Sova är ju skönt på en fredagseftermiddag...

Just nu vet jag knappt om det är morgon, eftermiddag eller kväll. Efter T och jag varit på coop och fyndat 5 matlådor för 100 kr åkte vi hem och åt lunch. Efter lunchen glodde jag på tv ett tag och vad T gjorde vet jag inte. Tills vid 15.00 då han kommer in till mig i vardagsrummet och säger "Kan vi inte sova lite? Jag är så trött..." Jag, som tycker att sova är den bästa uppfinningen efter mobiltelefonen och datorn blir överlycklig. Vi bestämmer oss för att en halvtimme får räcka. Men konstigt nog hade jag lite svårt att somna och strax innan jag somnar inser jag att om jag inte stänger av alarmet så kommer jag bara att få 10 minuters sömn, och jag ville ha mer! Så jag stängde av larmet. Big mistake, huge! Vi vaknade när klockan var 17. Då hade vi alltså sovit i nästan 2 timmar. Snacka om ångest. Speciellt eftersom vi båda hade behövt plugga i några timmar innan vi ska iväg till Jenny & Mange strax efter 19.00. Så... det blev alltså inte som vi tänkt. Speciellt inte som de fanns både disk och tvätt att ta hand om innan vi ska iväg. Så jag har gett upp och sitter i mjukisbyxo framför tvn och tar det lugnt. Från kontoret hör jag massa hög musik, så jag tvivlar på att T pluggar....

Föreläsningen idag var bra. Trots att det var i den mest obekväma och opraktiska föreläsning som finns på lärarhögskolan. Men innehållet, det var allt jag kunde önska. Det är skönt att känna att man faktiskt förstår, att kunna befästa kunskapen ytterligare. Ska jag använda Piaget så är jag nog på väg att ackommodera hans teorier.... Dessutom har jag insett att han finns överallt, och jag har levt ett helt liv utan att vara medveten om det. Det är rätt coolt med ny kunskap....

Ha en härlig kväll alla ni!

/N

Så var veckan snart slut!

Ja, jag vet att det är en helg kvar först, men i mitt liv är en jobbhelg inte en helg. Livet liksom stannar i 2 dagar, och fortsätter på måndagen igen. Den här helgen är annorlunda, ja livet stannar fortfarande, men jag jobbar andra tider. Detta betyder att jag inte behöver gå upp i gryningen imorgon bitti, vilket är underbart! Imorgon jobbar jag 13.30-22.30 och söndag 8.45-17. Detta betyder att jag har hela söndag kväll ledig. Jag älskar att vara ledig söndagkvällar! Vi kanske åker förbi våra kompisar Claes & Cissi som i helgen flyttar in i sitt nya fina hus i Viby. Kul att hjälpa till att plocka upp kartonger efter en heldag på jobbet, men vad gör man inte för sina vänner? På tisdag är jag dessutom bjuden på tjejmiddag dit, för då är herrn i huset i Paris, så det gäller att passa på när katten är borta...

Ikväll ska vi på skräckfilmskväll hos ett annat underbart par, Jenny & Mange. Messade varandra för 2 veckor sen så jag ska ringa när jag kommer hem från dagens föreläsning och kolla så att det inte är någon förändring i planeringen.

Föreläsningen idag ska handla om Piaget. Det var länge sedan jag var så påäst INNAN en föreläsning, ska bli kul att se om det gör någon skillnad...

/N

Visst kan det vara ganska mysigt m

MMS

Visst kan det vara ganska mysigt med höst? Även om det ser mer ut som jul i vårt röda vardagsrum! Älskar tända ljus, speciellt när det är ruskväder ute som det är nu. Nu ska jag unna mig ett glas rött, för att öka mysfaktorn lite!


Läsning ger kunskap.

Istället för övning ger färdighet tänkte jag. Jag var uppe 7 imorse och läste till klockan var 11.30 och Hanna kom och hämtade mig. Så på ett dygn har jag läst... 13 timmar! Är ju ett drygt halft dygn. Inte konstigt att jag sov konstigt.

Idag i skolan hade vi Piaget seminarium. Kändes bra att jag var så pass påläst att jag "var med på diskussionen". Och min bok ser härlig ut. Den är inte längre platt och oförstörd som när jag fick den. Nu är det lappar i olika färger med de olika begreppen på, understrykningar i olika färger och bläckpenna, och små anteckningar i mariginalen. Nu är boken läst! Blir en till läsning innan tentan, men nu måste jag tillfälligt gå vidare. På fredag  nästa vecka ska jag vara lika påläst på Vygotskij som jag var på Piaget. Och nu har jag dessutom fått 4 nya understrykningspennor av T, i gult, rosa, blått och grönt. Vygotskij kommer bli vacker som en regnbåge!

Ikväll kommer T´s mamma hit och ska tvätta i vår tvättstuga. Tills i årsskiftet är de fast i en liten barack utan möjlighet till tvättmaskin, men sen kan de äntligen flytta in i sitt nya, nyrenoverande fina hus. Hon sover här också, i och med att det tar över 1 tim att åka hem till henne igen. Kul att göra det vid 22.30 ikväll... Eftersom T´s lilla mamsing ska äta middag här så köpte han mat, så jag tackar och tar emot! Blir färsk pasta och scampi med vitlök och persilja och tomat. Precis vad jag behöver efter att ha ägnat mig åt skolarbete i 8 timmar idag (precis som man ska göra visserligen...)!

/N

Plugg, plugg och åter plugg!

Vilken dag det här blev. Ni har jag min enda paus för idag, och kollar på Greys anatomy. Sen jag kom hem har jag läst, från 18.30-21. Hela tiden. Jag har på 7 timmar läst 60 sidor. Imorgon måste jag läsa klart, då har jag 4 timmar på mig att läsa 40 sidor. Någonting säger mig att jag inte kommer hinna läsa allt innan seminariet kl. 13. Jaja, det är som det är, jag kan ju i alla fall inte säga att jag inte har försökt..

God natt på er mina vänner...

/N

Jag är helt väck. Jag erkänner, ju

MMS

Jag är helt väck. Jag erkänner, just nu fattar jag ingenting. Det är hur spännande som helst att läsa Piaget, men det faktum att jag kommit 5 sidor på en timme säger väl en del om svårighetsgraden på det hela. Tänkte sitta här till 17, jag har en förhoppning att klara 30 sidor tills dess. Kul liv. Puss på er!


Bebis-kramp!

Jag har haft världens mysigaste kväll! Min älskade Ylva och hennes fantastiska lilla babis (mitt fadderbarn) var här och åt middag och myspysade med oss. Eller 3 av 4 åt iaf, vanlig mat. Jag hade lagat ugnsbakad lax, blev faktiskt riktigt gott! Sen blev det glass och te i soffan. Ylva försökte få Lilith att sova, men icke sa nicke. Hon ville hellre hänga med oss. Så fort hon blir ledsen är det bara att gå runt med henne, så jag känner konstiga pirrningar i hela högra armen nu, blir väl antagligen träningsvärk imorgon, men det är det värt!

Idag började kursen på allvar. Tills på torsdag måste jag ha läst hela Piaget, och gärna förstått vad som står också. Så fort Desperate housewives är slut ska jag sätta mig och läsa, blir en riktig kvällsläsning idag, om jag ska hinna med allt.

