Från botten av tingen.

Inlägget jag skrev igår måste ha varit med mest meningslösa inlägg i bloggosfärens historia. Till 11 fick jag inte sova, för när T vaknade kl.10 var det tydligen färdigsovet, och jag hade inte ens sucks chans att somna om. Håret står rätt upp och ner, hade håret fullt av lockar igår, vissa hänger kvar, vissa har mindre stadga. Drar fram locktången och fixar de hängade lockarna, så slipper jag tvätta det. Bekvämlighet är min bästa vän! Sitter i soffan och dricker te och äter faluknäcke med smör och jordgubbssylt, en klassiker. Tror jag levde på det i högstadiet. Nu ska jag sluta svamla. Ikväll jobbar jag till  från 13 till kvart över 10. Sörj med mig?

det var det det.

Nyss hemkommen. I got nothin but loooooove for my darlins....

Puss och gonatt, klockan ringer kl 11. Jippi!

Tack gode gud...

att Johan åkte ut ur Idol. Nu är det i alla fall två som förtjänar det som skickas till Globen. Alice för att hon är fantastisk, Robin för att han är den som utvecklats mest, och så Kevin förstås, för att han helt enkelt är bäst.

Nu sitter jag vid köksbordet och äter frukost, och klockan är bara halv 7. Jag steker en ´kycklingfile till lunch, tänkte köpa en ceasarsalld påse till. Måste säga att jag varit ganska bra med maten de senaste dagarna, så magen är i alla fall inte katastrof inför kvällens outfit. Jag hade ju hellre sova kan jag säga. Mycket hellre. Hade svårt att sova igår, vet inte varför för jag var egentligen helt slut. Låg och funderade på om jag skulle locka håret inför ikväll, om jag bara kunde komma ihåg var jag lagt min locktång....

Någonting säger mig att det kommer bli drag på jobbet idag, löningshelg och allt. Jaja, man måste göra vad man måste göra...

Puss på alla lediga och olediga små gryn!

/N

Bloggidol.

Jag har en bloggidol. Och lärarförebild. Och skrivandeförebild. Anne-Marie Körling heter hon. Lärare, författare, bloggare, krönikör. Hon har säkert fler titlar på sig själv. Jag fick upp ögonen för henne när hon föreläste hos oss i skolan förra året. Jag föll pladask. Sen när jag läste hennes blogg föll jag lite till. Och ännu mer när jag började läsa hennes krönikor i Lärarförbundets tidning. Hon leker med ord på ett sätt jag aldrig tidigare sett, och som lärare inspireras jag av människor som vågar prova vad som händer utanför ramarna. Nyss läste jag hennes senaste krönika. Det värker i själen när jag läser denna. Hur tänker ni?

 
 Krönikor

Anne-Marie Körling: Språket börjar över potatismoset  
 
 
 
[2008-11-28]
Skolans matsal är en tummelplats. Plötsligt synliggörs hela skolan för någon halvtimme. Från sexåringarnas vingliga tallrikspromenad till de stora elevernas självklara erövring av bordsplats och tallrikar så välfyllda med mat att man tror att de äter för två. Mitt skolperspektiv vidgas med ens. Jag letar nedslagsplats i skolmatsalens gigantiska hav av bord och stolar. Var ska jag sitta?  
  Det är då jag ser henne. Den där flickan som jag under några veckor inte kan släppa ur tanken. Det är ensamt runt henne. Jag slår mig ned. Hon tittar knappt upp. Pillar i sig en ärta eller två, hämtar mjölk. Hon är tyst. Hon ser ledsen ut. 

Jag får höra att hon nyss kommit till vårt land, till en av de mottagarklasser som finns, och nu sitter hon här mitt i en helt annan språkkultur. Ja, inte bara språket är nytt ? allt är nytt. Hon är språkny, men också språkensam. Hon är utan språk i denna matsal. Här finns ingen som talar hennes språk. Jag slår mig ned.  
  Jag försöker förstå hur det skulle vara om det vore jag. Hur det skulle vara att sitta där utan att förstå någonting av det som sas runtomkring mig? Jag klarar det inte. Jag kan inte förstå. Jag är i mitt språk. Nu famlar jag efter mina ord. Jag pekar mot mig själv som om jag ville säga att jag är här. Men jag blir också språkfattig där jag sitter.  
  Jag ser in i hennes avgrundsdjupa ensamma ögon. Ögonen säger något jag kan förstå. Att se är också ett språk. Men ett språk utan uttalade ord. Hon säger att jag ska se henne. Se till hennes litenhet, ensamhet, och närvara i den. Jag lägger en hand på hennes arm. Det är nästan omänskligt att inte äga ett språk. Vem är man utan språk? Vad gör det med identiteten att inte kunna säga något alls?  
  Varje lunchrast slår jag mig ned hos henne. Det blir inte många ord. Men det blir någon slags kontakt. Så ensamma vi blir tillsammans då vi inte kan tala med varandra. 

