Läsningen hägrar...

MMS

Läsningen hägrar...


Jag ska på dop! Ja, inte nu, men o

MMS

Jag ska på dop! Ja, inte nu, men om ca 1 månad. Då ska denna lilla ängel döpas i Brännkyrka kyrka. Lillith. Visst är det vackert? Hennes mamma är min barndom personifierad, och en sann vän. Men då herrskapet bor i Berlin ses man inte så ofta. Men nu kommer de snart till Sverige och jag är så glad! Och en blogg finns minsann, http://svenskiberlin.wordpress.com/ Love från en glad en! /N (någon som fattar ordvitsen?)


Min tid var det ja...

Alla som känner mig vet att jag älskar mi bil. Den må vara gammal och skruttig, men den är min. Efter att T och jag varit på SATS, där jag fick lite genomgång hur min träning ska se ut, och just parkerat bilen, lägger stereon av. Plötsligt gör bilen likaså, den går inte längre att starta. Mamma ringde imorse och berättade att hennes generator på bilen gått sönder. T tror att min generator gått sönder. Hur är detta möjligt?

Min tid kommer i alla fall att bli oerhört oeffektiv tills min kära snälla livskompanjon hinner titta och felsöka bilen. Detta kan han göra om 2 veckor. Om ni visste vad jag bölat. Känner mig toktöntig, men min bil är en del av mig, funkar den inte känner jag mig handikappad och vilsen här i livet. När jag jobbar i helgen får jag låna mammas bil, tack mamma, men i veckorna blir det kommunalt för hela slanten. Imorgon kommer jag vara tvungen att låna T´s bil då jag måste åka till massa bibliotek och lämna tillbaka massa böcker. Dessutom drar de vattnet här hemma 09.00 imorgon, hela dagen fram till eftermiddag, så då kan jag ändå inte vara hemma.

Och minns ni när jag sa att jag fått för mycket betalt? Efter 1 vecka ringer hon tillbaka och meddelar att hon skickar en faktura. Tack! Undrar om de pengarna finns kvar fortfarande?

Nu ska jag läsa lite ner innan kvällen kommer.

Och den där bilbloggen, glöm den, efter 2 arga mail fick jag svaret att de letar efter en ny leverantör. Jamen tack då. Snabba på med det tack!

/N

Tankar om tid.

När jag vaknade första gången imorse var klockan halv 7 och T stökade runt här hemma för att stressa iväg till sin tenta. Jag tänkte gå upp, och la mig med litteraturen i sängen och läste 4 sidor. Sen somnade jag om.Vaknade igen vid kvart över 9 och tvingade mig själv att gå upp, och bäddade sängen i säkerhets skull, så jag lättare kan motstå frestelsen att krypa ner igen. Sen gick jag in i badrummet, duschade och ställde mig på vågen. Jag har gått upp i vikt, såklart. Så går det när man dricker alkohol och äter onyttigt. För en vecka sen hade jag gått ner och var stolt, en vecka senare har jag gått upp och känner mig dålig.

Men vad betyder tiden? Hur viktigt är det att jag går upp i "tid"? Eller att jag under en vecka minskar i vikt si och så mycket. To be frank with you Frank, time is all we got. Så vad gör jag då med min tid? Hur väljer jag att disponera min tid? Ja, jag vet att jag inte mår bra av att sova för länge, för som sagt, livet är kort. Och jag vet att jag mår så otroligt mycket bättre när jag inte känner att jag väger 100 ton. Ett kilo hit eller dit tänker ni, det spelar väl ingen roll. Men i mitt huvud gör det tydligen det har jag märkt. 

Nej, jag kan inte slänga bort mer tid nu! Idag ska jag läsa, läsa allt jag bara kan. Idag ska jag äta sånt som jag inte väger 100 ton om en vecka när jag äter. Idag ska jag till SATS och få instruktioner om hur jag tränar bäst, hur jag bäst kan disponera MIN trängingsTID.

Så ser min dag ut. Om de nu bara kunde kicka igång bildbloggen så kanske det kommer upp lite bilder också.

Ha en bra dag nu, och ta hand om ert liv och er tid!

/N


Här ligger jag och jäser efter en

MMS

Här ligger jag och jäser efter en flottig middag. Gått sådär med kalorierna. Skäms på mig! Men imorgon ska jag till sats och få lite coaching, berättar mer sen! Nu ska jag njuta av avsnitt nr 1 av Färjan!


Hylla doku-såporna!

Herregud vad pinsamma vi svenskar är. Herregud, stå för ni/vi gör, eller låt bli!!!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/tv/article3414711.ab

Kan ni tänka er: Fyll-Stina drar på kryssning med brudgänget och hoppsan, där var en snygg karl, och hoppsan, där var en kamera, men jaja, det gör väl ingenting! Sen upptäcker hon till sin förskräckelse att den där kameran, det var visst från TV. Vilken chock! Ärligt talat, är man så puckad att man inte vet bättre, då får man skylla sig själv. Så cynisk är jag.

/N

Tankar från en förvirrad student.

Jag älskar mitt plugg, det gör jag verkligen. Dessvärre så hör det inte till ovanligheten att jag blir besviken, besviken på att jag inte får den strukturerade utbildningen jag varje dag betalar för att få. Kursen jag läser nu är superintressant, och med litteraturen, föreläsningarna och diskussionsseminarier, skulle jag kunna få ut mycket kunskap som jag har använding av i framtiden. Dessvärre så är det inte alltid dessa tre betingelser samspelar så mycket som de borde.

Hur mycket man väljer att läsa, om du väljer att djupläsa eller enbart skumläsa, det är helt individuellt. För din egen skull kanske det inte spelar särskilt stor roll om du inte tar utbildningen på största möjliga allvar, men för studiegruppens skull kanske det är bra att läsa det som krävs för att göra, om så ett inte fulländat arbete, så åtminstone ett hyfsat arbete. Föreläsningarna, ja,dem får du ut av det du själv väljer att få ut av dem. Jag kan välja att lyssna halvmycket, sova, anteckna flitigt och till och med ha läst mycket litteratur innan, så att min förförståelse ligger på bästa tänkbara nivå för att kunna tillägna mig så mycket kunskap denna föreläsare kan ge. Seminarierna då? Ja, där är vi elever helt utelämnade till seminarieledaren och hur denna väljer att lägga upp undervisningen. Kanske att läraren tar upp det mesta av taltiden, att vi ska lyssna och följa med i beskrivningar och resonemang, elle så ligger ansvaret på grupp eller individ, att diskutera och analysera texter eller föreläsning. Kunskap kan du få i båda dessa situationer. Men förutsättningen för detta är att seminarieledaren har en strukturerad undervisning och ett välformulerat mål med dessa få seminarieträffar.

Där har min seminarieledare  totalt faljerat. Det känns hemsk att döma någon efter två gånger, men det är min tid det handlar om, och den är oerhörd värdefull för mig i min utbildning! Det finns ingen struktur, läraren vet knappt vad dagens sem. ska handla om och frågar oss om hur vi vill ha det, utan att bestämma eller spika något. Läraren öser alternativ till hur vi vill lägga upp tiden, men tycks inte ta till sig förslagen eller missuppfattar de alldeles. Från att ha gått från en seminarieledare med motsatta egenskaper känns detta som en uppförsbacke. Jag ser ingen röd tråd, ingen riktlinje i det jag ska lära mig och med vilka medel läraren ska hjälpa mig att sortera ut och bearbeta denna kunskap.

Jag är helt enkelt ensam med kunskapen jag ska ta till mig. Jag är glad att jag har en bra grupp där vi leder och stöttar varandra. Där ingen drar ett tyngre lass än vad någon annan gör. NU ska jag bita tag i läsningen!

/N


Sista kartongen från mammas gamla

MMS

Sista kartongen från mammas gamla lägenhet. Mina böcker. Den högsta högen är Maria Gripes alster. Älskade Maria Gripe!


Blogg-krångel.

Bildbloggen funkar inte. Därför blev det inte så många inlägg idag. Kom just hem efter söndagsmiddag/födelsedagsmiddag hos mamma &sambo. Nu är vi helt slut, så därför störtar jag isäng här och nu! Sov gott my loved ones!

