Sista inlägget 2007!

Detta blir som rubriken säger, det sista inlägg detta år. Shit vad tiden går fort, känns som det inte alls var ett år sedan vi sist firade nyår uppe hos Karin i Sundsvall. Men nu är det dags igen! Om ca 2 timmar blir jag hämtad av T´s polare och så ska vi åka och hämta Karins storasystrar, hämta upp T, och sen bär det av mot Norrland! Jag försöker få ihop packningen så gott det går, jag är inte så bra på att packa "lätt". Och med fem personer varav en ska vidare till fjällen sen, kommer det nog inte finnas mycket plats för packning... Lyckades städa lite nu på dan också, skönt att komma hem till ett ställe som inte håller på att rasa ihop! Just det, jag berättade aldrig att jag nästan hann med på min lediga-dag-lista! Jag hittade min fina klänning, var på banken, klippte mig och fixade naglarna. OCH hämtade singstar hos brorsan! Sjukt effektiv!

Jag har verkligen varit värdelös med pluggande under lovet. Jag vet vad jag kommer göra hela slutet av veckan och helgen. Hoppas bara att jag minns vad jag sysslade med...

För att sammanfatta detta år: LHS, Thailand, flytt, förhållade-drama (slutet gott-allting gott), yoga, jobbajobbajobba, mamma & Krilles flytt, Adams flytt, pappas dokumentär+ långfilmsplansframgångar, viknedgång, viktuppgång, vänskapskrash, vänskapsvinst. Lycka att finnas till.

Till alla mina älskade: GOTT NYTT ÅR 2008!!!! You know I love you!

Klagosång

Idag är en sån dag då jag måste få klaga lite. Kan inte hjälpas, är bara så! Arbtesskygg som jag är, är en jobbdag mitt i ledigheten för mycket för lilla mig. Jobbade från 10 och kom därifrån runt 18.20. Sjukt mycket folk idag och lika många otrevliga som trevliga kunder. Haft 30 min rast under hela dan och sprungit fram och tillbaka som en skollad råtta. Bläääääääääääääääää. Ramlade genom dörrn när jag kom hem, som tur var hade mitt hjärta lagat mat som var klar när jag kom hem. Sånt underlättar. Imorgon är jag ledig. Runt 17.30 ska jag om allt går som det ska, fixa naglarna. Innan dess ska jag åka till Kista och se om dem har kvar en klänning som jag dreglat över ett tag, som jag nu tänkte passa på att köpa för mina julklappspengar... Sen ska jag försöka jaga reda på en dropin tid och klippa mig, känner mig ganska risig i håret. Och OM jag hinner, ska jag försöka städa och plugga lite. Det blir var det blir. Det enda braiga med idag var iaf att jag fick en tvättid redan nu ikväll av en snäll gubbe i tvättstugan. Tack! Alternativet hade varit 7 imorgon bitti. Nej tack, trött! Mina ögonlock är tunga och det känns som jag somnar snart. Men tvätten måste fixas. Och sen kanske vi gör milkshakes i min nya mixer. Köpte med glass och banan på jobbet, så förhoppningsvis blir det nåt litet godis...  Om jag inte hinner somna innan.

Månen är en äggula

Såg ni månen ikväll? Vi satt i bilen ute i Rosersberg på väg till T´s föräldrar när vi möttes av äggule-solen. Ost är ju annars en vanligare benämning på månen, men ikväll var färgen lika brandgul som en äggula i sin allra finaste form. Coolt var det i alla fall.

Nu har det hänt. T och jag har tagit det stora steget in i vuxenvärlden. Nu är det på allvar. Vi har köpt en plasma Tv på 42 tum. 10 000 fick vi betala för denna lilla pärla. Sambon minj har nu googlat och formumat sig fram till att vår nya TV garanterat är det bästa i denna klass på marknaden. Det känns skönt. Puh.

Wii har pojken införskaffat också. Jesus vilken träningsvärk vi fått efter att ha bowlat, spelat tennis,boxats och golfat. Så mycket var det länge sen vi tränade! Ska köpa nåt tjejspel som jag kan spela. Blir bara arg på allt jag inte förstår på Super Mario Galaxy som T snart är expert på. Men idag köpte jag i alla fall singstar- schlagers. Ska ta med den upp till Karin i Sunsavall över nyår tänkte jag. Skojsigt värre.