Jag sitter i min svenska matsal. Jag kan sätta namn på allt det jag äter. Maten här är ord. Vi kan börja med det vi har gemensamt. En ärta är en ärta. Jag pekar. Säger ärta. Hon prövar och härmar. Här i matsalen, över potatismoset och tomaterna, kan vi börja. Är man ny i ett språk behöver man sätta ord på alla saker runt omkring. Det är med substantiven och i presensform vi börjar.  
  Det känns i hela kroppen när jag möter den lilla flickans ögon då hon pekar på sitt glas och säger mjölk. Hon tar orden i sin mun. Hon uttalar dem. Hon vågar. Hon kan. Hon prövar. Vi möts i gemenskapen över ett glas mjölk. Det är en början.  

Ny kurs!

Idag börjar en ny kurs, Individens utveckling och socialisation. Kanske blir detta den roligaste kursen hittills, hoppas det. Köpte en bok igår och hittade en på biblioteket, en har jag beställt och några dokument skriver jag ut från nätet. Bara en bok till som jag saknar, hoppas bara att det inte är denvi börjar med. Började faktiskt läsa boken jag köpte redan igår kväll, mycket bra skriven utan att krångla till något. Men nästa kapitel i boken heter "Teoretiska perspektiv", och om det är något begrepp jag börjar tröttna på, som har ältats i snart 4 kurser nu, så är det "teoretiska perspektiv". Suck. Det är inte det att jag inte förstår vikten av begreppet, jag är bara trött på orden i sig, och kombinationen är bara brr....

T och jag hade en ruskigt jobbig debatt nu på morgonen, pratade om det där jag skrev om igår, att modersmålsundervisning leder till högre betyg. Vilket i sin tur leddde till diskussion om invandrarpolitiken, och där kan vi bli tokiga på varandra. Om det är någon som är jobbig att diskutera sådana saker med så är det T, han är precis lika envis som jag är! Vi blir såklart inte osams, det blir vi bara om viktiga saker, som t.ex. städningen.. (hoppas ironin går fram!)

Efter skolan idag ska mamma hämta mig, vi ska åka hem till mormor och äta lunch och fredagshänga lite. Blir nog mysigt! Nu måste jag skynda, om 35 minuter måste jag gå till tunnelbanan!

(Oh no, såg just att Tv4 sänder Britneydokumentären på lördag, och jag som är superbusy hela lördagen! Damn!)

Ha en bra dag my loved ones!

/N

Julpynt & matlagning.

Här hemma så har vi bara en kock. Och det är inte jag. I och med att T hade ätit middag i skolan då han kom hem så sent, fick jag själv laga min mat. Och pasta var bara att glömma, nu har jag 2 dagar på mig att dämpa min kolhydratsvullna mage så gott det bara går innan lördag. Färdigmatlådorna vi har i frysen var inte heller särskilt lockande. Så valet föll på att steka upp en kyckllingfile och göra en tomatsallad till. Alltid när T steker kyckling blir de alldeles lagom stekta men fortfarande saftiga och goda. Jag är inte riktigt lika snitsig. Av någon anledning fick jag ett ruskigt vitlökssug, och pressade ner en halv vitlök i några matskedar minifraiche och blandade ner lite riven färsk parmesan och salt och peppar. Sen penslade jag filén så gott det gick. Och väntade på att det skulle bli klart. Tro mig, jag fick vänta länge. Och tror ni att det lyckades bli sådär god och saftig? Icke sa nicke. Dessutom så blev den ju kolsvart på utsidan på 2 sekunder, medan insidan fortfarande var rå. Ca 25 minuter senare var den klar. Tänk en svart klump med vitlök och parmesansmak. Tur att jag var hungrig, annars hade jag nog aldrig ens försökt äta den. Tänk hur lite hunger kan slå ut allt sunt förnuft.