/N

Jippijej.

Ibland är livet jobbigt. Idag är en sån dag. Kan avslöja att det inte blev någon yoga idag, trots att mamma ringde och påminde mig vid 22.30 tiden igår kväll. Undrar om jag över huvud taget var kontaktbar? Hade en sjukt rolig kväll igår på Garbo, dansade som tokstollar och drack både en och två drinkar. Detta straffas jag tydligen för idag. Jaja, sånt händer. Nu blir det 3 vita veckor igen. Och kaloriintaget denna helg är inte riktigt ok, om jag uttrycker mig milt. Ikväll ska vi hem till mamma o hennes sambo och äta middag. Ska nog sova en halvtimme innan det är dags att packa iväg oss till Bålsta. Puss på er!!

/N

Cosmo. Even nicer.

MMS

Cosmo. Even nicer.


Garbo. Pina colada. Nice.

MMS

Garbo. Pina colada. Nice.


DSC00110

MMS

Vi bowlar. Parbowling. Vi vann första serien. Risken är stor att jag är bakfull imorgon. Men det är det värt!


Såhär ser det ut när Adam dukar. P

MMS

Såhär ser det ut när Adam dukar. Praktiskt va... /N


Måste man ha en rubrik?

Jag började dagen med att beställa en bok:

 

Hon var på TV4 nyhetsmorgon och blev intervjuad, och jag blev för första gången riktigt nyfiken på henne. Om inte annat tycker jag att det är superspännande att läsa om och hur en så rutinerad och duktig intervjuare arbetar. Återkommer med recensioner när jag läst den, får den förhoppningsvis innan nästa helg.

Nu måste jag skynda mig (som vanligt). Jag ska hämta upp Adam och sen ska vi åka och köpa en stor, färgglad och väldoftande blomma till farmor. Är något svårt att köpa present till någon som varken ser eller hör särskilt bra. Så en blomma blir bra. Hon ser ju lite färger fortfarande och doftsinnet lever ännu kvar. Ikväll blir det lugnt, jag ska på yoga kl 10.00 imorgon i Sollentuna, mamma instruktör. Efter det ska vi tömma förrådet i gamla lägenheten, tydligen har jag massa böcker kvar där. Undrar var de ska få plats?

/N

Nej usch vad tråkigt!

Jag har varit duktig. Jag lyckades hitta all elektronisk litteratur till min nya kurs- Specialpedagogiska utmaningar i en skola för alla, och skrivit ut dem. Bunten är förskräckligt stor, undrar hur mycket pengar det är i papper och toner. Vill inte ens tänka på saken, så mycket för elektroniskt... T var tvungen att dra och jobba. Hur trist som helst! Jag som handlat mat och godis till vår  filmkväll. Snacka om blåst. Han är hemma vid halv nio, får se till att ha maten klar tills dess.

Jag syndade ordentigt idag, köpte med mig en pizza hem efter Bastuspecialisten och City Gross och 5 andra matbutiker jag sprang igenom på jakt efter en 10Amperes propp. Det var slut överallt, helt galet! Men det känns ångest nu, efter pizzan alltså. Och sen åt jag lite godis. Men det är såhär det går när man är lite bakis, dagen efter bli en ätardag och jag kan inte hjälpa det! Suck! Och imorgon ska vi fira lite till, så då blir det tårta, igen...

Jag saknar mina vänner! Av någon anledning, sen skolan och allvaret började, så har vi knappt sett skymten av våra vänner! Sen att vi hade tre vita veckor underlättade ju inte saken heller, bjuder man hem folk vill  man ju kunna dricka lite vin. Så ikväll när T skulle iväg och jobba, hör TVÅ av våra vänner (par) av sig och undrar om vi ikväll vill komma över och äta och sällskapa. Sanslöst typiskt. Hur svårtillgängliga kan två människor bli egentigen? Erimiter? Snart så. Nej, nu är det dags att vi blir sociala igen!

Dagens bästa nyhet var att lillebror fått ett heltidsjobb. Börjar 14 oktober. Äntligen en heltidslön, ett problem mindre! Jag avundas honom!

/N


Är på bastuspecialisten i Bromma.

MMS

Är på bastuspecialisten i Bromma. De har verkligen allt och lite till du kan behöva till en bastu. Fixar present till Krille, gissa vad det har med att göra? Nu ska jag åka och matfynda på city gross, SEN ska jag hem och läsa! Jag gillar fredagar! /N


Slow start.

Klockan 6 vaknade jag av att Tommies alarm ringde. Jag somnade om. Klockan 7.20 vaknade jag av att T sa hejdå när han gick hemifrån. Jag somnade om. Klockan 9.30 vaknade jag till och insåg att jag borde gå upp. Jag somnade om. Klockan 10.30 fick jag en nyhetsflash från Aftonbladet från mobilen. Jag vaknade! Sen har jag kutat runt hemma i en halvtimme och städat och plockat som en galning. Igår, innan vi skulle iväg ut och äta sprang jag runt och provade varenda plagg jag har. Och kunde kontatera att om det finns en sjukdom som heter "Galna Klädsjukan" så har jag nog den. T påstår att jag inte bara har en släng av den, utan att den håller på att ta över våra liv. Hmm, vet inte om jag håller med. Men jag hann i alla fall städa och plocka undan det värsta innan T kom hem och kunde konstatera att han eventuellt fixade sin kontrollskrivning. Han är så duktig! Jag är faktiskt stolt över min sambo.

Idag ska jag läsa. Fixa en present till mammas sambo. Men jag tänkte börja med att äta frukost. Jag är galet hungrig!

/N

Tack och godnatt!

Ok, jag erkänner. Inte heeeeeeeeeeeelt nykter! Efter en nykterhetsperiod på nästan 3 veckor har jag ikväll druckit skumpa, martini bianco, r-ödvin och bailuys. Shit vad illa jah skriver. Förlåt. Orkar bara inte rätta när det blir feel på  Tompas minidator mef en halvc mm mellan knapparna, Eller tangenterna. Min lillebror är 21. Herregudm hur gammal är inte jag då? För övrigt fyller jag 26 1/2 idag, Det är exakt ett halvår mellan mig och bror. Och 5 år. Imorgon har jag inga föreläsningar. Jag ska läsa. Och sova. Och njuta av att jag har en ledog helg. Nu ska jag sova. T har kontrollskrivning imorgon, Han är lika onykter som jag är. Stackarn, har skola 08.00 imnorgobn. Då sover jag. Giodnatt!

Kladd i marginalen. Känner mig som

MMS

Kladd i marginalen. Känner mig som en oerhört engagerad föreläsningslyssnare. 20 kvar. Jag vill hem o vila och bli pigg till ikväll! För övrigt har jag eventuellt fått för mycket i lön för jobb i skola. Måste ringa och kolla. Mamma trodde att det var jag som inte hade någon koll på hur mycket jag jobbat. Får se vem som här rätt. Ringer och frågar skolan imorgon. Känns som fredag idag. Nu ska jag försöka lyssna. /N


Jag är ett experiment. Tanken slog

MMS

Jag är ett experiment. Tanken slog mig när jag ligger och läser om specialpedagogik för att förbereda inför morgondagens kursstart. All skolpolitik jag nu försöker lära mig, att se hur och varför utbildningen formats som den gjort, jag är en del av den. Min utbildning, kommer den våra gångbar om 20 år? Så mycket förändras så fort, men hinner vi verkligen med i den utveckling vi själva är medskapare till? /N


Det här är livet! Brorsan o jag my

MMS

Det här är livet! Brorsan o jag myser järnet på stan!


Jag vill ha!

MMS

Jag vill ha!


Var sak har sin tid.

Jag har inte kommit så långt. Nu sitter jag hemma hos brorsan inne i stan. Han slutade halv 2 så då hämtade jag upp honom på jobbet och körde hit honom eftersom jag ändå skulle in till stan. Har i alla fall hunnit äta lunch och köpa en diskmaskin som visade sig vara för liten. Suck och stön. Vet inte hur man gör när kartongen är trashad?