Här följer två mysiga bilder från ikväll:








/N

Usch- väder! Idag har jag sem kl 13, så

MMS

Usch- väder! Idag har jag sem kl 13, så nu på förmiddagen har jag läst, städat o planerat middagsmat. Vi får finbesök ikväll då Ylva o bebis kommer på middag. Gäller att utnyttja tiden innan de drar till tyskland igen. Så nu är jag alltså på väg till coop, visst är jag välplanerad?


Ett under...

att bildbloggen funkade igår kväll, kanske man kan våga sig på att fortsätta använda den nu. Den som lever får se!

Igår läste jag nästan allt jag hade tänkt läsa igår. Konstigt hur mycket mer fokuserad jag är på kvällen, det är som att mina hjärna behöver 10 timmars vaken tid för att starta upp och bli mottaglig för information. Har bara ett förord kvar, det i Vygotskij, "läxan" var alltså att läsa 3 förord, i böckerna nedan, och ett kapitel i en annan bok där man fick en snabb överblick öve Skinner/behavourismen, Piaget/kognitivismen och Vygotskij/socio-kulturella perspektivet.

Nu när jag gick upp drog jag med täcket ut i soffan (myspys), fixade en smörgås och en stor kopp te, och fastnade framför Montel show, av alla program. Det sjuka är att de pratar seriemördare, och jag fortsätter kolla. Usch, det är nog för att jag är livrädd för allt vad läskiga saker och människor heter som jag är lite fascinerad... Men när det är slut, då ska jag läsa, Och det bästa är att det inte ens känns jobbigt!

/N

Här ska nu läsas teorier om lärand

MMS

Här ska nu läsas teorier om lärande! Skinner, Piaget och Vygotskij ska de närmsta 5 veckorna bli mina bästa vänner. Konstigt nog tycker jag att det ska bli riktigt kul! Kanske på tiden att mitt alterego plugghästen kom och hälsade på igen. Dagen har varit bra, lyckades fynda en lampa till vardagsrummet för en billig peng, så jag ser ordentligt när jag kurar ihop under filten i soffan och läser...


22.22...

..var klockan när jag började med detta inlägg. Vet inte varför, men jag tycker att det är coolt. 00.00 är inte lika coolt, och inte heller 11.11. Det är någonting med 22.22....

Ikväll/eftermiddag har jag varit på jordens ände. I Nyköping. T var tvungen att flytta en bil och vi hakade på och blev bjudna på midag, på crazy cow. Alltså inte Crazy horse, det här hette verkligen VCrazy Cow. Snacka om crazy... På väg hem stannade vi till på City gross, i Nyköping that is. Sen tvingade jag T att köra mig förbi jobbet, dels för att kolla jobbtiderna som är lite förändrade nästa helg, och sen för att skriva upp oss på personalfesten 8 nov, det kan nog bli intressant!

Nu har jag gjort de sista ändringarna i min uppgift och printat ut den. Så! Nu kvarstår bara tre veckors otåligt väntande och undrande övre betyget. Sist gick det ju himla bra... Så tänk på mig nu!

Nej nu är det faktiskt sängdags, Hanna hämtar mig 08.00 imorgon, så vill jag sova, eller offa som jag sa när jag var liten, 9 timmar så är det bäst att jag sätter igång nu!

Sov gott mina kära!

/N

Vilken helg!

Jag är helt slut. Men jag skulle för allt i världen inte vilja byta med min käre sambo idag. Igår var vi på det underbaraste, finaste dopet någonsin, och jag är inte alls partisk i frågan. Min lilla Ylvas lilla flicka Lilith (kolla ett l!) döptes i Brännkyrka kyrka. Hade med mig mamma och mormor och T, känns som vi alla är en enda stor familj, helt underbart! Lollo och jag är faddrar och fick äran att stå med framme med de stolta föräldrarna, prällen och det andra paret vars bebis skulle döpas. Lilith skötte sig oklanderligt, hon var så fin i sin vita dopklänning med spets och rosa små rosor, som Ylvas mamma sytt själv. I slutet av dopceremonin somnade hon till och med, så avslappnad var hon! Den andra bebisen, däremot, den förde ett himla liv. Men det gör inget, herregud, bebisar ska låta, blir lite mer livfyllt då! Vi var lite svettiga allihopa när ceremonin var slut, men vi överlevde minsann!

Mottagningen hemma hos Ylvas pappa var jättefin också. Det var både hemmagjord smörgåstårta och bakeribakad prinsesstårta. Jag hann till och med med att svepa 2 glas mousserande. Sen efter några timmar var vi tvugna att åka då T skulle ha grabbmiddag hemma hos oss. Så jag åkte hem till Hanna och åt tapas, drack rödvin, spelade spel och sjöng singstar, tills vi båda nästan somnade i soffan av skön rödvinströtthet. Då fick jag skjuts hem av hennes sambo. T därmot, som hade dragit ut med sina polare, ramlade in hemma vid 03.00.

Idag har det varit fullt upp för honom kan jag säga, lägenheten var trashad. Men änglalik som jag är hjälpte jag till att röja undan i vardagsrummet och dammsuga lite halvhjärtat. Men disken, den var bara hans... Ett antal timmar senare är vi klara och T har just åkt för att köra hem en bil till en polare. Sen ska vi åka till Nyköping med hans bror+flickvän och äta middag på nån restaurang med hans föräldrar. Blir en alldeles lagom söndagskväll!

Imorgon: Examinationsuppgiftsinlämning och ny kurs!

/N

Ett glas vitt och tända ljus

Jag är trött. Känns som detta blev jordens längsta dag. Var i Kista och köpte min blus och nagellack, rödvin tills imorgon och kritiserade en expedit. Ja, så trevlig var jag. Men ärligt talat, hon var hjärndöd. Det var på Guldfynd, tittade efter doppresent. Först tog det 5 min innan hon över huvud taget såg mig, sen var hon allmän nonchalant och sa efter jag betalat "Kom ihåg att behåll kvittot, är många som får såna där på dop så de kan lämna tillbaka presenten." Ursäkta, hörde jag rätt? När jag betalat och fått mina saker informerade jag henne vilket förbaskat dålig säljare hon var. Sen gick jag till HM och sen gick jag och lämnade tillbaka det jag köpt. Sicka puckon ... Ja, ja, alla kan väl inte vara perfekta servicemänniskor som en annan... Nu har T gjort risotto och kyckling och vi slappar i soffan med ett varsin glas vitt. Underbart! Ikväll är det Abba-tema på Idol, can´t wait! /N

Klar!

Nu har jag ändrat i min text och varit en god vän och korrläst två andra texter. Nu börjar min fredag! Nu ska jag först åka och tanka bilen, sen ska jag till Kista och köpa en blus, sen ska jag och hämta posten och sen ska jag hem och städa och fredagsmysa. Hur bra låter inte den planen?

Puss på er!

/N

Burr-dag

Idag är det burr i luften. Ser kallt ut ute. Blåser gör det också. Skönt att jag är inne.
Jag kom upp i hyfsad tid idag, 8.30. Visserligen två timmar tills jag kom igång, men jag har åtminstone både ätit frukost, duschat och gjort det dagliga morgonsurfandet. T åkte tidigt imorse, men ringde en halvtimme senare. Då hade han fastnat halvvägs, tunnelbanan stod still i 40 min på grund av sjukdom. Sjukdom? Ring en ambulans och skicka vidare tunnelbanan. Jag är ledsen, men vissa saker har jag ingen förståelse för. Varför måste en tunnelbana stå stilla i 40 min? Så han kom hem igen med nybakat bröd från 7eleven, helt ok för mig. Precis vad som behövdes för att få upp mig ur sängen.