Jag lyckades till slut hitta väskan med allt försvunnet julpynt. En stjärna fick jag upp, en var trasig, så jag måste komma ihåg att köpa lampor imorgon. Två ljusstakar hittade jag också, till en måste jag handla mossa och några små flugsvamar att dekorera med. Hittade julduken också, och två tomtar. Nu ska jag bara få T att sätta upp våra balkonglampor!

/N

Fullt ös!

Jag har funderat en hel del idag på inlägget jag skrev innan jag åkte iväg på min ärende-rutt. Och ju mer jag tänker på det, ju argare blir jag. Det är ju inte klokt att någon som inte vet vad han pratar om ska få uttala sig, sen ger jag blanka tusan i om det är vår utbildningsminister. Obildningsminister borde han kallas.

Idag har jag suttit i bilen i flera timmar än jag vill tänka på. Till sollentuna för att hämta en bok på biblioteket, till solna för att lämna tillbaka två böcker och ta en sväng förbi HM (klubbdag=10% rea), sen till Kista och svänga förbi alla andra butiker. Sen flängde jag hem igen och åkte till Mekonomen och plockade ut en liten grej som T ska fixa min bil med. Hoppas vi. Annars är det generatorn, och det är dyrt. Efter det var det bara att vända blicken mot stan, kl 16 mötte jag upp en kvinna utanför Franska Skolan och köpte en bok. Jag har inte varit i Franska Skolan på flera år, jag gick där mellan 1an och 4an, och det såg precis likadant ut som när jag gick där. Jag blev nästan lite sentimental! Kvinnan jag köpte boken av var supergullig, hon frågade om jag ville kika runt och sa att jag kunde behålla hennes nr om jag ville komma dit på praktik eller något i framtiden. Vilka härliga människor det finns!

I Kista gick jag för första gången i mitt liv in på Cubus. Det var nämligen 20 % rea på alla kläder. Och jag är svag för rea. Faktum är att jag hittade nåt att köpa, jippi! En pälsjack (fejk såklart, inga frågor på det, den är köpt på Cubus..) med ett skinnliknande skärp att knyta runt midjan. Jag som älskar att avslöja priset på mina synd kan meddela att den har kostat ca 600, nu 299:-.  Härligt va? Sen fyndade jag ett par skinnhandskar, 20% rea på Wedins denna gång, 200:- betalade jag. Satsar på att bli snygg & frääääääsch inför Hannas 29-årsfirande på lördag. 10 härliga tjejer ska ut och slå runt på stan efter singstar och vin i massor. Längtar! Det roliga är, jag som nästan alltid är bland de äldre, är numera en av minstingarna i gänget. Börjar jobba kl 13 dagen efter, satsar på att sova till 11, det borde inte bli några problem!

Nu måste jag ner i källaren ochgå på jakt efter min julstärna. Var nere där innan jag åkte hemifrån, men min julkartong var bara full med julgranspynt. Inte en stake och ingen stjärna. Förresten Ylva så garvar jag fortfarande åt julljusstackarna. Ja, de har det då inte lätt.....

En skrämmande okunnig utbildningsminister?

Ibland börjar det bara koka i blodet. Nu har jag gått lärarutbildningen i snart 2 år och läst massor och förhoppningsvis även lärt mig lika mycket. Något jag lärde mig efter bara ett år var att för att lära dig behärska ett andraspråk så är det så gott som en förutsättning att du har ett väl utvecklat modersmål, då man"överför" mellan språken. Har du inte ett väl utvcklat modersmål och senare lär dig ett nytt språk, innebär det kognitiva konflikter, då du plötsligt ska läsa och tänka på en nivå på ett nytt språk som du inte ens uppnått i ditt modersmål. Inte så svårt att begripa, eller hur?