Nu ska brorsan och jag ut på stan och leta present till mammas sambo som fyller år på söndag. Imorgon ska vi alla ut och äta och fira våra två födelsedagsbarn. Sen när jag dumpat bror är det dags attg fixa hans present. Vet i alla fall va jag ska köpa nu!

/N


Min nya eltandborste. Fin va?

MMS

Min nya eltandborste. Fin va?


God förmiddag my loved ones!

Imorgon fyller min älskade lillebror 21 år. Och jag har ännu inte hittat den perfekta presenten. Detta ska jag alltså ägna dagen åt. Men innan jakten börjar ska jag köpa en diskmaskin till farmor. Hon behöver en bänkdiskmaskin till sin fina tvåa och eftersom pappa inte har bil så ska jag och min Fiesta göra dagens insats.

Gårdagen ska jag inte ens prata om. Klockan 23.30 var T och jag hemma. Vi var tvugna att tömma hans föräldrars garage på prylar och bil. Och sen köra allt till andra sidan stan, en tripp på ca 7 miljoner mil. Kändes det som i alla fall. Så imorse var jag trött, jag behöver ju trots allt ca 12 timmars sömn per natt...

Nej nu ska jag bita tag i dagens alla uppgifter, vore bra om jag hann klart till middagsdags...

/N

Money money money...

MMS

Money money money... Brorsan delgav mig idag att han inte är gjord för att jobba. Jag hävdar att ingen att gjord för att jobba. Men problemet är att du måste jobba för att få pengar. Och utan pengar är det svårt att ha ett värdigt liv. Eller? Vad säger ni? Kan man ha ett värdigt liv utan pengar? /N


Jamen det klart!

Visst är hon en liten skönhet min nya fina mobil? Hon har gps, bra kamera, mp3, ja allt en flicka någonsin kan begära...


Någon som blir avis?

MMS

Någon som blir avis?


Hösten är verkligen här nu. Konsti

MMS

Hösten är verkligen här nu. Konstigt va? Jag försöker handla ägg till våra våfflor, men allt e stängt så jag tvingas ner till macken. Vaknade imorse halv åtta av att någon försökte borra hål i mitt huvud. De gör stambyte i huset bredvid, flyttar snart hem till mamma. /N


Såhär ser det ut hemma hos oss

MMS

Såhär ser det ut hemma hos oss efter vi köpt en varsin ny mobil!


Klart!

Ibland händer det saker som man inte förväntar sig. Osäkerheten har redan hunnit ätit upp en inifrån och framtiden känns som ett nattsvart labyrint där vilka monster som helst kan krypa fram ur skuggorna för att sluka en i en enda tugga. Men så vips, klarnar dimman och allt blir solklart, du är plötsligt den som gick ut levande ur dödskampen. Så kände jag idag.

Dagen började halvdant. På grund av migrän gick vi från fyra gruppmedlemmar till tre. Redovisningsplaneringen tvingades planeras om hastigt och lustigt och ingen av oss landade alls i det nya sammanhang vi hamnat i. Fem grupper skulle redovisa idag. I stora drag; av dessa fen grupper så var vi två som någolunda uppfattat uppgiften korrekt. Läraren var relativt kritisk mot de grupper som inte gjort vad han förväntat sig. Vi däremot fick nästan någon form av beröm. Trots att vi var en man kort. Och trots att två av bilderna bytt plats vilket gjorde att reovisningen blev aningens förvirrad. Vi överlevde. Och vi överlevde med bravur.

Innan vi lämnade skolan lämnade jag även min examinationsuppgift. Så nu är den inne! Det känns skönt, men superläskigt! Jag hoppas hoppas hoppas att jag får ett E, vilket i det nya betygssystemet är precis godkänt. F är underkänt, och med Fx får du godkänt som du gör vissa kompletteringar. Håll tummarna för mig nu!

Nu ska jag kolla på film. Skön eftermiddag.

/N


Redovisningsdax!

Godmorgon! Jag har sovit i 5 timmar. Om 5 minuter blir jag hämtad av Hanna. Jippi. Kl 9 har vi examinationsredovisning, ska lämna in min text också, sen är jag fri i 2 dagar innan nya kursen! Nu måste jag skynda mig. Wish me luck!

/N

Ensam och övergiven. Igen.

Det finaste jag har, min livsglädje, mitt allt, the reason to wake up every morning, har lämnat mig. Kanske för att aldrig mer komma tillbaka. Mina dator har startat sin vandring mot sin sista vila. Snyft. Jag hann ha den i två veckor innan den började strula igen. Och då var ändå hårddisken utbytt! Hur mycket kan egentigen gå sönder på den dator. T babblade något om något moderkort. Kan det vara anledningen till att den envisas med blåskärm och startreperation var och varannan gång jag startar den? Så nu försker jag balansera fingrarna mot rätt knappar på T´s dator, knapparna sitter i princip på varandra. Å andra sidan kanske det är uppfriskande på relationen, har varit lite väl mycket sitta med en varsin dator i knät bredvid varandra. Men det kanske är så alla relationer ser ut nu för tiden? Snälla, säg att det är så!

Blev inget hälsa på farmor idag, hon flyttar inte förrän imorgon. Men det är helt ok att ligga på soffan och ladda inför jobbet också! Tråkigt med att datorn försvinner var att min hälsovaktdata försvann med den, så nu tvingas jag börja om på nytt i T´s dator.

Risken är stor att detta blir dagens enda inlägg, är inte hemma förrän tidigast halv 11 ikväll, och tro mig, då kommer jag vara trött! Alla ni som är lediga, enjoy!

/N

Hur gammal måste man vara för att vara pensionär?

Tänkte bara jag skulle informera om att jag inte är 26 som jag påstår mig vara. Jag är 126 år. Skrämmande va? Klockan är inte ens 22.00, en lördagkväll, och jag har just krypit ner i sängen. Men jag tror inte att någon kan fatta hur perfekt min säng är, framför allt när man, som jag är nu, är heeeeeeeeeeelt slut.

Läste just att Travis Baker från Blink 182 varit med om en flygkrasch. Av sex passagerade miste fyra stycken livet. Travis och en annan i bandet som jag förstod det, lever men vårdas för sina skador. Inte ens när man är rik och känd är man skyddad från livets nycker. Sorgligt, sorgligt. Man får vara glad så länge man lever och se livet som en tillfällighet, inte något man kan räkna med.

Jag måste upp i tid imorgon bitti, trots att jag inte börjar jobba förran 13.30. Farmor har ju flyttat nu, så jag tänkte kika förbi henne innan jag börjar jobba. Hoppas jag orkar släpa mig upp ur sängen. Men eftersom jag får sova i 10 timmar om jag somnar nu, om jag går upp 08.00, så är det nog inga problem. Annars är jag ju lite väl trött!

Såhär mysigt har vi det! Efter vi

MMS

Såhär mysigt har vi det! Efter vi ätit fiskspett o älsklings couscousblandning (supergod!) ska vi däcka i soffan o njuta av citronfromage. När man har det lika bra som jag har det nu är det helt ok att stanna hemma trots att det är lördag! Hoppas ni alla har det lika underbart som jag! /N


Jag är fri!

Klockan är tjugo i fyra, och jag är underbart nog redan hemma. Var lugnt på jobbet så att jag skulle vara kvar kändes bara fånigt. De små kronorna jag förlorar kan jag leva med, känns skönt att vara hemma! Jag passade på att handla lite lördagsgott när jag slutade. Blev jobbets finfina fiskspett och den underbara aiolin., Till det ska vi göra en god sallad med massvis med coktailtomater! Och till efterrätt blir det citronfromage (gjord på vatten) med frysta färska (?) blåbär och hallon. Elle kan frysta bär inte vara färska? Kanske det som är skillnaden. Ja, bär blir det i alla fall! Eftersom detta blir vår andra helg utan vin eller alkohol av något slag ska vi äta finmiddag i vardagsrummet med tända ljus. Det är min älskling (och jag!) värd! För bio kommer det nog dröja innan vi går på igen. Men tänk vad mycket billigare helgerna blir utan att köpa vin och likörer och annat gott! Det bästa är att man slipper flottbegäret som träder in när bakfyllan slår till! 

