto kryddat med salt och peppar. Till det åt vi vårt pasta/ris substitut, vitkål i mängder. Är bra tuggmotstånd och riktigt gott, jag älskar vitkål!

Imorgon på VFU:n är det stationsdag hela dagen, och efter skoldagens slut ska jag hoppa in och vicka på fritids till 16.30/17. Båda fritidspedagogerna är sjuka/vabbar. Så då får jag passa på att leka lektant och tjäna lite extra pengar!

Nu ska jag kika på Sex and the city och Top Model, vilken härlig TVkväll!

/N


En lång dag är äntligen slut

Måndagar ska inte vara så här intensiva, jag är en latmask, det blir lite väl mycket för mig. I förmiddags hade jag seminarium i tre timmar, pratade om samband mellan räknesätt. Mycket hade vi gått igenom innan så jag kan inte påstå att det var en supergivande lektion. När jag kom innanför dörren och mest tänkt lägga mig och vila innan några timmars plugg, flög istället T på mig och beordrade mig att hjälpa honom att städa. Kors i taket, än är inte undrens tid förbi! Så tog jag inte det tillfället i akt vore jag ju bara korkad, så det var bara att sätta igång! Två timmar senare var vi klara, men det blev så fint här hemma! Vi rensade till och med ut alla gamla papper i kontoret och rensade ut allt-i-allo-lådan, så nu är det ordning på torpet!

Sen lagade jag lunch till oss och därefter gick hela eftermiddagen åt att leta efter bra mattelektionsidéer inför mina mattelektioner jag ska ha med min etta under VFUn. Denna vecka kör jag VFU imorgon och onsdag, de resterade tre dagarna kör jag nästa vecka, då jag också ska hålla i lektionerna. Blir kul att komma ut till barnen igen, man får lite energi och mening med tillvaron!

Ikväll var jag förbi jobbet på möte också, händer lite saker som måste pratas om. Det är inte alltid så kul att jobba varannan helg när även vardagarna är full av krav, men jag är ändå tacksam att jag har det jobbet jag har och jag har verkligen trivts där i så många år med både kollegor och kunder. När jag kom hem hade T lagat ris, kycklingspett och jordnötssås, med inbergssallad med chili och fisksoya, ett orginalrecept enligt honom, var faktiskt riktigt gott! Jag har nog ganska mycket att vara tacksam för när allt kommer omkring... Nu är det suss gott för min del!

/N

Det är fullmåne. Men med min värde

MMS

Det är fullmåne. Men med min värdelösa mobilkamera liknar det mer en sol...


En tvivelaktig Beck

Jag har just sett världens sämsta Beckfilm. Tillgjord, dålig dialog, uselt manus. Jaja, alla filmer kan ju inte vara bra. Massproducerar man så gör man.

Jobbet idag var konstigt, igen. Men det är ändå skönt att vara bland alla människor där de flesta känner likadant.

Chock! Jag var minsann inte tråkig igår, vi åkte ut till T´s kompisar på Ekerö och lekte med deras undar på 1 1/2 och 3 år i två timmar, innan de skulle sova och vi kunde ta fram vinet. Var supermysigt. Mindre kul var nattbussen hem, ja hujedamej vad länge det var sen jag kände nattbussångesten!

Jag längtar efter min sköna säng, klockan 7 ringer klockan så det är nog dags att krypa ner om jag ska få sova mina timmar. Natti natti!

/N

Huvudvärk

På jobbet idag var det.. intressant. Mycket prat och mindre jobb. Dagen har varit så intensiv att jag drabbades av världens värsta huvudvärk när jag satte mig i bilen på väg hem. Så jag tog en ipren och en annan lite starkare sak som jag inte minns namnet på och bäddade ner mig i ett nedsläckt sovrum. Vad som händer ikväll är mycket oklart. Som jag känner mig och mår nu är jag helst hemma. Alternativet är att åka buss ut till Ekerö till en kompis till T och hans familj. Känner mig lite halvsugen på det. Jag är en tråkmåns. Nu ska tråkmånsen se till att fixa någon middag innan tråkmånsen svälter ihjäl!