Men tydligen så är vår utbildningsminister, Jan Björklund, inte lika kvick i huvudet. Den här artikeln läser jag i DN nu på morgonen: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=856687. Här har alltså forskning visat precis det jag beskriver här ovan, att de elever som läst sitt modersmål lyckas bättre i skolan, med alla ämnen. Men Jan Björklund, han "anser att det är viktigare att lära sig svenska än att studera sitt modersmål. Framför allt för integrationens skull." Och att han "tror" att de elever som läser modersmål är "extra motiverade och att de skulle ha bra betyg oavsett om de läste mordesmål eller inte." Och i samma artikel är tre kunniga människor inom skola och forskning överrens om hur det ser ur, och ändå ska J.B kläcka ur sig vad han tror! Och när det gäller intergrationen kan jag nästan lova att det i slutändan inte kommer att handla om ett perfekt svenskt språk, utan kunniga och bildade människor som är en fantastisk tillgång till vårat land. Ibland undrar man ju vad de där obildade plitikerna håller på med...

Vad hände?

Insåg nu att jag inte skrev en rad igår. Eller, jag insåg det igår också klockan 17,18,19,20 och 21. Men jag kunde knappt resa mig upp i sittande ställning i soffan, alltmindre slå upp datorn. Energin hade tagit slut, alldeles! Jag hade alltså min fruktade tenta igår, klockan 9 började vi, och klockan 13.50 lämnade jag in den. Jag hade ju faktiskt 10 minuter tillgodo... Var faktiskt riktigt jobbigt, blev riktigt stressigt för min del sista timmen. Och resultatet? Inte en aning, kan nog lika gärna bli F som A, och allt däremellan också såklart. Om tre veckor får jag veta. Håll tummarna! Min ångest-hemtenta väntar jag också på här i dagarna, skicka en snäll tanke till den också!

Idag ska jag på bokjakt, hade tänkt åka till bibblan redan på morgonen för att få boken jag vill ha, men min sovmorgon sabbade det en aning. Kommer inte ha en bok till vi börjar imorgon, och jag har ju knappast råd att köpa alla nya, en tusenlapp skulle det gå på...

Nu ska jag njuta av en mysfrukost och sätta igång med min dag!
Och grattis till världens bästa Hanna på födelsedagen!

Galen eller bara rastlös?

Jag älskar min underbara pojkvän, det gör jag verkligen. Men ibland undrar jag om han inte är helt galen. I några veckors tid har han väntat på att Airasia ska börja flyga från London, när de lanserar nya rutter brukar de tydligen ta ganska lite betalt för de första biljetterna. Idag släpptes dessa biljetter. Som två studenter badar vi ju knappast i pengar, och helt ärligt så lever vi inte riktigt så snålt som vi borde för att kunna lägga undan lite pengar då och då. Men det stoppar inte honom inte! Jag hade motvilligt gått med på 2 veckors semester utomlands, då jag måste jobba så mycket som möjligt för att över huvud taget ha råd att leva när jag inte har en trygg summa från csn under sommarmånaderna. T insisterade på 3 veckor. Efter lite trugande (från hans sida) och snyftande (från min sida) ska han nu alltså boka 3 veckor till oss i Malaysia, eller Bali. Tror nästan det slutade med att han sa att han skulle betala halva min resa eftersom jag har mer skulder än sparade pengar. Dock lite osäker på den punkten.

Så nu behöver jag alltså förslag på hur tusan jag ska få in massa pengar på 6 månader, runt 8000 måste jag ha. Det enklaste borde ju vara att lägga undan runt 1200 i månaden, och jag önskar att jag hade haft råd med detta. Men nej då, nu gäller det att vara kreativ...

/N

1 dag kvar till ångest.

Jag har ont i magen. Hela tiden. Jag börjar misstänka att jag blåser upp den här tentan till alltför höga höjder. Men hur lätt är det att ta det lugnt när varenda student runt omkring mig är lika nervös som jag är. Och låt mig säga att vi är bättre på att hetsa upp oss än att lugna ner oss. Idag gick jag upp halv 7. Tanken var att jag skulle somna redan 22.30 igår, men kaffet jag drack runt 18 hade tydligen bestämt sig för att sabba mina planer. Jag låg och vände och vred mig när tankarna bara surrade i flera timmar. Med andra ord kanske jag sov 5 timmar inatt. Är jag inte trött ikväll så vet jag inte vad jag gör.