Nu är julen över. Jag fick en soda stream och en obh chilli mixer. Lyckan är gjord. Jag är gammal som numer blir glad för hushållsmaskiner. Fick såklart massa annat också, och varje år hörs utropen: Men vi skulle ju inte ge varandra några julklappar iår! Och ändå sitter alla begravda i prylar, omslagspapper och snören. Proppmätta. Ja, vem älskar inte julen?



225208-3

Mitt paradis

Jag är i mitt paradis. En trappa ner håller mamma på med maten och älskling och mammas sambo sitter och pratar med varsin kall öl i handen. Brorsan har julklappspanik och springer runt och försöker komma på ett annat ord för kontinuerligt. Vi kom hit vid 16 och sen dess har Adam och jag monterat plastgran, klätt plastgran och lagt julklappar under plastgran. Vi fick även fötroendet att montera ytterligare två stolar till det redan gigantiska köksbordet. Det är så fint här ute!!!! Jag är nästan gråtfärdig för att jag får vara här ute, i det här underbara huset, men min älskade, helt underbara familj! Trots att det är kvällen före jul så blir det lite klapputdelning redan nu ikväll. Imorgon ska vi vara hos pappa halv ett så imorgon blir det bara frukost i lugn och ro. Jag försökte in i det sista att vi skulle ta klapparna imorgon bitti istället, men blev ganska nedröstad. En eloge till min bror för en tuff fight! =) Jag älskar livet. Ville bara säga det. Och jag älskar alla mina vänner. God jul!!!

Ibland är det skönt med lugn och ro!

Fredag kväll. Klockan är snart halv 8. Stackars prinsen jobbar sent, giganti har öppet sent ända till jul. Jag återvänder till jobbet imorgon kväll, från 16-22 ska det slitas som aldrig förr. Gäller att slålsätta sig, det är ju jul och svenskar är aningen kända för att vara hysteriska vid denna högtid. Men för tillfället njuter jag av ledigheten. Kom hem från stan för ca 1 och en halv timme sen. Var en supermysig dag, vi gick runt i lite olika affärer och pratade hemlisar. Sen blev det en lunch/middag vid 15 på jensens beufhouse. Delade på en korg med allt möjligt friterat gott och sen åt vi kycklingfile med rostad potatis och två såser. Lika såstokiga båda två. Och pepsi max på det. Vi rullade därifrån. Men det var det värt! Nu sitter jag här och är supersugen. Men jag vet verkligen inte på vad. Sitter och dricker min Loka medan jag funderar på om jag ska ge efter för begären eller sitta snällt och vänta på att Bruce the almighty ska börja.  Hmm..

Kollade på lhs´s hemsida idag, kammade hem VG i betyg på Barnlitteraturkursen! Väntar ju fortfarande på mitt arbete i didaktik, men nu är det nästan "skit samma" vad jag får, för betyget är klart! Jippijej! Nu har jag alltså VG i 22,5 p av 30. Mitt logiska tänkande säger mig att även då jag inte får VG på nästa kurs, så visst borde jag kunna få VG på hela kursblocket? Har jag fel eller hur fungerar det? Inte för att det har någon betydelse över huvud taget, bara mitt eget ego som en gångs skulle får känna sig duktig. Spänningen är olidlig.... =)


En dag på stan!

Nu sitter jag och väntar på att jag ska knata iväg till tåget. Känns som det var evigheter sen jag var inne i stan, nykter i alla fall! Hur sorligt låter inte det? Ska möta upp lilla Luva och kolla på några små julklappar. Det mesta är köpt, ska bara se om jag hittar nåt litet till älskling (ska egentligen inte köpa nåt till varann-sparar till plattTV) och nåt mer till pappa och farmor och nåt till mammas sambos familj. Fick studiebidrag idag, himla tur det! =) Igår var jag bakis, igen. Stört. Och anledningen till det var 1 och ett halvt (!) glas vin som intogs med några jobbkompisar på ett tvättäkta hak. Man ska inte kunna bli full på ett och ett halvt glas. Men jag lyckades! Så efter en tripp till jobbet igår där jag lämpat av min bil, köpte jag sushi och la mig oh sov igen. Vid 16 vaknade jag till liv och var klar nog att börja plugga igen. Har nästan skrivit klart min analys nu, lite saker som måste filas på bara. Men det är luuuuuuuugnt... Idag såg jag på expressen.se att pappa svarat på det humanisterna hade skrivit om hur Ambres var en bluff. Mycket var bra, lite var mindre bra. Vissa saker var tacksamma att fortsätta driva med, men men. Tufft att svara var det ändå. Nu ska jag gå och sätta på mig ett extra par strumpbyxor, känns som det är ganska kallt ute. Puss på er!