/N


Paj och lets dance!

Soffa. Lets dance. Och en supergod chevre och soltorkade tomatpaj med vitlökssås och salld. Och bästa sällskapet såklart. En helt ok fredagskväll!

Idag har verkligen varit en konstig dag. Det jag fått veta gör att jag känner mig ledsen och besviken. Och arg. När människor man har förtroende för vänder sitt liv upp och ner blir jag arg. Känslomässig bergochdalbana.

Det som var bra med idag var att jag fick tillbaka min sista hemtenta i AUO2 kursen. B. Känns riktigt skönt när man dessutom var nöjd med arbetet man lämnade in. Ett välförtjänt betyg.

I helgen jobbar jag, imorgon 8.45-17 och söndag 11-18.30. Riktigt sköna tider för en gångs skull! Lite sovmorgon och ändå riktiga kvällar båda dagarna. Perfekt!

Hoppas ni alla får en bra helg!

/N

Trött i huvudet

3 2/5 / 6 3/5=? Såna här roliga tal har jag suttit och pillat på i två timmar nu. Och lite procent och annat skoj. Ibland har jag skrattat och varit nöjd och glad över mig själv, ibland har jag nästan slagit huvudet i väggen av frustration och ilska. Och ibland har jag gråtit en skvätt. T tycker att jag är skvatt galen och bara garvar, skakar på huvudet åt mig och lämnar rummet. Jag har också lämnat rummet, skakat på huvudet och tyckt att jag är skvatt galen, som överhuvud taget tror att jag någonsin kan lära mig matte för högstadiet. Ja livet blir ju klart aldrig riktigt som man tänkt sig.

Den där pappa-jobb-grejen blev inget. Synd tycker jag, men min plånbok som får håva in pengar på jobbet istället är nöjd. Med tanke på hur pank jag är så är det nog inte en dum grej att jobba.

Dagens bästa: min lilla mami har skaffat facebook! Eller hon har egentligen haft det sen 2007 när jag skaffade det, men ungefär inte varit inne sen dess. Nu har hon dock satt in en bild, skaffat vänner och skrivit i loggar. Det finns hopp för världen!

Dagens hemlis: Jag kunde inte hålla mig, när jag var och småokynneshandlade på min lilla Vi-butik slank det även ner en Ben&Jerry glass i kundkorgen. Den ligger gömd längst in i frysen så när jag blir gottisugen räcker en matsked, sen är sugety dämpat. Skulle T upptäcka den, skulle glassen ta slut på runt 3 röda sekunder. Ska bli spännande hur lång tid det dröjer tills hemligheten är röjd och glassen uppäten...

Imorgon är det skola. Jag kommer nog vara där tidigt för att fika i lugn och ro med Hanna. Våra morgnar är supermysiga. Vid lunch möter jag upp mormor i stan på lunch, sen är det bara hem och läsa innan jag får min hemmafredagskväll!

/N

Dålig pluggvecka, helt klart

Här ska jag efter dagens alla bestyr äntligen sätta mig bekvämt med alla kuddar som ryggstöd i vår sköna säng och börja läsa, och vad händer? Jag hinner inte läsa mer än 3 sidor innan brevbäraren skrämmer livet ur mig när denna faller ned på hallgolvet:



Hur kan jag möjligt välja matteboken framför en skön tidning?

När vi ändå håller på kan jag visa vad jag lekte med igår kväll. Det är inga expertfoton, jag vet, men det är himla kul att testa och experimentera!



och



Visst är det en bra kamera, alldeles för avslöjande för mina tygblommor...

Nu ska jag bara bläddra igenom Damernas Värld, sen ska jag plugga, jag lovar!

/N


El-problem

Klockan är 20 i 11, inte så farligt egentligen, men det skrämmande är att jag har varit vaken i 4 timmar utan att egentligen göra någonting vettigt alls. Förutom att radera alla mobilbilder och spara över så mycket nr som möjligt till sim-kortet så att jag kan använda min gamla mobil. Jag ska lämna in min nya. Några veckor efter jag fick den ramlade kamera-knappen på sidan bort, och någonstans en månad senare slutade den acceptera laddare och hands-free. Varför kan jag aldrig ha flyt med tekniska prylar??? Jaja, nu tar jag till slut tag i det!