Idag är en lång dag. Plugga ska jag givetvis göra, jag har satt lappar på böckerna där de sidor står som jag ska gräva ner mig lite till i. Jag känner mig ovanligt strukturerad! Sen måste jag fixa blyerspennor, helst med någon slags mudd på så att jag inte får ont i mitt hopplösa långfinger, vilket jag alltid får efter flitigt skrivande i några timmar. Ärligt talat, varför är inte skolan mer utvecklad så att man kan skriva salstentorna direkt på datorn? Förutom pennor ska jag köpa fler sticknotes som jag kan klistra in i mina böcker. Sen måste jag handla och förbereda mat inför imorgon. Jag tänkte: en termos kaffe, en cola- och en vattenflaska, 1 äpple, 1 mandarin och 2 tunnbrödrullar med kalkon, philadelphia och grönsaker. Ska det vara så ska det!

Till kl18 måste det vara färdigpluggat för efter mötet tänker jag inte ens titta på mina böcker, jag tror inte på sista-minuten-korvstoppning dagen innan en salstenta.

Nu måste jag bege mig ut i kylan om det ska bli nåt gjort idag!

/N

Två dagar kvar till tentan.

Jag är nervös. Supernervös. Idag var jag uppe kl. 7. Imorgon ska jag gå upp kl. 6. Tanken är att se till att få en bra dygnsrytm så att jag går och lägger mig tidigt imorgon kväll så att jag får en ordentlig sömn inför den fem timmars långa tentan som väntar mellan kl. 9-14 på onsdag. Hela dagen har jag suttit hemma hos Hanna och pluggat. Vi har läst, diskuterat, strukturerat och få ordning på alla kaos-tankar som fyller huvudet. Visst kan man mer än vad man kunde när kursen började för snart 5 veckor sen, men frågan är som vanligt om man kan tillräckligt.... Min största skräck är att jag får för bråttom och inte tillåter mig själv att tänka igenom uppgiften  utan bara hugger första bästa tanke som sveper förbi. Det är inte en bra tentastrategi kan jag meddela.

Ikväll är det Bevvan-race på TV400, om jag kan få alla kabelkanaler att fungera. De vill nämligen inte alltid samarbete. Imorgon ska jag sitta på Sollentuna bibliotek och läsa hela dagen, sen är det jobbmöte på kvällen. Efter mötet är det egentligen middag, men pressad som jag är känner jag inte att jag kan koppla av innan onsdag. Så jag åker hem och går och lägger mig efter mötet istället. Kul.

Hoppas ni har det bra där ute i snöyran!

/N

Bloggfri? Knappast!

Tänkt att klockan skulle bli 23.59 innan jag kom för mig att blogga igen. Men innan detta hinner postas slutade söndagen som en blogglös dag. Vilken tur att det inte fanns mycket att rapportera då!

T och jag har haft världens skönaste helg! Vanligtvis när vi är lediga så brukar det vara så mycket saker som ska hinnas med. Igår (lördag) tog vi sovmorgon, städade vår fina lägenhet, jag hann plugga några timmar och sen åkte vi till Nyköping och åt trerätters middag på Scandic hotel. Efteråt åkte jag till Hanna och drack lite rödvin och spelade spel och hade en riktigt kul kväll innan T kom och hämtade mig runt halv 2. Jag kan avslöja att det var ganska skönt med dagens sovmorgon också. Klockan 11 åkte vi upp till Vi-butiken och stod utanför och väntade på att de skulle öppna tillsammans med pensionärerna och alkisarna. Kändes sådär. Men efter vi fått tag på en nybakt baguette och JO-juice kändes det bättre. Resten av dagen har bestått av slappande, Tv-tittade, surfande och pluggande. Så här borde alla söndagar alltid vara! Natti natti, nu är det två dagar kvar till min tenta...

/N

Hej mitt vinterland!

Tittar ut genom fönstret. Nu är det vinter! Jag har varit livrädd att det ska komma så här mycket snö tidigare, men nu är vinterdäcken på, så let it snow! Helst skulle man vilja dra på sig överdragsbyxorna och hitta en pulkabacke någonstans, men måste man plugga så måste man.

Synd att jag inte har någon oboy hemma, annars skulle jag dricka oboy hela dagen med näsan i boken. Och när jag tänker efter, så kanske det är tur att vi inte har oboy hemma... Helt ärligt så har jag inte haft 100% koll på kaloriintaget senaste dagarna, men det har inte varit katastrof, känns skönt att säga. Men i och med att denna helg är helt alkoholfri så riskerar jag inte att få någon dagen-efter-craving som blandar in hamburgare och pommes. Tycker det är underbart att vakna en lördagmorgon och må topp!