Om det fanns ord...

...för hur trött jag var så skulle jag uttala dem. Halvligger i soffan och väntar på att Ugly Betty ska börja igen (dubbelavsnitt). Idag var tanken att jag skulle sova lite, hjälpa mormor med lite dataprylar och jobba 13. Men 8.20 ringde jobbet och en timme senare stod jag på plats. Kom därifrån 18.30. Blev med andra ord inte mycket annat gjort idag. Men det är ok, jag trivs på mitt jobb. Finns ett skäl till att jag stått ut i 7 år. Tycker om alla människor som jobbar där och serviceyrket tilltalar mig, att kunna hjälpa och fixa och trixa  med allt man tvingas ta itu med! Bara så hysteriskt nu inför jul. Men det är verkligen barnens högtid, med alla de leksaker som passerar genom kassorna. Imorgon jobbar jag 16-22. På dan har jag fullt upp. Tänkte försöka hinna städa lite hemma och framför allt: PLUGGA. Måste få klart allt jobb innan helgen nu, vore skönt att kunna koppla av sen! Idag fick jag tillbaka min Barnboksanalys. Och jag fick vg! Känns så skönt! Ska jag vara helt ärlig så var det nog ribba in, hon hade en del att anmärka på, framför allt på en uppgift, men i det stora hela skrapade jag ju ihop de poäng som behövdes!

Hann klart nästan alla julklappar under gårdagen i alla fall. Vi kutade runt på Kista centrum från 15.30 till 20.30. Helt galet, men nu slipper vi hetsa runt mer i veckan!

Nattinatti!

blä

Jag vill kräkas. Nu ska jag gå hemifrån om 10 min. Jag har duschat, klätt på mig, sminkat mig, försökt sätta upp håret. Jag har bäddat, röjt undan. Nu  är jag döende.

Bakfullast när han dör vinner?

Min mormor brukar, abropå köphysterin som råder här i västvärlden, säga: Den som har flest saker när han dör, vinner. Jag formulerar nu om det till: Den som är bakfullast när han dör vinner. Abropå västvärldens undgomskultur att dagen efter tävla om vem som är mest bakis. Som att det är något att var astolt över?? Aja, idag vinner i alla fall jag. Bara dit jag ville komma. Jag har mått skit hela natten. Nu sitter jag i soffan under täcket ,efter en frukost som hade varit toppgod om jag kunnat njuta av den, och har ångest om att jag börjar jobba om två timmar. Och T var tvungen att ta min bil då jag 8 imorse inte var i skick att köra honom till Barkaby där hans bil väntar. Kände att jag gärna behåller mitt körkort några år till... Så om en dryg timme ska jag ta mig ner till stationen och åka kommunalt som resten av de vanliga dödliga. Sa jag att jag mår skit?

Var hemma hos T´s polare och hans nyinflyttade sambo och åt middag och drack för mycket rödvin. De hade lagat libanesiskt, med kycklingspett, bulgur och couscous och minst 5 olika slags hummos. Var även persiljesallad och bröd i mängder. Och till efterrätt bjöds det på kolapaj med glass och hallon. Åt som om det vore den sista måltiden. Mat blev det över massor av allt. Men jag undrar var rödvinet försvann? Vi hade fyra flaskor, och T drack öl til maten och tog det klokt nog lugnt med rödvinet. Är inte förvånad om jag nästan fick i mig två  flaskor ganska på egen hand. Inte konstigt att man mår som man mår. Ni som känner mig vet att Natta egentligen kräks efter en flaska. Förstå då hur jag mådde inatt. Urk. T tog soffkuddarna och gick in och la sig i köket. Undrar bara hur jag ska gottgöra honom? Dessutom så måste han hämta mig på jobbet halv elva ikväll så vi kan åka och hämta hans bil.. Och jag som egentligen borde skriva klart min analys. Usch, nu vill jag inte vara med längre. Måste duscha. Hjälp. Tillägg: drömde att jag fick G- på den hemtenta jag väntar på posten. Hoppas jag inte kan drömma sanndrömmar.