 Dagens chock var att jag hann till jobbet, T brukar säga att jag kör som en biltjuv, idag är jag nästan beredd att hålla med honom. Förlåt Gud!  Nu ska jag röja undan här hemma så att jag kan koppla av sen! Puss på er mina fina läsare, känner ni att det är en bra dag idag?

/N

Jag är sen. Om 7 minuter ska jag s

MMS

Jag är sen. Om 7 minuter ska jag stämpla in. God morgon förresten! Jag önskar er alla en underbar dag! Och jag hoppas att vädret blir fint, verkligen jag hoppas det! Kl 16 är jag en fri själ igen.


Natti!

Om 7 timmar ska jag upp och jobba. Nej livet påminner inte det minsta om ekorrhjulet... Nu har vi krypit ner i sängen, med en varsin dator i knät, socialt va? För 30 min sen var vi på bio. Trots att vi båda halvsov när klockan slagit 20.00, jag i soffan och T vid skrivbordet, så pallrade vi oss ner till Vällingby centrum och 21-bion. Vi såg "Tropic thunder", jag kan inte säga att jag alltid är superimponerad av Ben Stiller, men i denna film som han skrivit, regisserat, producerat och spelat i, var han riktigt underhållande. Och de andra skådisarna var riktigt roliga också. Och jag tror att jag är lite kär i Robert Downey jr...


Här får ni njuta av trailern, nu är det sussdags för mig! Natti från Natta!

Duktig Natta!

Vad fint att mina bildbloggar kom idag på förmiddagen. Så nej, jag satt inte i bilkö idag, och stövlarna kom igår. Men visst är de fortfarande fina?

Idag har vi arbetat med vårt grupparbete, från 9-13 satt vi, och sen blev vi klara! Var bara tre på plats idag, Hanna var hemma med sjukt barn. Men sånt är livet. Känns hur skönt som helst, hade lite ångest för om och hur vi skulle få ihop en presentation till måndag, men nu har vi ett manus vi ska plugga in var och en för sig och även en urtjusig powerpointpresentation att flasha med!

Mr T och jag har nyss ätit lunch, vi åkte upp till Gröna grillen och handlade underbart god Thaimat. För 70 kronor får du hur mycket ris du orkar och en kött/kyckling/scampirätt. Sen festade vi på äppelpaj som en av mina gruppmedlemmar hade med sig. Helt underbart god! Låt oss säga att jag få leva på vatten resten av dagen...

Eftersom jag ska jobba i helgen så tänkte jag se till att ha alla mina skolarbeten klara idag. Vore skönt att slippa tänka på skolan och börja fokusera på nästa kurs som drar igång på torsdag. Så nu tänkte jag belöna mig själv med en powernap på 15 minuter, sen ska jag korrläsa min text till förbannelse innan jag fyller på de hål den har.

Funderar på vad vi ska göra ikväll. Bio var vi på förra fredagen. Men vad ska man egentligen göra en helgkväll när man inte dricker? Plus att jag ska vara på jobbet 7.45 imorgon bitti. Vi är ju inte direkt miljonärer heller så alternativen är inte oändligt många. Med andra ord vore jag tacksam för förslag?

/N

Idag har jag fått mina fina stövla

MMS

Idag har jag fått mina fina stövlar som jag köpte på tradera i helgen. Helt nya! Fina va?


Vad kul det är med bilköer, verkli

MMS

Vad kul det är med bilköer, verkligen. Kan ju inte påstå att denna dag går till historien i spänningssynpunkt direkt. Hoppas på att orka släpa iväg mig till gymmet, o gå på core, ge mig lite motivation, någon?!


Jag är bitter.

Jag bloggade faktiskt idag, runt 16.30. Och anledningen till att ni inte vet om det var för att jag bloggade från mobilen, men det fungerade tydligen inte. Supertrist. Berättade om hur hela dagen varit, alla nya tankar jag tagit del av och hur jag verkligen utvecklats som människa. Nej så skrev jag inte. Jag satt i bilkö och var bitter för att jag varit i Solna i tre timmar utan att höra något nytt. Bummer. Nu måste jag läsa. T pluggar och surar. Och jag surar, utan att plugga. Är inte sambolivet fantastiskt? Jag är bara glad att vi bor i en trea. Men somna osams, det gör vi aldrig. Det betyder att jag har två timmar på mig att sluta vara envis. Han med. Undrar vem som vinner denna gång?

/N

"Färjan" - vilket genidrag!

Jag kommer äntligen få en ny dokusserie att titta på! Kanal 5 kommer att den 19:e september börja sända "Färjan", en serie om några anställdas liv på Östersjöfärjan MS Cinderella. Hur kul är inte detta???

http://kanal5.se/web/guest/nyheter?p_p_lifecycle=0&p_p_id=K5AV_INSTANCE_kUM9&_K5AV_INSTANCE_kUM9_struts_action=%2Fk5journal%2Fav&_K5AV_INSTANCE_kUM9_articleId=872916&_K5AV_INSTANCE_kUM9_groupId=1701&_K5AV_INSTANCE_kUM9_version=1.0

Jag längtar redan!

Idag var jag trött. Med tanke på att jag imorgon ska upp kl. 06.00, och hinna förbi min praktikskola innan min studoiegrupp dyker upp här hemma kl. 09.00, så tllät jag mig själv att ligga i sängen ända till kl.08.00 idag! Lyx!

I 20 min till får jag softa i soffan sen måste jag börja plugga. Klockan 13 ska jag vara i Solna kommunfullmätkige och lyssna på "Lärande samtal". Någonting säger mig att det inte kommer innehålla någon direkt ny information, men jag lovar att föra informationen vidare om det visar sig att jag har fel!

/N

Coffeemania

Idag har jag druckit 5 koppar kaffe. Tro mig, det känns i hela kroppen. Speedad och skakig, vilken underbar känsla. Spenderade eftermiddagen hos Hanna, kritiserade varandras texter lite, och drack kaffe, och babblade. Blev en väldigt bra dag. Nu kom T och jag precis hem efter att jag mötte upp boksäljare nr 2 idag. Nu har jag de tre huvudböckerna till nästa kurs, härligt med framförhållning! Nu ska jag krypa ner i mysbyxorna och ladda inför Idol. Love it!

/N

Idag är en underbar dag!

Sitter i skolan. Alldeles ensammen. Om 15 minuter ska jag möta upp en tjej som jag ska köpa en bok av. Men jag var här redan för en timme sedan eftersom jag var världens snällaste flickvän och körde Mr T till KTH. Han hade kontrollskrivning, stackarn. Så därför åkte jag hit med datorn i högsta hugg och har under tiden jag väntat suttit och pillat på min examinationsuppgift. Och jag tror nästan den börjar närma sig. Galet va? Och ja, får jag rest så får jag. Men då får jag väl åtminstone veta vad jag missuppfattat/ tolkat fel. Förhoppningsvis. Jaja, jag har gått ner 0,8 kg så det gör inget...

Nästa projekt är sollentuna bibliotek. Där hoppas jag att en bok som jag behöver till nästa kurs finns. Om ingen redan varit där och lagt beslag på den det vill säga. Jag hade hoppats att mamma ville äta lunch med mig när jag är i Sollentuna, men jag får inte tag på henne. Då blir det att åka hem och äta i ensamhet istället.

På väg hit när jag parkerade på trottoaren vid en bankomat mitt på Fridhemsplan, träffade jag en gammal skolkompis från högstadiet. Skumt. Han doktorerar. Shit vad jag är gammal.

/N

-0,8 kg!

Yes! Trots lite slarv här och var och med egentligen bara hälften av dagarna som jag ordentligt följt kalorimängden, så har jag gått ner 0,8 kg på en vecka! Är supernöjd! Om jag fortsätter i den här stilen kommer jag ha nått mitt mål om 12 veckor. Hejja mig!

Och S, ja nu ligger jag verkligen i lä....! Men jag jobbar på att dra med en tjejkompis, så förhoppningsvis får jag njuta en gång till innan månaden är slut. Men du ska veta vad Soundtracket kör på högvarv i bilen min...

Nu är det dags för kalorisnål frukost!