I eftermiddag ska vi till andra sidan jordklotet (til T´s föräldrar..). Hans mamma fyllde år för några veckor (!) sedan och nu är det alltså dags för lite firande. Ska tydligen inspektera nån fläkt och lite annat på huset, sen ska vi åka och äta middag, förhoppningsvis i Trosa, eller någon annat ställe som inte ligger riktigt lika långt bort som Nyköping.

Nu ligger vi fortfarande i sängen med varsin dator i knät och njuter av att det är lördag. Hade satt 10.00 som gräns, nu säger jag halv 11 istället. Sen blir det myshelgfrukost och dags att sätta sig och läsa!

Ha en underbar dag!

/N

Roligt!

Nej, inte alls. Vi ska åka och hämta våra vinterdäck för att åka till en gör-det-själv-hall och byta dem. Superkul, känns precis som vad man vill göra en fredagskväll. Om vi hade haft pengar hade vi gått på bio och sett Bond. Men det har vi inte, så vi stannar hemma i soffan med micropopcorn och sodastreamcola. Kul. Nu måste vi skynda oss, jippi...

/N

Stadsbo för en dag

Idag känns som att det kommer bli en riktigt bra dag, om möjligt bättre än igår. Hör ni hur seriös jag är med mitt positiva tänkande?

Igår fixade  jag naglarna hos världens bästa Carro, hon är både duktig och underbar som person! Jag beundrar människor som är unga men ändå så fantastiskt drivna och som lyckats med konststycket att ta befäl över sitt eget liv. Sen handlade jag trerättersmiddag på Ica St Eriksplan till mig och brorsan. Och tills han kom hem från jobbet strax innan 19 lekte jag barmhärtig samarit och plockade undan och diskade upp köket. Och när Adam kom innanför dörren stod midagen på bordet. Hade en supermysig och rolig kväll innan vi störtade isäng toktrötta vid 23.

Nu  har min stackars bror återigen gått till jobbet och jag sitter och laddar inför dagen som komma skall. Först ska jag äta klart min frukost och ta en snabb dusch, sen ska jag gå ner och befinna mig mitt på Karlbergsvägen. Jag älskar att vara i stan! Man är i stadens kärna nästan utan att behöva gå utanför dörren! Sen ska jag köpa nåt gott kaffe i nåt gatuhörn och traska ner och sätta mig och läsa på stasbiblioteket. Härligt va?

När det är dags för T att åka hem från KTH sätter jag mig på samma tunnelbana hem, så att vi får sällskap hela vägen hem. Ikväll ska vi roa oss med att byta till vinterdäck. Pest och pina!

Men först... en bra dag!

/N


Snabblunch: liten kycklingmeny på

MMS

Snabblunch: liten kycklingmeny på kungsgatan. Låt mig förklara proportionerna: colan är liten, kaffet är mini. Det var gratis. Sånt tycker jag är trevligt. Om en dryg timme ska jag fixa klorna, undrar vilka affärer jag ska fördriva tiden i...


Ny dag- nya tag!

Idag ska bli en bra dag. Det får helt enkelt räcka med det sorgliga nu! Inatt sov jag i nästan 8 timmar, jätteskönt! Om en dryg timme ska jag vandra iväg i kylan till tunnelbanan. Innan dess måste jag hinna göra iordning mig, och packa. Efter skolan, och efter nagelfixandet (äntligen!) ska jag åka hem till bror min. Han slutar inte jobba förrän senare, så väl där ska jag läsa i några timmar och sen ska  jag fixa mysmiddag till mig och brorsan. Var galet länge sen bara han och jag umgicks, kan det ha varit i somras...? T såg fram emot att bli övergiven, han sa att han skulle gå och lägga sig kl 20 redan. Hmm, vet inte riktigt om jag köper det...

Ha en bra dag alla ni!

/N

Jordkaka någon?



Detta är ju fantastiskt kul. Läste nyss att hann fått sparken, eller blivit omplacerad till nattetid som nyhetsankare. Flera av hans felsägningar har läckt ut på youtube. Sök på hans namn, Rikard Palm, ibland är han lite fräck men det här var riktigt kul!