Besviken

Vi har nyss varit på bio. Detta är första gången jag är totalt besviken på Ben Stiller. Why God, why??? Se inte heartbreak kid om du vill slippa samma känsla som jag upplever just nu. Imorgon startar jobbhelgen igen. Och trots att jag ska försöka vara där runt halv 8, så sitter jag här hemma i köket med två trevliga herrar och dricker skumpa. Jag vet, det är inte särskilt synd om mig just nu....Var i Kista och åt på o´learys och bioade. Lyckades även hitta en julklapp till pappa och en liten till mamma. Till och med en liten till dig Luva.. Du får den fredag innan jul när vi har vår dejt på stan!

Jag sörjer. Min dator är påväg ifrån mig. Nu är det tredje gången T ska lämna in den på jobbet för observation. Den har strulat sen jag köpte den för snart ett år sen. Hoppas jag blir utlöst nu, men med min tur lär jag ju få tillbaka den i samma skick som innan. Sist sa de att de bytt hårddisk. Jag tvivlar, eftersom felen kvarstod. Damn! Nu kommer jag i någon månad att inkräkta på T´s dator. Stackarn...

Idag lyckades jag i alla fall fila lite på analysen. Klämde in två citat från en av kursböckerna också, jej! Känns inte som att jag tar detta på allvar. Tror nästan att det är min brist på semester och ledighet under ett år som börjar ge sig tillkännas. Jag vet, jag pluggar och arbetar inte ihjäl mig. Men man behöver inte konstant vara i sysselsättning, för hur "soft" jag än har det så vet jag hur mycket jag ska/borde göra. Det vore så skönt att bara dra iväg utan att behöva ha massa krav på sig själv. Inte ens när vi var i Thailand för snart ett år sen kunde jag koppla av. Medan de andra var på äventyr låg jag på stranden, och PLUGGADE. Så sjukt tråkigt! Tomten, kan du inte ge mig en semester i julklapp? Lovar att jag varit snäll....

Nu ska jag försöka lyssna på vad karlarna pratar om. Oh vad skönt det hade varit med lite kvinnligt sällskap...


Kommunidioter!

Ibland undrar man vilka typer som vi tvingas förlita oss på när det gäller sjukvård och omsorg. Min farmor fyllde 95 år i september, hon är med andra ord ganska gammal. Hon bor ute i Norrtälje och självklart försöker vi hälsa på henne så ofta vi kan, men det är ju alltid svårt att hitta tid. Varje dag får hon besök av någon från Norrtälje kommun, har nog inte förstått vad de gör egentligen, för de får varken bära ner ved till henne eller lyfta och torka damm under dukarna. Det är väl handla de gör. Men inte vet jag. Farmor har under de senaste åren blivit både halvdöv och halvblind. Hon är heller inte alltid min pigga lilla bullfarmor som hon var för 10 år sedan, men hennes hälsa går upp och ner. Hon är 95 år och eldar själv (halvblind) för att hålla värmen i huset, hon tvingas masa sig upp och ner för trappan då sovrummet ligger på övervåningen. Enligt Norrtälje kommuns utredning är detta tillräckligt för att hon ska få plats på äldreboende. Dessvärre är det lite långt bort, och vi har sen i somras försökt ordna en plats till henne här i Sollentuna istället, där både jag och pappa bor. Men så ringde en trött gubbe från kommunen upp mamma idag för att diskutera farmors fall. Han meddelade mamma att det med stor sannolikhet kommer att bli avslag på henne. Avslag??? Han berättade att det var så många sjuka som låg på Tors backe (dit vi vill ha henne). Sjuka? Trodde att sjuka skulle ligga på sjukhus och inte ta upp platser på äldreboenden? Och att farmor knappt ser eller hör och riskerar att sätta eld på hela huset och bränna sig själv inne, det räcker inte? Mamma hänvisade till utredningen från Norrtälje för att trycka på det uppenbara behovet till en plats. Då var denna idiot till gubbe inte ens medveten om att det hade gjorts en utredning! Och dessutom är det ju han som ansvarig som väljer om han ska styrka eller neka hennes platsbehov. Jag har varit så arg så jag inte vetat var jag skulle ta mig till! J---A IDIOTER!!!! Vad faaaaaaaaaan betalar jag skatt för? När det inte ens finns hjälp för min gamla farmor som garanterat inte har många år kvar. SHIT! Mamma skulle försöka få tag på ordförande i omsorgsnämnden. Ordnar sig inte det här, då vette tusan vad vi gör, men ordna sig, det kommer det att göra... Ge oss tid bara...