/N

Har jag varit så liten? Och så lockig?

Satt i brist på inspiration till att plugga och ägnade mig åt lite ego-surfing. Och visst dök det upp en liten bild från mitt mörka förflutna... Så generös som jag är så låter jag Er, mina kära läsare, få ta del av det.



Jag, 7 år gammal i Agnec Cecila. Sanslöst hur länge sen det var nu. Och inget mer filmande blev det för mig. Hoppas bara att jag njöt så länge det  varade...

Imorgon ska jag inte stanna inne hela dagen. Man blir knäpp. Det är livsfarligt. Imorgon ska jag till bibblan och köpa böcker av de lyckans ostar som redan läst klart auo2. Och sen ska jag minsann skriva klart min examinationsuppgift. Men det är imorgon det....

/N

Busted!

Nu har jag placerat min blogg på http://bloggkartan.se/registrera/27782/bromma/. Så nu vet ni var ni hittar mig!

"Full på coca-cola?"

Kollar på Idol, det enda jag kan konstatera är att folk inte är kloka i huvudet. Fantastisk underhållning! Väntar på att den gammal schlagerdeltagare ska komma fram till juryn:

http://www.expressen.se/noje/idol/1.1302315/kand-fran-schlagern-nu-i-idol


Men hörrni, varför har inte folk mer självinsikt? Jag älskar att sjunga, men jag är fullt medveten om att det INTE låter bra, därför delar jag INTE med mig till andra. Men det är sant, alla kan ju inte vara lika kloka som jag är...

Behöver jag säga att det är färdigpluggat för mig idag? Och nej, jag fick inte gjort allt det jag borde få gjort. Idag blir det ingen klapp på hjässa, det blir smisk. Aj!

/N

Här har jag suttit i sex timmar nu

MMS

Här har jag suttit i sex timmar nu. Ni ser ju kaoset, och då ser det ännu värre ut i min hjärna. Någon som är avundsjuk?


Morgonstund.

Av någon märklig anledning var jag uppe redan 06.30. Tjejerna kommer inte förrän 08.30, så jag  har ju kappast bråttom. Nu sitter jag och njuter av en kopp te framför Rix morgonzoo- TV-versionen. Jag tycker att det är superkul, men huvudrollsinnehavarna verkar ännu inte vara helt bekväma, inte som Voicemänniskorna på 5an, men det kanske kommer.... Hoppas det!  Ska strax bädda sängen och sätta mig och glo i en bok. Ha en bra dag mina kära läsare!

/N

Ja!

1.953 ord! Jo man tackar! Nu har jag varit sjukt duktig om jag får säga det själv! (Klapp på hjässan!) Examinationsuppsatsen ska vara mellan 1800 ord och 2500 ord. Jag har klåpat ihop tillräckligt i kvantitet, och jag har med de allra flesta centrala begreppen. Det är bra jobbat på en dag. Så lite måste ju gått in i huvudet under alla timmar hängandes över böckerna, lyssnandes på föreläsningar och diskuterande i seminariegrupper. Känns bra. Nu i veckan väntar en VFU-uppgift och extrem slipning av texten. Imorgon kommer min grupp hit. Vi ska hitta på en redovisning, och jag ska få leka med Power point. Undrar vilken vinkel vi ska ha på redovisningen? Nu ska jag ägna lite tid åt att städa så att man slipper skämmas imorgon, och sen ska jag däcka i soffan. Life is good.

/N

Läge: narcissist

1200 ord. Jag är lite kär i mig själv just nu... Om 20 min blir det middag. Lutar åt lådmiddag, bara 300 kalorier kvar att äta för idag.

/N

Nu!

Nu pluggar jag. Nu är jag igång. Jag har skrivit 500 ord på examinationsuppgiften. Nu är det bara 1500 kvar. Till kvällen är första utkastet klart, annars blir det skamvrån.

/N

Efter! Känner mig hur nöjd som hel

MMS

Efter! Känner mig hur nöjd som helst, men så kostade det därefter också...


Här levereras som lovat en förebil

MMS

Här levereras som lovat en förebild. Om 30 minuter sitter jag i frisörstolen o blir ompysslad. Wish me luck!


Slipping through my fingers all the time...

Pust! Vilken dag! Adam och jag var hemma hos farmor kl. 10.30. Jag kom hem 20.30. Typiskt nog var Adam lite sjuk och klen, plus att han fortfarande lider av sviter från sitt diskbråck, så det var upp till pappa och mig att packa och bära. 17 kartonger hade jag med mig, och alla 17 gick åt. Inte en kartong för mycket! Hela vardagsrummet var när vi åkte fullt av kartonger och de möbler som farmor ska ha med sig till sin lilla tvåa på 59 kvadrat. Konstigt nog var farmor inte det minsta sentimental, då var det nog värre med Adam och mig. Känns konstigt att se farmors hus ,där vi spenderat varenda sommar i hela våra liv, packas ihop och se alla  tomma ytor som blir efter de möbler som ska flytta. Lunch köpte vi på Brovakten, men liten restaurang och minilivs på andra sidan Vettershaga brygga. Sen sjöng vi och festade vi på den prinsesstårta jag köpt med till oss, eftersom vi även förhandsfirade farmors 96-årsdag (hon fyller imorgon, 15/9). Sen sjäng farmor för oss, ja må vi leva, som tack för all hjälp. Farmor är skönt knasig.

När jag kom hem hade älskling gjort en ceasarsallad till mig, helt underbart! Nu sitter jag och softar framför Bridget Jones, bara sett den 20 gånger förut, men går den på TV så måste man ju titta....

Imorgon ska jag klippa mig, äntligen! Kl. 10.00 har jag tid på Bobbys salong nere i Vällingby. Ska försöka plåta en före/efterbild imorgon. Jag ska verkligen försöka komma ihåg....

För övrigt har jag terroriserat Adam och pappa under alla bilresor idag med Mamma Mia soundtracket. Mohaha. Men jag fick iaf Abba-motståndaren till pappa att hålla med om att Meryl Streep har en riktigt tuff sångröst, alltid nåt...

/N

Vem är det som äter äpplen från gr

MMS

Vem är det som äter äpplen från grenen utan att plocka dem först?


Uppe med tuppen!

En söndagmorgon. Klockan är halv 9. Och jag är vaken. Om 30 minuter ska jag hämta brorsan i stan för att påbörja den långa vägen till farmor. Men nu måste jag skynda mig om jag ska hinna med frukost och packa in alla flyttkartonger i min lilla bil!

/N

dot dot dot...

Sorry my loves att jag har försummat er i nästan (ve och fasa!) två dygn nu! Har jag sagt att T och jag satsar på (nästan) tre vita veckor? Så idag var första gången på en halv evighet som vi vaknade upp lördag morgon på vår lediga helg, utan att vara bakfulla! Lite hemskt att det är så sällan, och det är det vi vill förändra nu. Så detta var första helgen. Nästa helg är det jobb och därmed lite lättare att inte dricka, eftersom jag börjar så tidigt på lördag morgon. Det känns som en befrielse ska jag säga! Nej, det vore lagom att kanske kunna dricka lite vin till maten en gång i månaden. Semesterdrickandet har härmed spelat ut sin roll.

Så igår kväll åkte vi till Kista och åt på Olearys. Maten där är ett dyrt mcdonalds, men helt klart godare. Servicen på det där stället blir jag därmed aldrig klok på. De är långsamma och riktigt ouppmärksamma. Jag har aldrig varit på ett ställe där det är så svårt att få ögonkontakt med servicepersonalen. Märkligt. Men igår tror jag att det gick lite snabbare då jag på en gång informerade om att vi hade en biotid att passa. Fräckt, men uppenbarligen effektivt. Sen såg vi Patrik 1,5, som hade premiär igår. Den var bra, underhållande. Men jag tycker att det är spännande hur vi, den svenska publiken, reagerar så fort det är lite homohångel på vita duken. Inte hör man att folk tisslar och tasslar och oooar sig när det är en man och kvinna i en kärleksscen, men när detta söta par som råkar bestå av två karlar gosar, så kan inte en biobesökare hålla tyst. Jag säger inte att jag inte var likadan, jag säger bara att det är märkligt.