Nu ska jag läsa egen text  och korta av och även läsa två kompisars texter med ett kritiskt öga. Jippi!

/N

Dagens skratt!

Nedan följer ett urval av Ruth Smythers råd från 1894 för nygifta unga kvinnor.

* " Den smarta hustrun tillåter maximalt två korta sexuella kontakter i veckan. Allt eftersom åren går bör hon försöka få också den frekvensen att minska. Spelad sjukdom, trötthet och huvudvärk är de smartaste sätten att uppnå detta."

* En självisk och sensuell make kan lätt få övertag över sin fru. Glöm därför aldrig detta grundläggande råd: ge lite, ge sällan och framförallt ge motvilligt. Annars kan ett i övrigt respektabelt äktenskap lätt förvandlas till en orgie i sexuell lust."

* "En smart hustru gör det till en regel att aldrig visa sin nakna kropp för sin man, eller låta honom visa sin nakna kropp för henne".

* "Många män får sin mesta sexuella tillfredsställelse precis efter sexakten då de känner sig lugna och helt avslappnade. Därför måste hans hustru se till att det inte blir någon lugn och skön stund för honom efteråt. Annars kommer han snart att känna sig uppmuntrad att försöka igen."

* "När maken får sin vilja fram ska hustrun ligga så stilla som möjligt. Kroppsrörelse kan uppfattas som sexuell upphetsning av den optimistiske maken. Sex ska, när det inte kan undvikas, endast praktiseras i  totalt mörker."

* " Gräl och tjat och gnabb har visat sig väldigt effektivt sent på kvällarna då mannen vanligtvis brukar försöka få sin vilja fram. Börja gnabba med honom ungeför en timme innan han brukar försöka förföra dig."

*" De flesta män är av naturen perverterade, och kommer om de ges minsta chans vilja ha de mest avskyvärda sexakter som till exempel att genomföra sexakten i olika positioner."

* "Vid det tionde bröllopsdagen har många hustrur klarat av barnafödandet samt klarat av det ultimata målet att avsluta all sexuell kontakt med maken".

Källa: Expressen.se

Det bästa är att det här är en kvinna som varit gift med en kyskroherde... Hon måste haft en hårt liv. Hahahaha....

Korkbollar!

Jag vet att jag förut gnällt över programmet Lyxfällen, men jag blir ju så trött... Jag tycker om att shoppa, det gör jag verkligen. Men oj vad jag ligger i lä när de gäller att vara slösfia när jag ser dessa omedvetna puckon på tv. Dagens pucko påninner lite om en människa jag en gång kände. Det beteendet är sjukligt, det är som de tror att det är låtsaspengar, de låtsas vara "förfärade" över hur mycket pengar de egentligen spenderar, men i själva verket skiter de i det, eller är för korkade för att fatta. Varför kan man inte bara omyndigförklara vissa människor?

Idag har jag varit superduktig, jag skrev mellan 11-18.30 med bara en liten lunchrast. Efteråt kändes det som jag sprungit maratonloppet. Sen åkte jag till Vällingby centrum och hittade en liten doppresent till lördag. Och en superfin tröja i fel storlek som jag ska jaga rätt på rätt storlek imorgon.

T är på jobbmöte ikväll, jag har supertråkigt. Därför är jag en gnälltant som gnäller över andra istället för att göra nåt nyttigt, typ som att städa. Men det är roligare att gnälla....

/N

Den duktiga flickan

Idag har jag skött mig. Jag har gjort klart första och största delen av min examinationsuppgift, precis som jag bestämt mig att jag skulle. Plus att jag fixade med den gamla hela förmiddagen. Så imorgon är det andra delen  och finslipning av första delen som gäller. Om jag hinner tänkte jag fixa ref.lista också, men det är bara om jag hinner. Annars lämnar jag den till fredag eller i värsta fall söndag. Men ingen panik här inte!

Jag åkte till och med till Sats och körde en timmes yoga mellan halv 7 och halv 8. Underbart skönt. Balansen är väl kanske inte den bästa eftersom det var länge sen jag körde regelbundet 1-2 gg/v. Handlederna känns också lite svagare, men jag ska i den mån det går försöka att gå åtminstone varje fredag, så kommer mina handleder vara i toppskick snart igen!

Jag längtar till och OM jag får godkänt på min förra kurs. Har så mycket papper och kompendier som ligger utspritt överallt. Ingen idé att städa undan allt innan jag vet om jag blir godkänd eller inte. Känner ett behov att rensa undan saker och ting i mitt liv. Det stökiga tränger ända in i mitt inre!

Ylva, jag tror jag hittat vad jag vill läsa på Lilliths dop, om jag får det vill säga! Tyckte den var himla fin, vad sägs?


Jag önskar dig inte guld mitt barn
ej heller pengar och makt.
Jag önskar dig modet att vara dig själv
och stå för det du har sagt.
Jag önskar dig inte en stenfri väg
men kraften att vägen gå.
Jag önskar dig vänner i ett rikligt mått
och vänner att lita på.



Nu så.

Nu är den ivägskickad. Hjälp!

Dagen ler mot mig.

Min text är på turné. Den ska åka runt till klasskompisar tills jag är inte orkar trycka på "send" längre. Sen ska den läsas en gång av mig och sen ska den tillbaka till läraren. Och då måste jag bli godkänd!

Jag gav mig sovmorgon idag, nu sitter jag i soffan med morgonrock. Om jag ska orka läsa och skriva som en annan skolnörd hela dagen så kan jag inte vara trött, för då somnar jag bara när jag läser. Tro mig, det går. Jag känner mig supertaggad, jag ska fixa det här! Jag vill, jag kan, jag ska!

Nu ska jag äta frukost, ta en snabb dusch, rusta mig med mjukiskläder och sätta mig och jobba!

Puss!

/N

Håll tummarna!

Jag har fått en ny chans. I veckan ska jag skriva om min text. Jag måste bli godkänd, håll tummarna för mig!

Nu ikväll tvingade T och jag oss själva till gymmet och jag körde en timmes stenhårt dansaerobicspass. Jag var sååå svettig, mysigt va? Men det gjorde ingenting, för efter det ångest helgen och gårdagen innehållit, känns det nu som inget kan krossa mig. Som T sa "Ingen har nog någonsin blivit så glad över ett Fx."

Puss mina kära!

Koma.

Kom just hem från examinationsredovisningen i kursen jag läser nu, gick superbra. Fick till och med lite beröm för min powerpoint pres design. Går runt i något slags komaliknande läge. Väntar på mail från kursläraren, trycker på uppdatera, uppdatera, uppdatera....

På måndag ska nästa examinationsarbete vara inne. Jag ska göra ett bra jobb, jag ska! Nu väntar minst 7 tim av plugg idag, sen har jag tre hela dagar som inte kommer innefatta något förutom läsning och skrivning. Det måste bara gå bra!

/N

Tack Kattis!

Din kommentar var helt underbar, tack så jättemycket!

Hjälp!

Var hämtar man energi om det inte finns energi att hämta någonstans?

Jag är helt tom innombords.

Var hemma hos Hanna och drack kaffe. Det var skönt, hon är min klippa.