Idag har jag inte varit så duktig.. Igår fick jag hyfsat mycket gjort, idag har jag mest suttit och tittat på alla papper och dataskärmen med positionsschemat och funderat på hur jag ska räkna ut en nominalkvot när jag inte ens vet vilka ord jag ska dividera med vilka.. Låter det kul? Tänkte väl det....

Kom just hem från julmarknaden på min gamla skola där jag jobbade. Mamma var tvungen att vara där så jag gjorde henne sällskap en timme. Träffade som vanligt både gamla kollegor och elever. Längtar så enormt tills jag är färdigpluggad! Köpte nåt som förhoppningsvis ska bli en amaryllis, en liten julduk, en cykelsadelkudde och var även med i jullotteriet. 80 kronor betalade jag för allt detta. Sicka kap!

Igår höll mamsingen i yogapasset i simhallen. Hon börjar bli varm i kläderna så det är riktigt kul! Märks att det är jul snart inte många som är med på passen. Vi var 18 st men på workoutpasset efteråt var det bara 5 st. Idag har jag träningsvärk i armar och mage. OM jag orkar ska jag pallra mig iväg på yogan 7 imorgon bitti. Ställer klockan på halv på får vi se vad som händer.. Ska ju ändå upp vid den tiden på lördag då jag jobbar så det är väl lika bra att ställa om sig redan nu.

Ska kolla på E-lyst om 5 min. Läste nyss i Aftonbladet att de ska ta upp ett fall om en 79-årig tant med rullator blev brutalt våldtagen! Det är ju heeeeeelt sjukt! Där har vi tydligt bevis på att våldtäkter inte har nåt med sexualitet och "kåthet" att göra. Så kan vi lägga ner snacket om hur farligt det är för unga tjejer att gå i korta kjolar? Fortsatt trevlig Lucia alla mina vänner!

Vad är man (läs:jag) rädd för?

Jag önskar jag var en annan människa. Någon som jag varit idag. Men till stor del är jag lika svensk som de flesta andra, med andra ord, en rädd liten stackare. För några månader sedan var jag och T på väg hem (bodde då i Bromma) med tunnelbanan. Klockan var då runt 23-00 och det var fredag eller lördag kväll. Vi hade varit ute och ätit och varit på bio om jag minns rätt. Längre ner i vagnen uppstår det plötsligt ett bråk mellan två tonårsgrabbgäng. Och jag menar bråk; de skrek och började slåss. De ville och skulle mörda och spöa skiten ur den och den och stämningen var fruktansvärt hatisk. Jag blev både rädd och chockad. T likaså. Men på andra sidan gången från oss satt två tjejer, runt 30 kanske dem var. Dem satt inte livrädda och fastfrusna vid sätet som vi. En av tjejerna marcherade bort till killarna och la sig i. Tokduktig tjej! Hon pratade med dem och ställde sig bokstavligt talat emellan de som slogs. Inte ofta man ser sånt. Där snackar vi cicilkurage. Varför finns det så lite av sånt i vårt kalla Sverige? Jag har funderat mer och mer på detta de senaste dagarna. Jag vill också vara någon som vågar lägga sig i. Mamma har ju alltid varit så. När jag var yngre skämdes jag och tyckte väl att hon skulle bry sig om sig själv och inte lägga sig i andras liv. Men det klart man måste göra det om man ser och iakttar saker som inte är ok! Eller har jag fel? Så i helgen bestämde jag mig för att varje dag ska jag försöka göra sånt som jag egentligen inte vågar. Exempelvis fråga om tanten som har problem att komma på tåget med sin rullator (igår vid Karlberg) eller säga till den fyra tonårskillarna på tåget att ta ner deras skitiga fötter från sätet (idag på tåget på väg hem från plugget). Eftersom jag åkt kommunalt mycket i mina 25 levnadsår så ser man ju hur människor är mot varandra på tåget. Usch säger jag bara. Ingen ler mot varandra, ingen vågar säga nåt. Folk vågar ju knappt hjälpa varandra!