Idag gjorde jag det igen, jag såg Mamma Mia. Träffade en kär vän och åkte och hämtade henne och släpade med henne till Kista. Borde snart skaffa stamgästkort till bion där. Och så vi njöt... Denna film ÄR ett mästerverk! Så S... 2!
Min kompis och jag började genast prata om den perfekta tjejkvällen när mörkret faller och vintern står på tröskeln.. En DVDkväll med Mamma Mia, lots of drinks, som fortsätter med ett Singstar-race á Mamma Mia och sen... dansa hela natten!  Åh, jag längtar redan!

Imorgon ska jag och brorsan åka ut till farmor med en massa flyttkartonger som ska fyllas under morgondagen med vår hjälp. Nästa fredag ska min älskade farmor äntligen få flytta till äldreboende, Tors backe i Sollentuna. Känns hur bra som helst att hon kommer att bo nära pappa och alltid ha människor omkring sig! Farmor fyller 96 år på måndag, vi ska inte fira förrän om några veckor då Adam också fyllt år, men till imorgon har jag i alla fall köpt en fryst tårta som Adam, farmor, pappa och jag ska festa på. Men med 290 kalorier per 100g så kan jag nog direkt inte frossa...

Angående mitt fortsatta användande av Hälsovakten.. Igår gick jag över, landade på 1500 kalorier innan dagen var slut. Och idag hade jag ca 300 kalorier kvar innan bion. Men efter godis, popcorn och coca-cola... nja, låt oss säga att jag har fått min middag redan. Är jag snäll kanske jag får ett äpple om en timme eller två!

Ledsen att det blev en 7-mila inlägg, så går det när man slarvar med uppdatering. Lovar att göra ett bättre jobb imorgon, har ju åtminstone mobilen med mig ut till farmor i Norrtälje imorgon!
Toodels!

/N

Natti natti

Idol är nog det bästa programmet någonsin. Och jag måste erkänna att jag har haft fel i min bedömning av Peter Jidhe. Han är nog en ganska så hyvens prick trots allt. Han pratar med alla, peppar, stöttar, skojar, men på ett himla coolt sätt. Jag älskar Carolina Gynning, men hon var snäppet hetsigare, Jidhes lugn är mer passande. Nu ska jag nanna kudden, och med mig följer.... trumvirvel... Dewey!!! Sen är det upp 06.00 imorgon igen, somebody, save me!!

/N


Kul!

Gick in på aftonbladet.se för lite dumsurfing, och sprang på denna artikel: Duktiga duktiga Rebecca, jag är sjukt glad att hon fått sitt liv tillbaka! Läs om denna fantastiska tjej- helt tokig- men underbar!

http://www.aftonbladet.se/wendela/article3229699.ab

/N

Mysdag!

Åh, sådan skön torsdag detta var! Gick upp 06.00, mindre kul, men ok när man väl är uppe. Var i plugget 7.40 och trodde jag skulle köpa en kaffe och sitta och läsa i lugn och ro i en timme innan föreläsningen började kl. 09.00 Men icke då! För bland de hundratalselever som går på skolan var jag tredje man på plats, och vem satt redan där i cafeet om inte Hanna? Troligt att vi satt och läste var för sig i en timme... NOT! Blev en timmes morgonfika med kaffe och massa skönt babbel, helt ok morgon det också!

Tyvärr kan jag säga att jag inte är helt nöjd med dagens föreläsning. Ämnet i sig, mycket intressant, men föreläsaren däremot, inte lika intressant... Inte nog med att han malde på i samma ton utan att artikulera ordentligt, så för en annan som är lite halvdöv emellanåt var det inte lätt att hänga med. Ämnet handlar till viss del om hur människor och hur deras familjer, och deras erfarenheter påverkar livet i detta nu, och vilka vägar man väljer, vad som till viss del är förutbestämt osv. Av någon anledning fick jag känslan att karln som stod och föreläste för oss blivande lärare, tycktes känna en viss avsmak till yrket och den status som vi arbetare/medelklass bär med oss. Hemskt va? Jag hoppas innerligt att det inte  var på detta viset och att han själv inte är den "kultursnobb" som såg allt massproducerat och lättillgängligt han gav intrycket av att vara.... Nej, usch. En sån föreläsare har verkligen ingenting att förmedla som jag är intresserad av att lära.

Sen blev det bättre, jag följde med Hanna till Vällingby C där hon skulle boka klipptid och kolla efter kläder. Vi åt lunch på den underbara restaurangen Massagotti, där en lunch (ca 5 alternativa maträtter) kostar 90 kr och då får man välja 4 små tillbehör i små glasskålar, färskt, nybakat bröd, dricka och kaffe. Alltid mycket gott och trevlig personal! Har ätit där med T en gång också, och jag var lika nöjd och mätt båda gångerna jag gått därifrån! Att de inte gör en kedja av detta koncept, vita dukar och fräscht, fräscht, fräscht! Sen drog vi runt och kollade i massa affärer, hittade min drömkappa på MQ, en dröm i rosa för drygt 2300 kronor... Om jag ändå vore miljonär...

Nu ska jag och T äta grönsakssoppa, efter lunchen har jag bara 150 kalorier kvar, därav valet av maträtt....

Ska läsa lite Dewey ikväll, och kolla på Idol....

/N


föreläsningsdags

MMS

Ibland spelar det ingen roll hur mycket kunskap en föreläsare har, om personen ändå inte kan förmedla den...


Pigg och glad?

Jag går upp samtidigt med T för att äta frukost och åka tunnelbana med honom, och detta fast jag kunde sovit en timme till. Idag är jag snäll. Idag: föreläsning om Bourdieu och hans kapital. Men innan ska jag fortsätta läsa om Dewey.

/N

Skön storleksskillnad va?

MMS

Skön storleksskillnad va?


Före/efter/efter

Så, någon som förstår vad jag menar? Foton tagna jul 06, feb 07 och juli 08. Nu ska jag kolla på idol!




Hälsovakten!

Eftersom det är så fruktansvärt tråkigt att lyssna på när någon gnäller, framför allt om något så tråkigt som sin vikt, så har jag nu bestämt mig att mina de nära ska slippa! För något år sedan introducerade Mr T mig för något som kallas för Hälsovakten. Det fungerar i princip som Viktkoll och allt vad det heter som du hittar på Kvällstidningarnas hemsidor. Förutom att jag helt enkelt inte behöver någon internetuppkoppling då det ligger på min egen hårddisk. Först registerar jag ålder, kön, vikt och hur mycket jag vill väga om hur många veckor. Den säger även till om man sätter för orealistiska mål. Mitt mål tycktes rimligt. Sen skriver jag in allting jag äter, och även den motion jag utövar. Smart som programmet är räknar den ut hur mycket kalorier jag ska äta varje dag och sprider även ut detta i kolhydrater, fett, proteiner och alla vitaminer. Det finns till och med en stapel för alkohol, den hoppas jag att jag slipper se i helgen. Tänkte försöka mig på en vit sådan. Det behövs! Så jag måste helt enkelt hålla mig under denna kalorimängd varje dag, och lyckas jag med det så går jag väl ner 0,5-1 kg i veckan. Den som lever får se. Den enda gång i mitt liv jag nästan kunde räknas till de smalas skala, eller ja, åtminstone inte till de hälsosamt frodigas, var för 1 1/2 år sedan nä T och jag körde hardcorebantning innan Thailand. Då rasade vi i vikt, 6 kg var på 1 1/2 månad. Men det var länge sen nu.... Om jag hittar kan jag lägga upp en före/efter/efter bild på mig. Alltså innan diet/efter diet/ och nu. Men bara om jag hittar nån där jag ser någolunda OK ut. Så kanske.

För övrigt har T köpt en ny dator. 10 tums skärm. Min lilla 13 tums ser ut som en monster bredvid. Fixar bild sen. Nu ska jag plugga en timme innan Idol.

/N

Ville bara visa...

MMS


Ville bara visa hur en full frys ser ut... Storhandlat på city gross, känns som dagsschemat inte höll! Inte mig emot!