Pappa ringde nyss, jag kanske ska hjälpa honom med en jobb-grej på söndag. Vilket betyder att jag måste fixa bort min jobbtid, men jag kan inte rínga jobbet innan jag vet säkert, samtidigt som jag borde ringa så fort som möjligt. Känns lite moment 22 över denna situation.

Strax ska jag åka iväg till Carro och laga trasig nagel. Under dessa dagar jag gått runt med trasig nagel har plåstret tagit slut. Så det är alltså både bättre och billigare att laga den än att köpa nytt plåster. Efteråt är det elgiganten och lämna in mobil, SEN är det hem och läsa som gäller! Har en hel del som ska vara läst inför morgondagens seminarium!

/N

Till Dig


Grattis till världens bästa Karin på din 26-årsdag!

(Bild från deviantart.com)

Titta vi flyger!

Jag har nyss tittat på den mest skruvade film jag någonsin sett, från 80-talet någonting; Titta vi flyger! Har ni inte sett den så gör det, hände den ena sjuka grejen efter den andra. Men kanske att man måste ha lite skruvad humor för att uppskatta den också! Tänk vad man kan fynda guldkorn när man sitter och slözappar framför tvn!


att sakna.

Vet ni vad som slog mig idag, mitt under en intressant föreläsning om tid, universum och Einsteins relativitetsteori? Jo, att när jag fyller 27 om 1 och en halv månad, kommer det att vara längre än 20 år sedan min farfar gick bort. Han har saknats mig i över 20 år. Jättekonstigt. Han lämnde oss när jag var 6 år, jag minns allt så tydligt. Lillebror var bara en bebis och var lyckligt ovetandes om all sorg. Men jag har varit medveten om min sorg sen dess. När man är 6 år är man inte särskilt gammal och man minns inte så där väldigt mycket innan skolåren tar vid. Men farfar minns jag så klart och tydligt att det känns som igår han stod på bryggan ute i Vettershaga och hejjade på mig när jag kämpade med att lära mig simma. Han lärde mig så mycket, han älskade mig så högt. Och jag honom. Det var vi mot hela världen. Och 20 år senare kan jag inte tänka på honom utan att tårarna börjar rinna nedför kinderna. Jag önskar så att jag hade haft en bild på honom, min älskade farfar. Men alla bilder jag har är i pappform och någon hejjare på scannern lär jag aldrig bli. Jag googlade hans namn, för att se om det fanns något att minnas honom med. Hans röst finns. På några bibliotek runt om i Sverige. Jag har en kassett någonstans där han läste in Edgar Allan Poe. Den lyssnade jag på då och då säkert 10 år efter hans död. Men nu var det länge sen, kassetten ligger bortglömd i någon låda nere i källaren. Men min farfar, han kommer aldrig någonsin att glömmas bort.

Tisdagsfest

Idag blev ingen vanlig tisdag. Det blev en festtisdag! När jag kom hem idag efter litteraturseminariet var det som att min kropp gick i konkurs och jag var tvungen att lägga mig på soffan att vila. Problemet är när man väl ligger skönt i soffan att det är väldigt svårt att komma ur den... Så småningom bestämde jag mig för att leka hemmafru och tvättade, diskade, röjde köket och sorterade ut skåpet med T´s 1000 matlådor. Sen landade jag lite i soffan igen och lekte med tanken att plugga lite. Nån som kan gissa hur det gick? Så jag bestämde mig för att få en ledig dag för att fira att det gick så bra idag. När T väl hörde av sig var klockan 18.30 och han meddelade mig att han skulle vara hemma 19.30. Och eftersom han lämnde frysen öppen igår så var vi tvugna att lägga fram påsen scampi som nästan helt hade tinat, så middagen var redan förbestämd. Vilket betydde att det bara var för mig att vänta snällt på att han kom hem. Så när han snöade in runt kvart i 8, hade jag kokat ris, eller gröt. beroende på hur känslig man är, och gjort sallad, dukat och hunnit korka upp en flaska rödvin. Även detta tänker jag rättfärdiga som firande av dagens skolprestation. Det bästa var, att han kom hem med våran nya kamera... Så sen rödvinet tog slut har vi slagits om att leka och pilla på kameran. Men just nu låter jag honom hålla på, med tanke på att den är min hela imorgon eftermiddag när han fortfarande är i skolan... Så nu är det sovdags, imorgon är det tre timmars föreläsning om Tid, ser riktigt fram emot den! /N