Sitter i sängen igen. Första dagen i mitt vuxna liv som jag inte bäddat sängen. Disken står orörd på diskbänken. Allt är kaos.

Ge mig kraft att fortsätta kämpa!

tom

Ingen förändring. Fortfarande sitter jag i sängen. Nu med nuvarande kursens miljoner kompendier omkring mig. Jag har läst ett, plitat in några rader på datorn. Mailat kursansvarig. Ätit 2 knäckemackor och lite av den ostkaka min fina prins gjorde i ett försök att glädja mig innan han åkte till jobbet. Tröttheten tar över mig, det är verkligen jobbigt att storböla flera timmar i rad. Om en dryg timme skulle Hanna komma hem, då ska jag åka hem till henne. Älta och gråta. Och komma på en lösning. Om det finns någon? Ena sekunden känner jag att jag vill få chans att göra ändringar i den texten jag har, alltså få ett fx, andra sekunden känner jag att det kanske är lika bra att göra om det helt från början. En tredje sekund vill jag bara hoppa av plugget och ge upp. Men hela tiden har jag en stor klump i magen fylld av sorg och ångest. Jag vill vakna upp ur min mardröm nu!

Måste jag leva?

Klockan är snart 12 och jag sitter fortfarande i sängen. Jag är rödgråten, svullen på ögonlocken, och runt mig i sängen ligger en underkänd examinationsuppgift utspridd tillsammans med kursplaner och kursbeskrivning. Jag mår sanslöst dåligt. I två sekunder när jag vaknade imorse mådde jag bra, sen började tårarna att rinna. Jag har pratat med T, min undebara bror och min fantastiska mormor. Jag har världens bästa famiilj. Problemet är att de inte kan ändra något. Det är som det är, och alla är maktlösa. Jag har sjukskrivit mig. Jag kan bara inte jobba. Får sjukt dåligt samvete, då jag dessutom ringde lite för sent, men tro mig, jag önskade så innerligt att smärtan som vrider min kropp ut och in skulle försvinna. Men efter 2 timmar gjorde det fortfarande lika ont. Jag vet inte vad jag ska göra...

Jag har försökt fomrulera mail hela morgonen, ett till min kurslärare och ett till kursansvarig. Jag vädjar, bönar och ber, det jag vill ha är en ny bedömning. Jag vet att min examinationsuppgift har vissa brister, men jag är övertygad om att jag kan korrigera dessa! Jag vill ha en chans att göra om, och göra rätt!

Idag, om jag orkar, eller i alla fall imorgon, ska jag skriva examinationsuppgiften för kursen jag avslutar nu. Jag är livrädd ska ni veta. Tänk om det går åt fanders med denna också? Då är mina dagar på universitetet över. Jag trodde att jag under årens lopp blivit bättre på att hantera motgångar, men just nu känner jag mig som en 5 årig liten flicka som bara vill krypa upp i mammas knä och låtsas att inga problem existerar.
/N

Jag talar ut.

Ok, lite väl seriös rubrik kanske. Men jag känner mig lite seriös nu. Under förmiddagen har jag grinat, mått allmänt dåligt och helst velat köra huvudet in i en riktigt stenhård vägg. Typ. För drygt tre veckor sedan lämnade jag in en examinationsuppgift i en kurs på 7,5 hp (ca 5 veckor), och när jag lämnade in den trodde jag aldrig att den skulle orsaka en sån här smärta. För första gången i mitt vuxna liv har jag fått underkänt på en skoluppgift. Som min underbara bror sa: "Men Natta, DU får ju inte underkänt!" Nä, precis, jag får ju inte underkänt. Jag mår skit. Jag tvivlar på mig själv och min förmåga, yrkesval och i princip hela min existens. Ja, jag vet att det händer värre saker. Men det här betyder så sjukt mycket för mig, för som mormor sa, det finns ju ingen som är så entusiastisk över sin utbildning som jag är. Jag har alltid älskat det jag gör, och jag har kunnat vara stolt över mig själv. Nu finns... ingenting.

Jag tänker begära en ny bedömning. Jag försöker att inte se mig själv som ett av puckona som söker till Idol och står framför juryn och hävdar att de visst kan sjunga, när de i själva verket inte träffar en ton rätt. Jag tror inte jag är så. Jag tror att jag är bra. Men något vill tydligen sänka mig. Jag hoppas bara att jag har orken att inte låta det ske. Men just nu vet jag inte. Så fjag ber om ursäkt om bloggen inte riktigt kommer att spira av glädje på ett tag. För min verklighet är inte kul just nu. Någon som vill byta?

/N

Lugnet infinner sig äntligen!

Den här dagen har gått i ett.. eller har den det? Tröttheten i min kropp hävdar bestämt det, men verkligheter var nog inte riktigt så grym. Min lektion idag gick topp, de små 7orna var underbara, jag verkligen ÄLSKAR att jobba med barn! Det är så underbart kul! Sen fick jag skjuts hem av mammas kille och lade mig i soffan på en gång! Lyckades sova lite innan det var dags att åka till SATS och få ett anpassat gymmaskinvarv. Efter genomgången körde jag passet själv, kändes alldeles lagom och ganska roliga maskiner! Jag måste shapa upp mina muskler lite! Nu ni!

När T kom hem bestämde vi oss för att städa undan innan jobbhelgen. Jag var helt omotiverad, men trots det så överlevde vi och nu är hemmet betydligt trevligare! Älskling lagade mat och jag korkade upp en rödvinsflaska. Jag kommer eventuellt att somna i soffan innan klockan är 20.00, men det är helt ok! T ska sätta sig och plugga, så jag tänkte kolla på nån underbar romantisk komedi och ladda inför helgen!

Hoppas ni alla också har en mysig fredagkväll!

/N

Just work- no play!

Hej och hå, nu är jag igång igen! Klockan är 7 och jag äter frukost. Ska iväg och leka lärare nu mellan 8-9.15. Spännande va? 7:or, vi ska baka grahamsbullar. Detta blir mycket spännande....

/N

Skakig.

Jag räknar kallt med att vara återställd vilken dag som helst nu. Min kropp är inte lika samarbetsvillig som den en gång var. Jag hävdar bestämd att kryssningsfartyg är djävulens verk. Men satan vad kul vi hade!

Nu ska jag pallra mig till plugget, oläst och dan.

Sen är det Arlanda som gäller!

/N

Hemma efter ett dygn på sjön.

Jag ville bara säga att jag lever. Mer än så är det för tidigt att uttala sig om. Låt oss säga att morgondagen kommer eventuellt att bli dagen från helevetet. Skönt att den är så lång. Men ljuset imorgon är Ylva och bebis. Jag längtar!

/N

Nedräkningen har börjat!

Nu har jag landat hemma i sängen! Underbart skönt! Ska unna mig 30 min slappande innan det är dags att fixa allt innan jag ska tvinga min prins att köra mig till kajen!

Idag har hittills motsvarat mina känningar om att detta är en bra dag. Tråkigt nog var vi bara 8 elever där idag, eftersom basgruppsdagarna inte längre är obligatioriska. Känns trist. Är säkert runt 25 pers i vanliga fall. Men jag kommer i alla fall fortsätta ta dessa dagar på allvar!

Visst är det fint väder idag? Man blir så mycket piggare och gladare när man får spegla sig i solstrålarna. Love it!

Intensivvilan är kort så nu kör jag!

Uppdaterar senare!