Idag i plugget fick jag också kämpa lite. Att vi har en klumpig föreläsare/lärare är en underdrift. Hon är otydlig, ostrukturerad, oförmögen att ta kritik, listan kan göras lång. Men framför allt så är hon otrevlig. Under dagens föreläsning, då ALL tid gick åt att tala om saker som är totalt orelevanta, blev hon som följd ifrågasatt. Dessa frågor bemöter hon med att slå tillbaka på oss, de drygt 50 studenter som sitter i salen. Hon ifrågasätter skälet till att vi sitter där vi sitter och undrar om denna utbildning var vårt SISTAHANDSVAL?! Hur man som föreläsare kan uttrycka sig på det sättet är obegripligt! Efter denna incident gick vi upp till kursansvarig och studierektor. Deras "hjälp" kunde vi tyvärr varit utan. Det slutade med att vi sa att vi själva får ta upp problemen med den det rör.

Sen var det dags för seminarium med samma lärare. Kan ju börja med att berätta att vi har en stor analysuppgift som ska vara halvklar-ett första utkast- till på måndag. Vi har alltså mycket att gå igenom- mycket. Men istället för att gå igenom allt bit för bit sätter vi återigen igång med samma uppgift som vi slängt bort entvå timmar långt föreläsning på. Och detta är en uppgift som 1) är knappt en tiondel i analysen och 2) ingen begriper helt och hållet. Jag förstår heller inte. Så jag frågar. Och frågar. Och vad får jag till svar när jag ställt en fråga och fått ett svar som jag är nöjd med (då jag tänkt fel-  även solen har ju fläckar!)? Jo, hon säger högt till alla: Var det någon som blev förvirrad av detta lilla utspel? UTSPEL??? Jag blev så arg så jag kokade inombords, men höll god min timmen ut. När det sedan blev dags för rast kunde jag inte hålla mig längre. Jag tog upp både utspelskommentaren och det om vårat s.k. engagemang hon ifrågasatt under föreläsningen. Sjukt arg. Men det var så skönt! Fick för övrigt en ursäkt- dock så borde hon be hela den stora föreläsningsgruppen om ursäkt. Fruktansvärt respektlöst att uttrycka sig på detta vis. Det värsta är att jag är inte säker på att alla som hon hade sagt en utspelskommentar till hade sagt ifrån. Många hade nog bara svalt det. Därav rubriken. Vad är man rädd för? Hon kan ju knappast äta upp mig. Hon kan inte underkänna mig. Nej, man måste våga säga ifrån! Nu ska jag ringa mamma och skvallra om dagens äventyr!

Julchoklad i mängder!

Jag är så fruktansvärt mätt! När jag för en gångs skull stod för matlagningen trängdes T ikapp med mig i köket full färd med att göra julchoklad i alla former. Så efter min fantastiska kycklinggryta kunde jag inte låta bli ischokladen och chokladtryfflarna med choklad resp. apelsinsmak. Inte särskilt nyttig, men sjuuukt gott! Ischokladen bara smälte i munnen, har nog aldrig ätit något så underbart!

I helgen har det varit fullt ös hella tiden. Julbordet i lördags var helt klart lyckat! Mycket god mat, trevlig personal och utsikt utan dess like. Från Kaknästornet ser man ju ut över halva Stockholm. Elva personer var vi sammanlagt, kan ju säga att med min familj/sammanblandning av människor från olika/samma familjer- så blir det rätt många viljor och åsikter. Men vi har helt underbart kul ihop! Som tur var så åt jag för mycket för att kunna dricka alkohol i samma mängder som jag brukar vid dessa julbord,  så jag slapp tack gode gud bakfyllan! Kunde till och med sätta mig och plugga igår kväll, och få saker och ting gjort!