Mattepanik

Matepanikmatik är inte min starka sida. Underbart när man läser en kurs och det blir bekräftat gång på gång på gång på... Jag kom hem för 30 min sen. Sen seminariet slutade 15.30 har min grupp och jag suttit och försökt styra upp vår del till litteraturseminariet imorgon. Må det bära eller brista, jag är helt slut! När klockan var 18 skrek hela min kropp efter kaffe för att över huvud taget hålla upp ögonen, men min grupp tyckte det var bäst att "jobba på" så att allt blev klart, så jag fick snällt lugna mig. Har inget annat i huvudet just nu, så kul blev detta inlägg! T och jag filular på att inköp, en http://www.pcworld.co.uk/martprd/product/seo/Photography/Canon+D-SLR+Cameras/Canon/EOS+450D+18-55mm+IS+Kit/305406.
Men det såldes inte med objektiv på T´s jobb, så kanske att vi åker in imorgon och köper en i stan imorgon istället. Sjukt kul, jag ska skaffa en hobby! Håll tummarna för mig och mitt litteraturseminarium imorgon nu!

/N

The Holiday

       


= en mycket mysig kväll!

Nä, ok.

Bildbloggen funkar som vanligt inte. Jag blir så arg!  Så jag får skriva här istället: Sitter med mitt matteplugg. Och jag har verkligen ångest. Från att från och till ha varit en flitig student som älskar att förbereda inför redovisningar och grupparbeten är den enda befintliga känslan nu ångest. Jag har läst, men jag fattar inte vd, vad jag ska göra med kunskapen och hur jag ska förklara den för andra. Jag längtar till tisdag kväll när det är över, för tillfället.

Kolla till vänster.

132 dagar till Malaysia. En evighet för vissa. Snart för mig. Semester i tre sköna veckor, nästan så man knappt kan tro att det är sant. Längtar så enormt mycket! Klockan är 10 över 12 och T och jag sitter i soffan med varsin dator i knät. Jag älskar att vara ledig, bara att dra på sig morgonrocken och gå runt och plocka, fixa lite frukost, läsa några rader i DN. Åh vad härligt det skulle vara att alltid vara ledig på helgen! Igår hade vi det toppen, T´s föräldrars hur börjar verkligen likna något. Om någon månad är det nog helt klart, sen ska ni får se bilder på drömhuset! Vi åt i deras matsal med öppen brasa och en vacker liten kristallkrona ovanför bordet. Det var Natta-mat i allra högtsa grad, alltså massa onyttigt! Till förrätt åt vi smörgåstårta med räkor, sen var det rostbiff/kalkon, revbensspjäll/kyckinglår med potatissallad, baguette och massa god ost. Jag drack två glas rödvin med T´s mamma medan de andra drack cola och vatten. När klockan var halv 11 var det dags att åka hem och efter vi kört hem T´s bror & tjej så var klockan 12 och vi störtade i säng när vi kommit innanför dörren. Kanske inte helt återställd efter fredagen...

Idag står plugg längst upp på listan. Sen tänkte vi bryta och åka till Vällingby c och luncha på Massagotti, det kommer vi vara värda! Så om vi ska förtjäna det är det nog dags för oss att sätta igång med skolarbetet nu. Jag måste förebereda inför litteraturseminariet på tisdag, helt ärligt så är jag lite ångestladdad inför detta, har inte kommit in i mattetänket riktigt än. Men det är bara att bita ihop!

/N

RSS 2.0