När kändisar ska ha barn...

När kändisar ska ha barn får vi hos läser skvallerblaskor veta allt, såklart. Men jag har tänkt på en sak. Att i verkliga livet, när människor runt omkring mig ska ha barn, tycker jag att tar jääättelång tid för de där 9 månaderna att gå. Men när kändisarna ska ha barn, så vips får man veta att de är gravida, och någon vecka eller två så är barnet ute. Förutom i det här fallet: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article3806469.ab. Jag tycker att man fick veta att lillasyster Simpson var gravid ungefär i samma veva som man fick veta att lillasyster Spears var det. Men hon födde ju för evigheter sen, ja hon har ju till och med hunnit bli gravid igen! Men för Ashlee och Pete tycks det gå trögt, för i min tidsuppfattningsvärld så skulle ungen snart fylla ett. Men vad vet jag....

/N

Idag är en konstig dag.

Otroligt vad man påverkas av några timmars gråtande. Det var många timmar sedan sen jag grät mig till söms, men förutom de svullna ögonen känns det fortfarande i hela kroppen. Ni vet hur man kan känna sig riktigt fysiskt utmattad efter man har gråtit massa? Så har jag känt hela dagen. Tröttsamt. Klockan är inte ens 14 och jag har hunnit äta både frukost och lunch, träna, sova, kolla på svt på internet; Förgrymmande ungar, om barnuppfostran så klart, och jag har varit i min praktikskola och fått mitt papper påskrivet. Duktig Natta. Jag funderar på att vila 20 min innan jag sätter mig vid skrivbordet och börjar läsa. Kanske lika bra, annars somnar jag väl med huvudet på skrivbordet...

/N

Nytränad!

Tur att man har sina vänner! Hanna ringde mig halv 9 och nästan beordrade mig att möta henne på sats kl. 9. Och jag gav med mig, segade mig upp ur sängen, klädde på mig och satte mig i bilen. Vi körde 20 min på trampisen, sen drog vi igenom mitt gymprogram och avslutade på bandet. Vi var helt slut, så det blev inte mer än 5 min springande och 10 min gång. Men det är alltid nåt! Nu måste saker och ting förändras. Efter halva tiden på trampisen kände jag hur energin kom tillbaka och jag bubblade av träningsglädje inombords. I slutet av passet hade träningsglädjen ersatts av illamående, men det är alltid en början!

Idag ska jag till praktikskolan och få mitt vfu-papper påskrivet, tänker ta med mig analysen också om hon vill titta lite på den. Hoppas hon förstår att det inte är min kritik mot henne utan Skinners syn på lärande som min analys baserar sig på...

Ikväll är det yoga på sats. Jag vill verkligen gå. Om jag orkar, då ska jag gå.

/N

Cry me a river

Det blev ingen träning igår. Det blev gråt.

Kände igår när jag kom hem från Hanna och satte mig i soffan hur slut jag är. Nu kanske ni tycker att jag är gnällig, herregud, jag är student, hur jobbigt kan det vara? Men problemet är att hur mycket man än pluggar, jobbar osv så är man ALDRIG helt ledig. Visst kan jag vara hemma en hel dag, ibland blir det mer gjort och ibland blir det mindre gjort. Men hur lite eller mycket jag än gör, hänger alla måsten ständigt över mig. Jag har alltid i huvudet allt jag inte gör och allt jag borde göra. Senaste månaden har också varit katastrof rent ekonomiskt. Det är också en jättestress. Och min bil. Där kommer lite pengabiten in. En del av mig vill avskaffa bilen. Men då är jag fånge i mitt eget hem. Kan inte längre röra mig fritt, och då känns det som jag lika gärna kan gräva min egen grav. Och bristen på energi gör mig galen. Det verkar som att mörkret tog även mig. Jag ville verkligen träna igår, men kroppen lydde inte. Så jag blev så oerhört besviken, på mig och på livet. Därför grät jag. Av alla dessa anledningar.

Idag är en ny dag. Och än så länge är det ljust ute. En del av mig vill sova eftersom jag är så slut. En del av mig vill gå upp för en halvtimme sedan för att inte missa en sekund av dagens ljus. Till 8.00, sen går jag upp!

/N


Bläck på tangentbordet...