/N

Det blir en bra dag idag. Förutom

MMS

Det blir en bra dag idag. Förutom att jag som vanligt är sen till plugget. Men det gör inget, för jag lyssnar på Rix morgonzoo med Peter Settman som gäst. Jag sitter själv i bilen och skrattar högt, jag är en nörd... Ikväll är det kryssning som gäller!


Vi kommer verkligen att sakna vara

MMS

Vi kommer verkligen att sakna varandra när jag åker imorgon...


Packningen börjar ta sig. Om 24 ti

MMS

Packningen börjar ta sig. Om 24 timmar befinner jag mig på östersjön, härligt!


Oh no, I can´t believe it!

Det är inte ofta man (jag) får äran att läsa om mina underbara idoler. De är dessvärre inte så "inne" längre, ungefär lika "inne" som det är att göra "citationstecken". Jaja, ni är med på var jag vill komma. Detta möts mina ögon av efter en scroll på Aftonbladet.se:

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article3525141.ab

Jag vet inte om jag riktigt är med på tåget med alla stämningar för alla låtstölder. Efter åratal av BJ´s musik känner jag mig ganska trygg i att de inte behöver stjäla andras musik. Men för 2900 miljarder kan man kanske fejka det mesta. Jag tror i alla fall inte på det, så, nu fick jag det sagt också!

/N

Ja!

...och där dök det inlägget upp, bara 24 timmar senare! Tack för det! Nu har jag nyss varit och lämnat tillbaka kläder som jag inte hade råd med. Ångest. Inte lätt att leva över sina tillgångar. Packa försöker jag göra också. Och tvätta. Mitt liv är lite kaos, inga pengar och jag har knappt öppnat en bok på en vecka nu. T ifrågasatte just mitt lärarval. Jag hävdar att det är underbart att vara I skolan, mindre kul att läsa OM den. Någon som begriper hur jag tänker?

/N

Jag har varit duktig! Trots en seg

MMS

Jag har varit duktig! Trots en seg dag tog jag tag i mig själv o drog till gymmet. Ett stenhårt dansaerobicspass senare är jag rätt slut! Därför unnade jag mig en kvart i solariet också. Skönt! Nu ska jag hem och plugga, äta och söndagsmysa med T! Hoppas ni andra har det lika bra!


Jag är en senil gammal tant.

Det var ingen som reagerade att jag missade något igår? Någon? Det fanns en enda sak som jag skulle göra igår kväll. Men istället tränade jag, pluggade och sov. Smart. Igår kväll var det ju intressemöte om bostadsombildning. Men den lilla detaljen missade jag. Bra jobbat. Jag kan för allt i världen inte begripa hur jag lyckades med konststycket att glömma detta. Otroligt. Nu försöker jag ringa till den mäklarfirma som är inkopplad, men såklart så får jag inget svar. Hoppas jag hinner få tag på någon innan dagen är slut. Åh, jag är så klantig!

Idag har jag varit på VFU. Att jag över huvud taget kom upp ur sängen är ett mysterium, jag är så trött efter lördagsnatt och den avsaknad på sömn som drabbade mig. Tror att jag ska lägga mig och nanna kudden i en timme nu. Annars är jag nog inte särskilt produktiv resten av dagen/kvällen.

Imorgon är det kryssning!

/N

It´s a shame...

...att bildbloggen ALDRIG tycks fungera. För några timmar sedan skickade jag en hälsning från garaget i Vällingby c, den tycks vara på villovägar. Men dyker den upp så vet ni att den skickades run 17.00 söndag eftermiddag, Så det så! Den senaste timmen har kag suttit i telefonkonference, är det inte bilgrejer så är det mat-på-kryssning-grejer. Och ingenting har jag ännu fått klarhet i. Det enda jag vet är att jag nästa fredan ska vicka för mamma i skolan under en lektion. Det blir spännande, små 7:e-klassare.  Embrace youselves.

T tittar på tv, I robot, på 3an. På 4an går Se upp för dårarna och på 5an Pretty Woman. Det är tider som dessa jag ifrågasätter varför vi bara har en tv. Nu ger jag upp. God natt!

/N

Jag är tillbaka!

Helgen har varit spännande. Eller inte. Mest seg faktiskt. Men i fredags hade vi världens goaste par här och åt massa gott!

Här följer menyn:

Hemmagjord skagen i avocado med parmesanchips (favorit i repris).
Färsk pasta med scampi och karl-johansvamp i en len gräddsås med en skvätt vittv vin.
Nybakad kladdkaka med fyllig chokladsmak med en klick grädde toppad med physalis.

Tillbehör: bröd, färskost och vin.

Sen åkte singstar fram, stackars grannarna. Vid 02.00 pallrade sig fyra slagna hjältar isäng, alla var rätt trötta efter en tuff arbets/pluggvecka. Lördagen åkte vännerna hem redan vid 9.00, hade fullt dagsschema. Vi, däremot, åt soffrukost och hade en lugn och skön start på dagen. Sen innan lunch åkte vi upp till Vällingby centrum, hittade lite smått och gott både jag och T. Men det jag egentligen behövde, en outfit till tisdagens kryssning, stod ingenstans att finna. Har inte ätit supernyttigt senaste veckan, alla födelsedagar och middagar är förödande, därför har jag också svårt att hitta kläder som jag känner mig bekväm i. Tråkigt. Tänkte göra ett nytt försök idag.

Sen åt vi lunch på Massagotti, tråkigt nog var min Pasta pesto inte det roligaste jag ätit. Kostigt, med tanke på deras i annat fall höga standard. Sen åkte vi hem och la oss och sov i en halvtimme. T var ju tvungen att ladda om inför KTH-festen han hade framför sig.

Klockan 17 körde jag en ursnygg pojkvän i kostym till söder och till en klasskompis. Sen åkte jag till Kista i fortsatt jakt på något festplagg, men icke då. Klockan 20.00 stannade jag vid grillen och köpte med en kycklingburgare hem. Sen satt jag i soffan i 5 timmar och sträckkollade på Gossip Girl. När jag gav upp vid 02.00 var T inte hemma än. 03.45 hör jag nyckeln i dörren. 04.30 somnade han. Haha, jag är inte ett dugg avundsjuk på hur han mår idag. Men trött, det är jag.

Idag ska jag försöka läsa lite, och renskriva en intervju jag gjorde på VFUn i fredags. Och kanske sova lite, nu är det energiladdning till på tisdag som gäller!

Vilket monsterinlägg det blev, jag får skylla mig själv när jag slarvar med uppdatering!

/N

Dagens shopping; en skjorta från m

MMS

Dagens shopping; en skjorta från mq o smink från makeupstore. Ibland är man värd det där lilla extra!


Min fredagskväll: massa god mat, u

MMS

Min fredagskväll: massa god mat, underbart sällskap, vin och singstar. Helt fabolous!


Ännu en underbar dag!

Idag var jag upp 06.20. Idag har jag VFU (verksamhetsförlagd utbildning= praktik) i min underbara skola i Solna. Har inte haft VFU under denna termin, om man bortser från en intervju, så det ska bli kul att hänga lite med kids igen! Det är bara idag och på måndag, och jag ska hinna med två intervjuer också, en med lärarn och en med specialpedagogen. Blir kul! Nu måste jag skynda mig, eftersom jag inte vet hur trafiken är så är det bäst att vara ute i god tid!