Examinationsuppgift

Om två veckor ska jag ha lämnat in en ca. 5 sidors examinationsuppgift. Kan tyvärr inte påstå att det känns lätt. Har läst lite och börjat skissa på hur jag ska lägga upp det, vilket perspektiv jag ska använda osv. Trots att jag läst en hel del nu så känner jag mig inte särskilt mycket klokare än när jag började. Är det fel på mig? It´s a shame att jag jobbar helgen innan den ska vara inne, men detso större anledning att göra arbetet klart så snart som möjligt. Lucky me! Mr T(som inte är superroad av att bli omnämnd här) har skrivit ett mycket strukturerat dagsschema som han till och med satte upp på väggen. Någon som har svårt med självdisciplin kanske? Men det är bra, då har jag något att gå efter också. Svårare att fly från studierna om den andra är flitig. Om 20 minuter är det lunch, undrar vad kylskåpet har att bjuda på?

/N

klippklipp

Nu tänkte jag testa att lägga in ett klipp direkt här, så det får bli trailern för Mamma Mia, för er som inte har sett den och för er som vill se den igen...




Nu ska jag äta frukost, är ju lunch om tre timmar igen!
/N

Upp till kamp!

Bara en stilla undran hur kommunen i h---e tolkar Läroplanen (Lpo94) när de gör på detta sätt. I läroplanen står det klart och tydligt att "Undervisningen ska anpassas till varje elevs förutsättningar och behov. Den skall med utgångspunkt i elevernas bakgrund, tidigare erfarenheter, språk och kunskaper främja elevernas fortsatta lärande och kunskapsutveckling."  Det står ju också att "hänsyn ska tas till elevernas olika förutsättningar och behov." Och om nu eleven ifråga INTE känner att hon får tillräckligt med hjälp i sin nuvarande skola, dit hon inte längre klarar av att gå till, så borde Sollentuna kommun dra sitt språ till stacken. I artikeln står ingenting om att skolan hon vill till inte kan ta emot henne, platsmässigt, så vad är då problemet? Ibland är skolpolitik lite väl förvirrat... 

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1294534/politikerna-ger-emelie-nobben

Eller vad säger ni?

/N

Shoppoholic

Skåda mitt nya jag-måste-bara-ha-annars-dör-jag-projekt! Eftersom min nuvarande mobil inte bara tar kassa bilder, den har även värdelösa högtalare och det brusar när man pratar, så tycker jag att jag  är värd en ny! Jag hoppas starkt på min lön som kommer härnäst, om den blir högre än vad jag hoppas på så köper jag den nog. Ca. 2200 kr på Elgiganten. Just gotta have it! Än så länge har jag fasktiskt inte rört chokladbollarna, de står i kylen och stelnar till sig lite. Blir kanske godiset som får göra Iron Man lite roligare. Ska titta på den när Tommie behagar att dyka upp.  Dessvärre skulle han inte bara jobba, utan även hjälpa sin pappas kompis med TVn. Han är för snäll, jag tror att man måste värna om sin integritet snarare än att vara alla till lags.... Man får stötta varandra när det blåser kallt, nu är det min tur att finnas för honom, och  bjuda på chokladbollar.....

/N

Godisbollar!

MMS

Sjukt gott, sjukt onyttigt.. Tommie jobbar, jag har tråkigt. Förslag på andra tidsfördriv än bakning?


Jaha, så var det kört tillslut...

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1293738/forskare-i-morgon-gar-jorden-under

testar igen...

MMS

testar igen...


mobilblogg!

MMS

Så här långt har jag kommit. Testar mobilblogg!


Lite gnäll.

Har jag nämnt att jag är sjuk? Eller sjuk och sjuk, men förkyld, och det räcker gott och väl för att sabba min träningstradition som jag skapat de senaste veckorna. Tommie har varit sjuk i tre veckor och, som man gör när man känner sig krasslig och ynklig, gnällt lite och varit full av självömkan. Och ödmjuk som jag är har jag tyckt att han varit lite väl mesig, hånat honom och varit mycket nöjd över att jag minsann inte blivit sjuk. Men tji fick jag. I lördags vaknade jag snuvig och med huvudet fullt av bomull. Känns underbart att inte kunna gå en meter utan min nässpray. Jag är så bitter på att jag inte kan träna!!! Så istället för att tänka extra mycket på vad jag äter, nu när jag inte ska flänga runt massa och ta kol på mitt immunförsvar ytterligare, köper jag en croissant till frukost när jag är uppe på Vi-butiken och handlar mjölk och lite annat. Vad skulle det vara bra för? Men men, det var ju bara en... Pratade i telefon i en timme igår med Karin, som lämnade mig och Stockholm för att göra karriär och köpa gård uppe i Sundsvall. Hon sa att sist vi sågs, så verkade jag glad och tillfreds med livet. Och jag kan inte annat än att hålla med. Allt är verkligen topp! Och sen det här med vikten, jag är hopplös så enkelt är det, men det är faktiskt inget som inte GÅR att göra något åt. Handlar bara om lite självdisciplin, that´s all! Nu ska jag röja undan och komma igång med dagens studier! Och sen kommer Tommie hem om knappt tre timmar och då ska jag ha lunchen klar åt min duktiga student till pojkvän!
/N

Seger!

Inte trodde jag att man skulle få ropa seger två gånger på samma dag. men det fick jag! Seger! Klass 9A vann Kristallen i  kategori dokumentär! Jag säger som rektorn på skolan: Håll skoldebatten levande!

Ok, jag syndar.

Jag erkänner. Nu har jag suttit fastklistrad framför Kristallen i 47 minuter. Men jag skyller på att det som var mest spännande på TV var Poirot, och det är inte riktigt min grej. Och har man inte på denna knappa timme blivit överröst av dessa klubbskämt och interna blinkningar. Men det var kul att Efterlyst vann bästa aktualitetsprogram. Och Babben gillar jag, medan jag tycker motsatsen om Gårdinger.

Och S (haha) tack detsamma!

/N

Dagens kunskap.

Det gick över förväntan på dagens seminarium. Finns det någonting bättre än när man under gruppdiskussion inser att allt som tas upp är tankar jag själv tänkt och anteckningar som även finns nedskrivna i mitt block? De gånger det händer känns som att vinna första pris i ett långt maratonlopp. Seger! Några av de begrepp som Michel Foucault (numera en av mina idoler) tar upp är Övervakning, Disciplin, Kontroll, och några till. När man i skolan pratar om att man "måste se eleverna" menar man egentligen att man måste synliggöra eleverna. Och hur synliggör man då eleverna? Jo, genom individualisering såklart! (?) Individualiseringsprocessen innebär att eleverna har ett namn, men också en ålder, någonstans att bo, fritidsintressen och ett lååååångt förflutet, med olika kunskaper och erfarenheter. Först när man som lärare/pedagog är medveten om detta, har synliggjort eleven, kan eleven efter sina egna förutsättningar börja med att ansvara för sina egna handlingar. Det är också nu eleven kan disciplineras. Individen blir alltså ett subjekt, och detta subjektjaget är ansvarig och det är också mot detta subjektsjaget som disciplineringsakten riktar sig. PUUUUUUUST!

För övrigt är jag superfascinerad av tanken med övervakning som disciplineringsåtgärd. Vi som är under ständig övervakning, och det är man eftersom varje disciplinerande system innehåller en maktstruktur, ska göras så medvetna, att vi helt enkelt sköter oss som vi ska.  Makten blir då så fullkomlig att vi faktsikt inte behöver övervakas. Och vips, syftet uppnått utan att någon sköter övervakningen! Visst är det ganska spännande, lite kittlande tankar?

Ja, det är ju inte direkt några lätta saker. Men sakta men säkert hoppas jag att jag börjar på grepp om kursen. Har jag ens nämnt vad den heter? "Utbildning, pedagogik och samhälle- igår, idag och imorgon." Vida begrepp med MASSA innehåll Näst på listan av saker att läsa är om Bourdieu och kapitalbegreppen, det ekonomiska kapitalet, sociokapitalet, kulrurkapitalet och något med som jag inte kommer ihåg. Och sen habitus också. Lovar att förklara det så fort jag friskat upp minnet!