Idag har jag läst allt som ska läsas till morgondagens föreläsning och seminarium, skönt att kunna gå och sova med gott samvete!  I veckan väntar mest bara plugg- till fredag ska jag försöka hinna klart med ett första utkast till analysen som är examinationsuppgiften i denna kurs. Blir rätt mycket att göra med andra ord!
Nu väntar cityakuten....


Jag är en dålig bloggare

Nä nu har jag varit alltför oregelbundet i mitt bloggande- inte ok! Sedan jag jobbade helgen rakt igenom har endast skolan skolan och åter skolan funnits i mitt liv. Har ju börjat en ny kurs- elevers textvärdar. Det har hittills känts som det största berg hittills att bestiga sen ett år tillbaka och jag började plugga, men efter dagens grupparbete och seminarium börjar någon form av logik utkristalliseras. Borde starta med min examinationsuppgift redan i helgen, för på måndag ska jag hälpa pappa med en grej och göra den andra av de enorma övningsuppgifter vi fått i vår händer. För på tisdag ska allt vara klart...

Men nu är det äntligen fredag, underbara fredag! Klockan är strax 19 och jag har både hunnit sova en halvtimme och fått T att hjälpa till och röja av här hemma. Känns skönt att ha en hyfsat nystädad lägenhet när man för en gångs skull är ledig en helg. Ikväll ska vi till en kompis och hennes sambo och äta middag, dricka vin och kolla på Idol-finalen. Hejjar nog på Marie. Imorgon är det dags för familjens årliga julbord, detta år uppe i Kaknästornet. Förra året slog julbordet rekord i perfektion då vi var på Millesgårdens julbord. Var helt fantastiskt med en liten salong där man efter många omtagningar kunde sitta och koppla av och ta en liten whisky eller Bailys eller vad man nu ville. Underbart! Iår följer brors flickvän med också, kul! Hoppas bara du står ut! =)

Imorgon på dagen ska vi serva våra bilar, oljefilter och olja... Ser verklligen fram emot det.... inte.

I veckan fick jag veta det mest underbara och fantastiska jag varit med om på länge. Den enda människa som jag känt hela mitt liv (om man bortser från de tre veckor hon inte fanns i mitt liv) ska bli två människor. Detta är det största som hänt.. Vi var själva barn för bara några år sen, kan knappt fatta att det är sant. Älskar dig hjärtat!

Nu ringer min terrorist till kompis och hånar mig för att jag bloggar. Måste nog lyssna på vad han har att säga, svårt att göra två saker samtidigt....

Trevlig kväll!!

en fin mening

Är inte detta en vacker mening?

"Att lära sig skriva bra är att låta ämnets egen logik skina igenom i texten, samtidigt som man låter sig ledas av sin psykologiska fantasi, sin förmåga att föreställa sig läsarens intressen och behov av den kunskap som ämnet rymmer."  Ur: Språkutveckling under skoltiden. Teleman. sid. 11.

Satt bara och läste sådär lagom seg som jag alltid tycks vara nu för tiden, när jag kom till denna mening. Fastnade bara för den. Jag vet att jag är kocko... Idag har jag sovit runt 2 timmar på eftermiddagen Jag måste börja äta vitaminer eller nåt, såhär trött ska det inte vara möjligt att vara.  Nu har jag 15 min på mig att läsa innan Ugly Betty börjar. Jag ligger så sjukt mycket efter med läsningen. Damn!

Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter...

Än är jag inte död! Även om det efter denna helg nästan känns så, är jag ganska övertygad om motsatsen. Jag har bara jobbat. Halv elva var jag hemma igår kväll. Trots att jag inte intagit en droppe alkohol i helgen (denna gång fick T stå för den biten), har jag sovit för lite och är fortfarande totalt utmattad. Idag hade jag MASSOR att läsa. Knappt orkat med hälften. Läst 30 min, sovit 15, läst 40 min, sovit 20. Ungefär så har min dag sett ut. Och nu kan jag dessutom inte skriva avslappnat heller, för allt jag hittills läst handlar om textanalyser, men dispositionsfel, meningsbyggnad osv. Ska försöka låta bli at syna mig själv i sömmarna. Någonting säger mig att jag inte skulle bli särskilt glad över resultatet.... Nu ska jag sova strax, ska försöka engagera mig mer i bloggandet imorgon!

RSS 2.0