I eftermiddag är det gottishopping på city gross, blir middag här för två vänner ikväll. Var länge sen de var här, så detvar på tiden nu. Dessvärre funderar vi fortfarande vad vi ska äta. Jag ska i alla fall baka kladdkaka till efterrätt, problemet är bara att jag aldrig gjort det förut.. Men det blir nog bra!

Ha en bra dag alla ni!

/N

En framtida lägenhetsägare?

Efter träningen, som var sanslöst jobbig, åkte T och jag och hämtade min post. Och mitt bland alla tråkiga räkningar och en roligare lönespec, låg en lapp om ombildningsintressemöte. På söndag kl 19.00. Läskigt! Tydligen så är det stort intresse för området i "den andra halvan" av vägen. Så nu är det dags för oss. Spännande värre! Jag håller er uppdaterade!

/N

Jag, arbetsnarkoman? Njaaaaa...

Från den ena soffan till den andra! Efter min "bli-av- med- rödvinsbakfyllan-sömn" på 1 och en halv timme ringde min kompis Cissi och berättade att hon också ska med på kryssningen nästa tisdag. Hon hade pratat med Karin och eftersom vi hade en plats kvar i vår 4-mannahytt så det blev alldeles perfekt!

Efter jag pratat med henne släpade jag upp mig. Och satte mig med datorn och dagens föreläsningsanteckningar i soffan i arbetsrummet så jag fick pluggsällsis av min roommate. Lyckades i alla fall skriva ner anteckningarna som jag kluddrat ner med tankarna någon helt annanstans. När jag tittar på handstilen från idag undrar jag om jag över huvud taget var vaken under föreläsningen. Ca 12 rader är skriva på, på ett block med ca 30 rader, och inte en bokstav håller sig på raden. Men lite fick jag i alla fall ut av den. Bättre än att inte gå alls, som resten i min grupp. Men det klart, när alla kursens föreläsningar och seminarier varit bortkastad tid då är det ju dumt att hoppas på ett mirakel. Så jag tycker att jag är en oerhört tapper student! (Creds till mig själv!)

Om 20 min ska vi pallra oss upp till gymmet. Först ska jag trampa eller kuta lite, sen är det core! Under tiden ska T kuta och gymma lite i sin egen takt. Coren vägrar han följa med på, den envisa.....

Ikväll är det Anna Skipper med Katrin (fd Schulman), får ju bara inte missa det. Speciellt eftersom det är ute nu att hon hookade upp med sin PT från programmet. Skvaller är väl härligt! Efter den följer "Fringe", den konstigaste serien på länge som vi fastnade för förra veckan. Konstig, men underhållande, tänk Arkiv X, Heroes och Lost i en härlig blandning!

/N

Soffan är världens bästa uppfinning!

Nu ligger jag halft avsvimmad i soffan och kollar på Ellen show. Efter en två timmars plågsam föreläsning åkte jag (bil) till KTH, köpte en cola och aftonbladet, och satt och slappade i bilen i 45 min tills T slutade. Han hade fått veta att han klarade sin ma-tenta (som han inte trodde han skulle fixa) så jag bestämde att vi skulle åka till Max och fira, my treat. Så blev det, och nu har paltkoman slagit ner mig i horisontellt läge. Så här kommer jag ligga ett tag, sen inte längre än till 1. Då måste jag plugga!

Sen är det core ikväll. Vore skönt att gå på den. Men hörrni, vilken träningsvärk jag har! Baksidan av mina lår är ömma och jag kan knappt gå. Vad var det jag sa? Jag tog ju i på dansaerobicsen så jag nästan kolade. Men träningsvärk är alltid ett fint kvitto på att man skött träningen väl.

Gonatt så länge!

/N

Jag är verkligen helt slut. Kom 5

MMS

Jag är verkligen helt slut. Kom 5 min sent, hamnade på en bänk längs väggen. Ska hämta T sen, och sen går färden hemåt, zzz...


Har ni sett en vackrare morgon? Bl

MMS

Har ni sett en vackrare morgon? Blev inget bloggunderhåll igår, vi blev kvar hos mamma, blev alltför svårt att avstå rödvinet tillsammans med mammas vegetariska lasange. Hade en underbar kväll, så tröttheten jag känner idag, den är överkomlig. Däremot så ser jag inte riktigt fram emot föreläsningen kl 9...


Dagens lunch: en underbar macka me

MMS

Dagens lunch: en underbar macka med nybakat bröd med kalkon, färskost och massa goda grönsaker! Och en citronpellegrino med kolsyra. Underbart gott! Kl 13 ska jag fixa mina naglar hos en jobbkompis som är världens bästa nagelteknolog! Idag hade jag seminarie i tre timmar. Sjukt värdelöst, satt nästan bara av tiden. Ikväll är det middag hos mamma och fira hennes födelsedag, hurra för världens bästa mamma!


Suck, pust och stön!

Jag har varit tokigt duktig, jag vågade iväg mig på DansAerobicsen på SATS! Det var sanslöst jobbigt och ibland hoppade jag mest runt som en trasdocka, men rackars vad kul det var! Jag tänker försöka hoppa på den här klassen nu! Synd bara att jag är ute på havets vågade vågade våg nästa tisdag kväll...

Idag har varit en tokig dag. Bildbloggarna under kom till när jag var i Täby centrum och försökte hålla en kommunikation med lillebror om vad vi ska köpa till mamma. Det blev varken grenar eller lampa. Förutom att leta presenter i Täby var T på jakt efter en tjusig kostym. På KTH har de tydligen inga vanliga fester, denna ska vara "cocktail", pojkar i kostym och flickor i cocktailklänningar. Jag gråter floder för att jag inte får gå med och klä upp mig "cocktailstyle".

Nu tittar jag på Ugly Betty medan min prins fixar scampi med vitlök, chili och ingefära i. Innan Desperate börjar ska jag hinna med en dusch också, jag luktar nog inte särskilt gott just nu....

Puss på er!

/N 

Eller denna? 700 kr. Tänk i röda r

MMS

Eller denna? 700 kr. Tänk i röda rummet.


Adam, såhär ser det ut!

MMS

Adam, såhär ser det ut!


Det ÄR en mardröm. Jag fattar inte

MMS

Det ÄR en mardröm. Jag fattar inte att det händer, igen. Inte en sak har jag dessutom ändrat. När serviceföretaget öppnar om en timme ringer jag. Börjar snart att gråta. Buhu.


Härliga tider?

Ska det här verkligen kunna kända?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3471712.ab

Man blir ju riktigt orolig, jag vet inte om jag ska hoppas att just denne läkare var helt väck eller om de helt enkelt inte lär sig "så noga" att hålla reda på den mänskliga inredningen. Läkarlinjen kanske har samma kvalitet som lhs, hehe.

/N

Julafton! Min dator och en ny bok!

MMS

Julafton! Min dator och en ny bok! Så datorn är moderkortet bytt nu. Så funkar det inte nu så är risken stor att jag blir galen. Så håll tummarna att den fungerar felfritt nu!


Mat snart?

Trist att bildbloggen inte funkar- hur svårt kan det vara att fixa om det är sånt man jobbar med? Jag bildbloggade i alla fall för ca 2 timmar sen. Bilden föreställde dels boken "Stinas möten" som jag beställde för ett tag sedan, och sen *trumvirvel* : min dator! Äntligen har jag fått tillbaka den, och faktum är, att jag skriver på den just nu! Jiha! Nu har de bytt moderkortet, det betyder alltså att med hårddiskbytet vid förra inlämningen, så har jag i princip fått en ny dator! Det är läskigt med en så stor skärm, om man jämför med T´s minidator. Och då är bara den här 13 tum. Tänk då hur mina hans är om denna känna gigantisk!