För övrigt tänker jag demonstrera ikväll. Fast en tyst sådan. Efter en kort vistelse i media/Tv-svängen var det inte svårt att se att svensk TV enbart består av medlemmar i klubben för inbördes beundran. Så nu när de ikväll ska ha sin lilla fest för att fira hur proffsiga de är tänker jag titta på något annat. Ville bara få det sagt. Och ni mina kära vänner som jobbar i denna lilla klubb, ni är med på hur jag tänker va? Ok, nu ska jag läsa.
/N

Före/ efter

Har suttit och fört över gamla bilder till datorn från min Laceidisk, och hittade en gammal bild på hur vårat nuvarande sovrum såg ut när vi förut bodde här och använde det som TV/arbetsrum. Lite skillnad va?



FÖRE






EFTER



Don´t go wasting your emotions...

Eftersom jag, århundranden efter alla andra, kommit på hur roligt det är med youtube och vad man faktiskt kan hitta där, tänker jag när tillfällen dyker upp fortsätta klistra in här och dela med mig. Ikväll har jag sett Mamma Mia. Och vad annat kan jag säga än: Mamma Mia vilken fantastisk, underbar, underhållande, vacker, medryckande sång och danssaga detta är! Till alla ni om INTE sett den, gör det! När den kommer på DVD får den hedersplatsen i hyllan bredvid Dirty Dancing, men det är ok, för den platsar där! När jag nu roade mig med att youtuba mig fram på jakt efter filmens godbitar, hittade jag denna: http://www.youtube.com/watch?v=tKHHXkH9v6I. Kan inte säga varför den tilltalar mig- kanske att jag älskar brytningen maniligt/kvinnligt i deras stämmor. Men jag vet inte. Eller så gillar jag helt enkelt bara karlar med bar överkropp i kombination sand, sol och vatten. Men vad vet jag?

Min stackars sambo sitter och pluggar. Jag ska faktsikt också ta mig i kragen och få koll på veckan. Har ett litet läskigt seminarium imorgon, måste förbereda mig. Den kommande veckan kommer bli tuff, mycket läsning, men även ett grupparbete och en examinationsuppgift som måste få, om inte en själ så åtminstone en kropp. Jag återkommer med fortlöpande information om jag lyckas....
/N

Moi- la bitch?

Ibland händer det saker så att man själv känner sig riktigt elak. Som att man får någon annan att börja gråta. Det hände idag. Det värsta är att det jag absolut inte ska känna mig elak, det var inte personligt och det var inte mina "egna" åsikter. Men ibland är policy policy och ibland är man den som måste säga ifrån när denna policy inte efterföljs. Denna någon var jag idag. Det värsta är att jag är lite för mesig- eller jag kan säga ifrån riktigt ordentligt- men jag får lik förbannat dåligt samvete efteråt, trots att jag VET att jag inte agerat fel. Har jag för stort samvete? Kanske därför det är bra att jag ska bli lärare, barn är lite lättare att säga ifrån till. Är man vuxen så är man vuxen. Och mina blivande elever är barn. Tack gode gud för det.

Ikväll ska jag ÄNTLIGEN se Mama Mia! Med två suveräna jobbarkompisar, ska bli sköj! Men nu ska jag i en halvtimme roa mig med att städa upp i denna lya vi kallar för vårat hem. För nu är Tommie hemma, så nu ska jag sätta både honom och min i arbete, jiha!
/N

Dagen efter.

Om 15 minuter ska jag sätta mig i bilen och åka till jobbet. Älskling står i hallen redan nu. Gårdagskvällen var över förväntan, supertrevligt hade vi det! Efter att ha krigat med både tunnelbana, buss och pendeltåg blev vi upplockade av två vänner+ barn som skulle till samma destination som vi. Hmm, hinner nog inte berätta om hela kvällen, får ta det senare. Hemma runt 19.00 ikväll, Vill bara dela med mig av denna fantastiska Idol-castingen 2008: http://www.youtube.com/watch?v=QaeMxC81jxk&feature=related. Kan inte få ut den ur mitt huvud! Nu ska jag dricka upp mitt underbara te med mjölk och honung innan jag tvingas stressa iväg. Ha en bra dag!
/N

Handlar det om motivation eller disciplin?

En latmask är en latmask är en latmask är en... Ni hajjar. Jag har inte gått ur soffan på hela dagen, nu är klockan 11. Inte bra. Men en sak har jag gjort! Jag har mailat min handledare och rektor i olika/lika syften. Hoppas jag får svar, åtminstone innan tisdag. Då är jag nöjd! Föreläsningen börjar kl. 14, tror de bli bilen idag, vore skönt att komma hem direkt utan att kriga i kommunaltrafiken.
Lite hushållssysslor som jag kan använda som ursäkt för att slippa läsa hägrar, tvätt som ska hängas och en diskmaskin som ska plockas ut. Oj vad roligt man kan ha det när man pluggar!

Det roliga, eller mindre kul för jobbet, var att igår ringde två olika personen om 2 tider idag, och idag ringde en tredje person om samma tider. Hade jag inte haft föreläsning, och hade jag inte haft middagsplaner, hade jobba varit en alldeles utmärkt ursäkt att komma undan läsningen. Men jag får spara dessa ursäkter till helgens jobbande.
/N

Morgonens bästa!

Måste bara föra detta underbara underverk vidare. Varför händer något sådant aldrig mig?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3251491.ab

Har suttit i soffan i över en timme nu. Ätit frukost, var busig och åt 2 rostbröd, syndare där! Men lunch blir bara protein och sallad, promise! IKväll ska jag dessutom på middag och känner jag mig själv rätt så slutar jag ha självdisciplin när det gäller matrestriktioner efter 2 glas vin! =) Får väl läsa lite mer Foucault för att höra om han har något bra dips när det gäller just självdisciplin. Men först ska jag föra över alla bilder från sommaren som äntligen ska få plats i ett datafotogalleri och slippa trängas i den lilla rosa kameran. Förövrigt vill jag köpa en ny mobil, gärna en somn tar bra bilder och som jag kan blogga från. Om någon mot all förmodan skulla ha ett bra tips tages det tacksamt emot!
/N


Jag är tillbaka! (hoppas det håller i sig fram till jul! =) )

Efter 5 månader och en vecka, jo så länge sedan var det minsann, är jag nu tillbaka, live and well! Har nu flyttat med min fantastiska sambo (numera student på kungliga tekniska högskolan, tjusigt värre!) till hans lägenhet i Blackeberg, Bromma. Har bott här i drygt 2 månader nu och spenderat alldeles för mycket pengar på tapet, målarfärg, möbler och gardiner, men nu mina kära- är jag stolt över att kunna kalla denna lägenhet för ett riktigt hem!

Anledningen att jag är tillbaka just idag är att min dator, efter två gånger inne på service, äntligen fungerar som datorer ska. (Ta i trä!) Hårddisken är utbytt och jag har nu mitt kära användbara office att leka med igen. Nu ska det göras IT-redovisningar som aldrig förr!

Kursen jag började läsa den 25 augusti heter AUO2 (Allmänna Utbildnings Områden) och består av 4 kurser. Idag sträckläser jag Michel Faucault´s "Övervakning och straff", många tankar som väcks om straff och samtidens betydelse för disciplinering och straff som maktutövning. 

Annars är livet som vanligt, förutom den lilla skillnaden att jag har köpt träningskort! Jojo, på SATS minsann, denna vecka har jag kört core 1 gång och styrketränat med min kära vapendragare Hanna. Skönt att vara två när man tränar! Imorse lyckades jag med konststycket att gå upp kl. 7 men kvart över 9 somnade jag i soffan igen och vaknade prick 9 med ett ryck och insåg att jag skulle befinna mig på gymmet samma sekund som jag vaknade. Bra jobbat. Var på plats 10 minuter senare.

Nu ska jag läsa lite mer i min bok och sen renskriva en intervju jag i måndags gjorde med min handledare, om stydokument. Mycket spännande.

Jag är jätteglad att vara tillbaka och hoppas innerligt att Ni, mina kära läsare, inte alldeles gett upp hoppet på mig!

Lot´s of love!
/N

RSS 2.0