Vi väntar på maten, den är i ugnen. Jag har lagat mat, T kom just hem. Jag har lagat tacopaj, mums!

/N

From me- to you.

Sonja Aldén- Du får inte

Du får inte knacka på min dörr

Om du inte är beredd att komma in

Du får inte göra om mitt namn

Och börja kalla mig för din

Du får inte vandra på min väg

Utan att visa mig ditt mål

Inte stjäla av min godhet

för att fylla upp ditt hål


Du får inte riva mina murar

Som ja omsorgsfullt har byggt

Om du inte skyddar mina drömmar

Så jag kan somna tryckt

Du får inte ha mig som en dröm

När ja vill vara din verklighet

Du får inte säga att du hoppas om du inte tror du vet


Men du får ta den tid du behöver

För att förstå va de är du vill

Du får be en bön om tiden

Du behöver räcker till

Och du få Samla dina tankar

Så att vår själar kan få ro

Så allting som vi lovade

Oss själva kan få gro


Och du får inte andas på min panna

Inte få mig falla mer

Om du inte sen kan stå för

All den oreda du ger

Och du får inte rör vid mitt hjärta

Som om allt var uppenbart

Men ja önskar inget hellre än att du göra allting mot mig snart


Hur svårt är det att hålla i en föreläsning?

Ytterligare en värdelös föreläsning. Ostrukturerad och lång. Två timmar utan rast gör det omöjligt att hålla koncentrationen. Suck. Fick inte heller svar på det jag hade hoppats utifrån föreläsningens rubrik. Dessutom hade föreläsaren minst ett stavfel på varenda powerpointbild. Och avslöjade dessutom att den var skriven igår kväll. Känns underbart att föreläsarna inte tar oss studenter mer på allvar än att det räcker att påta ihop en pp-presentation kvällen innan. Seriöst, verkligen.

/N

Drama!

Vissa saker är facinerande. Jag tänker nu på media. Efter att ha vaknat med en chock av att jag glömt ställa klockan och hoppar upp med en puls¨på 300, går jag in på Aftonbladet och kollar nyheterna (jag är sjukt nyhetsberoende). Där hittar jag detta:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3466819.ab

och

http://www.st.nu/toppnyhet/index.html

Nu är det så att jag vet att min barndomsvän Karin jobbar på räddningstjänsten i Timrå. Och att hon jobbade nattskiftet, eftersom jag ringde henne efter jobbet igår kväll 22.30 och fick veta att hon var på jobbet.  Vilket betyder att hon jobbade under någon av dessa larm. Jag vet alltså lite av hennes vardag utan att hon har sagt nåt. Tack vare media.


Nu måste jag hugga tag i lite läsning, ska ha hunnit gå igenom ruskigt mycket till seminariet på onsdag!

/N


Hemma igen!

Mina underbara, vackra läsare, jag är verkligen ledsen att jag hållit mig borta. Men nu kan ni andas ut, helgen är över! Och jag överlevde, såklart. Sambon hade givetvis gett upp att vänta på mig och gått och lagt sig. Roligt sällskap. Och jag som trodde man bodde med någon för att SLIPPA vara ensam. Bussigt. Jag ska faktiskt också gå och lägga mig, så fort jag varvar ner lite.

Min mamma fyller 55 år onsdag. Jag behöver förslag på presenter!? Snälla snälla hjälp!

/N

Jag älskar Idol-Kevin!

Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men jag tycker att Kevin är helt fantastisk! (Småkikar på Idol-reprisen.) Vilken känsla, vilken utstrålning, och rösten är inte så tokig den heller! Hejja Kevin!

Om en och en halv timme ska jag vara på jobbet. Längtar något kollesalt. Visst tycker jag om mitt jobb och alla människor där, men att jobba till 22.15 varannan söndag när man har en fullspäckad måndag/vecka framför sig, är lite segt.

Hela förmiddagen har jag suttit i soffan under en filt och kollat på film och njutit av att jag är inne när det regnar ute. Jag tittade på "I cant be your woman" med Michelle Phifer, den var alldeles lagom söndagsmysig.

Nu ska jag sminka mig och göra mig klar, puss på er alla!

/N

Spotless!

Städa på den lördagkväll, kanske inte det mest roliga man kan göra, men det var det värt! Jag har undvikit att titta på golven för att jag inte ville se hur det såg ut, men nu kan man nästan slicka på golven utan att dö av förgiftning!

Efter städningen hade jag överraskat T med SATC filmen. Jag har sett den en gång tidigare, men den är ju så bra! Jag gråter ömsom skrattar mig igenomsista halvan av filmen. Det blir bara så mycket känslor...

Jag sa att jag skulle träna, jag vet. Men jag orkar inte. Eftersom jag ska jobba till 22.15 ikväll är det bäst att jag sparar p krafterna, och jag kan ju hoppas att jag brände lite kalorier igår vid städningen. Så efter frukost ska jag softa i soffan med en romantisk komedi, finns det en bättre start på dagen?

/N


Jag sa åt min sambo att köpa med s

MMS

Jag sa åt min sambo att köpa med sig dammsugarpåsar hem. Så vad gör han? Han kommer hem med en ny dammsugare istället. Han är ganska rolig ibland. Vi städar nu. Det är inte lika roligt.


Varför känns det som att någon för

MMS

Varför känns det som att någon försöker motarbeta mitt dietförsök? Först kanelbullens dag och nu detta. För övrigt här jag ätit en och en halv till idag. Imorgon ska jag till gymmet. Suck.


God morgon!

Trots att jag fortfarande är mätt sen igår sitter jag nu och tvingar i mig frukost. Vad gott det är när man inte ens är sugen! Sov som en stock hela natten, det mousserande måste det varit sövningsmedel i...

Hoppas ni alla får en underbar dag!

/N

Dinner and a movie.

Efter en fantastisk middag bestående av gratinerad hummer, scampi med vitlök och chili, kronärtskocka och skagentoast kollade vi på nya Indiana Jones filmen. Jag har alltis älskat Indiana, men den här var inte bra!

Nu är det dags att krypa ner i sängen och vänta på att det är dags att vakna igen! Så fram till 17 imorgon kommer det inte skrivas en rad här. Så att ni vet. Godnatt mina kära!

/N


För bra för att vara sant!

MMS

För bra för att vara sant!


Parmesanchipsen klara! Ibland är d

MMS

Parmesanchipsen klara! Ibland är det bra att vara jag!


Parmesanchips ska det bli. Den som

MMS

Parmesanchips ska det bli. Den som lever får se! In i ugnen bara!


Mousserande vin och hummer.

Nej, vi ska inte fira något. Vi ska tröstäta. Om man som student tröstäter hummer är det något som inte stämmer. Men vi anser oss vara värda det nu när vi ska kämpa oss igenom ytterligare en jobbhelg. Sen att jag ska upp 6 imorgonbitti, det är ett senare problem. Sen har T köpt Hägendaaz (?) glass till efterrrätt, med Bailyssmak! Vi kunde inte låta bli att provsmaka, den var himmelsk! Längtar nästan mer till glassen än till hummern!

Nu ringde Karin, måste prata lite med henne!

Dags att välja framtid!

Innan den 15 oktober ska jag ha bestämt hur mi framtid ska se ut. Hjälp! Det är dags att välja kurs inför nästa termin, terminen då jag startar min sista halva av utbildningen. Det är inte klokt vad tiden har gått fort, efter jul och nyår har jag bara 3 terminer kvar. Sista terminen skriver jag ex.arbetet, det betyder alltså att jag har två terminen dess imellan att fylla. Matte är något jag måste ha. Misnst 15 hp, vilket motsvarar en halv termin. Men med den matten kommer  jag bara "kunna" undervisa i 1-3:an. Jag vill ju kunna matte upp till 6:an. Den matten betyder en halv termin till, 15 hp. Sammanlagt kommer det vara 30 hp och en termin är full. Sen då? Jag är inte en NO-människa, det kan jag inte påstå. Men SO däremot får mitt hjärta att banka. Jag har hittat en kurs på 30 hp (en termin, börjar ni hajja?) där jag läser samhällskunskapsorienterade ämnen, och där jag får välja två ämnen, med lite mer fördjuping; religion, historia, samhällskunskap eller geografi. Det låter som något för mig! Problemet är att om jag väljer matten nästa termin, måste jag vara 100% säker att SO:n går även nästa termin. Sånt kan man nämligen aldrig vara så säker på. Men ingen studievägledare har telefontid nu. Och T har bilen, så jag kan inte åka dit. Därför fortsätter jag nu att läsa. Yey.


För övrigt måste jag kommentera att det är otroligt lustigt, att bara för att jag bloggade om en Schulmanartikel från Aftonbladet, så steg min besöksstatistik i höjden. Är han verkligen så intressant? Hehe.

/N


Två av dessa godingar är numera mi

MMS

Två av dessa godingar är numera mina! Mums!


Jag vill ha en kanelbulle!

De körde en luring på rix morgon zoo nu, de sa att det var kanelbullens dag idag. Men den är ju imorgon! Och under de här minuterna jag trodde att det var idag hann jag bygga upp ett sånt sug på en nybakad kanelbulle och varm oboy, att jag nu känner mig helt förtvivlad! Och inte kan jag ta bilen att bara åka upp till stationen och åka upp till 7eleven heller, för T var tungen att ta bilen eftersom det över huvud taget inte gick någon tunnelbana här mellan 6.15- 7.50. Skönt kaos för övrigt. Ja, livet är hårt. Men eftersom jag jobbar imorgon och inte kommer kunna unna mig nåt mysfika då, får jag ta det idag istället. Så nu drar jag på mig mjukisarna och promenixerar upp till stationen, jag ska ha en kanalbulle!!!

/N

En av Sveriges vassaste? Nja....

Jag är inte alls förtjust i Alex Schulman. Ju mer jag läser om honom desto mer less blir jag. Visst kan jag tycka att han är ganska skrivbegåvad, men det finns det fler som är. Däremot så läser jag hans ex"frus" blogg varje dag. Hon är lika matknäpp som jag är. Jaja, här är det i alla fall Alex som gjort bort sig. Mohahahaha...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3449028.ab

IDOL!

Tittar på Idol. Ikväll har jag för första gången ringt och röstat. Ibland måste man. Efter katastrofbortröstningen av Linda igår måste man ju stötta de som är bra. Kevin ska vinna. Lars är grym. Och blonda pojken, som blivit sågad två gånger nu, tycker jag gjorde en rejäl uppryckning och fick i alla fall mig att bli lite småkär. Och det blir jag inte ofta!

På gymmet kutade jag 10 minuter, det var dessvärre allt jag hann, soffan var ju himla skön. Men sen körde jag core 30 minuter, jag bara älskar core! Får jag inte träningsvärk så vet jag inte vad man ska göra för att få det. Jag var helt slut!

Nu börjar Idol igen!

/N

Det här var ingen vanlig pappersko

MMS

Det här var ingen vanlig papperskorg! Grrr!


Ibland är det ganska mysigt att pl

MMS

Ibland är det ganska mysigt att plugga.

Bör tilläggas att denna bild var min sanning mellen 22-00 igår kväll. Jag var trött sen, men mycket effektiv läsning blev det!


Träningsdags?

Helst vill jag bara lägga mig ner att sova. Men det ska jag inte. Jag ska träna. Sitter med träningskläderna på i soffan och laddar. Funderar på om jag vågar köra ett spinningpass... Det börjar om 25 minuter. Annars går/springer jag bara på bandet i 20-30 min. För klockan 18.30 är det core. Kollade mig nyss i spegeln och konstaterade att min mage och rumpa behöver all träning de kan få. Idag gick jag loss på lunchbuffén också, mindre smart. Så till middag blir det kyckling och grönsaker, mums! Men först måste jag träna, man måste ju förtjäna sin mat, eller hur?

Yoga is my friend!

Ikväll var en braaaaaaaa kväll! Ok, plugget har gått sådär, T och jag hamnde i en diskussion om skolan i ett försök att fly från studierna. Vi var duktiga på att fly, när vi var klara hade jag 20 minuter kvar att läsa innan jag var tvungen att byta om och åka iväg. Jag hann läsa 7 sidor. Bra jobbat Natta!

Det som var bra, var att jag gick på yogan. På SATS välllingby c har de yoga onsdagar 18.30-19.30. Detta ska bli mitt stammispass. Instruktören påminde lite om min favvo-instruktör i Sollentuna, Lena, även min yoga-förebild, vid sidan av mamma såklart, och var duktig på att förklara och var vaken på de de yogapraktiserande stackarna. Det var hur skönt som helst! Var lite stel eftersom det var ett tag sen jag körde, men jag har ju i grunden yogan i blodet! Inte för att skryta, men jag är nog ganska proffsig.... Jag blir nog en duktig yogainstruktör en vacker dag!


Nu blev jag just sur. Det är idol ikväll som vi alltid tittar på. Men T har en kompis här och de har TVn och kollar på nåt trist bilgrejs. Och jag får inte titta på idol. Tack för den.

Nu måste jag demonstrera hur sur jag är.

Puss på er som jag tycker om!

Och bildbloggen krånglar, tror snart jag är mail/brevkompisar med de på kundtjänst. Nu provar jag inte mer än varannan dag för att se om det funkar. Så kommer det upp en bild kvällstid så var den antagligen aktuell dagtid, så lång tid tar det.

/N


Psykbryt!

Idag stänger de av vattnet här hemma. Jag har varit uppe sen halv 8 för att hinna duscha och äta frukost innan vattnet var ett minne blott, klockan 9. Klockan 10 hade de inte stängt av än, sen dess har jag inte kollat.

Jag ska välja kurs till nästa termin, nu har jag 15 dagar på mig. Men det roliga är att de inte lagt upp nåt på lhs hemsida än, så ag har ringt runt, säkert pratat med 6 olika personer och till slut själv hittat hur och vad jag kan söka. Inget av det jag vill blir det, sorgligt nog. Det blir religion eller idrott för mig. Jippi. Jag som ville ha samhällskunskap eller skriva exarbete. Jaja, vad är väl en bal på slottet?

Min tid är värdefull, så nu måste jag läsa klart 10 sidor innan jag får äta lunch och åka till både solna och sollentuna (med T´s bil) för att lämna tillbaka böcker och även svännga förbi Hanna och lämna en bok till henne.

Here we go!

Ikväll ska jag yoga!

/N

RSS 2.0