Man märker att man pluggat aktivt när man upptäcker att tangentbordet är fyllt av bläckfläckar. Som inte går att få bort. Mitt D är befläckat, och Eet är också drabbat. För att inte tala om Net, ojojoj... Någon som har ett bra förslag hur man får bort blått bläck utan att sabba datorn?

Idag satt vi och tokpluggade mellan 10-16. Blir mycket mysigare att plugga i grupp. Vi satt 4 tjejer med våra laptops uppslagna på Hannas gigantiska matbord. Och drack kaffe, fikade och pratade om positiv och negativ förstärkning, straff och en hel del om aversiv styrning. Nu undrar det vad det är? Och det orkar jag verkligen inte berätta, för jag är så trött på det där just nu. Men det är Skinner som är ansvarig. Så nu vet ni det.

Klockan 19 har jag bokat dansaerobicsklass på sats. Jag måste bara släpa mig dit, speciellt med tanke på att jag äit både pasta till lunch och en lussebulle på det. Och jag måste hålla kalorierna. Och lugn Ylva, det är bara fram till 8 jan. Med samma metod minskade jag 6 kg innan Thailand på 1 1/2 månad, och jag mådde topp. Och undrar om jag inte åt 800 kalorier då... nu är det ju faktiskt nästan 200 kalorier till om dagen som jag får äta.

Jag har börjat fundera på om det inte kan vara så att jag blivit lite laktosöverkänslig igen. Kan det vara årstiden? Fått ont i magen och känt mig lite illamående senaste tiden så fort jag äter fil eller dricker mjölk i kaffet. Ska prova att köpa laktosfritt så får vi se om det blir någon skillnad. Nu tycker jag att T ska komma hem så att jag får sällskap och slipper terrorisera er med mina ytterst intressanta funderingar...

/N

Blogg & DN

Jag somnade. Jag vaknade. Insåg när jag scrollade igenom min blogg att den varit väldigt sömncentrerad på sista tiden. Inte så konstigt kanske, någonting säger min att det är fler än jag som helst går i ide när det är rugg-väder ute. Eller har jag fel? Om det bara är jag som är så här trött så mottages tacksamt ALLA tips om hur man bli en piggare människa!

Igår kväll skrev jag ihop något som börjar likna en analys, men Cityakuten fick dessvärre stryka med. Sånt händer.

Min kära mor informerade mig igår om att jag måste vaccinera mig innan New York. Jag vill inte, om det är  något jag är livrädd för (förutom vampyrer) så är det sprutor! Bara ilar ända in i benmärgen när jag tänker på det, usch! Och är man vuxen kan man inte ens hålla någon i handen, eller få en klubba i handen efteråt. Vad har man  då som tröstar och motiverar? Undrar bara var man vaccinerar sig? Wasa vaccination?

Om en timme ska jag börja röra mig hem till Hanna. Men jag vill inte riktigt gå upp, är ruskigt skönt att ligga under ett varmt täcke med datorn som strömmar av sig varm luft i knät. Först ska jag vara duktig och läsa DN som ligger och väntar bredvid mig. Visst känns det lite vuxet att läsa DN på morgonkvisten?

Ikväll har jag planer på att pallra iväg mig till gymmet. Skräll! Var synd att jag kom av mig i och med min lila skolkris, jag som hade kommit igång så bra och redan börjat märka resultat i både muskel och kondisväg. Jag hoppas bara att det inte kommer kännas som det gjorde från allra första början...

/N

Natt(as)tankar

Sova vill jag. Sova kan jag inte. Jag som hela dagen sett fram emot att få gå och sova, men när jag väl ligger där (gick och la mig för snart 1 timme sen) kan jag inte sova. Tankarna bara snurrar och kroppen vägrar att ligga still. Och T insisterade väldigt bestämt på att han ville sova, och absolut inte underhålla mig tills jag behagade att somna, så det var bara att dra med mig täcket ut i vardagsrummet och sysselsätta mig efter bästa förmåga. Scrubs och bloggosfären blev räddningen.

Låg och funderade på en rad olika saker.
1) Det är konstigt det här med vikten. Nu väger jag lika mycket som innan Thailand för två år sedan, men kilona har inte kommit tillbaka där jag sist såg dem. Utan det som förut var placerat på magen har omfördelat sig till rumpa och lår, men framför allt armarna av alla ställen! Ytterst märkligt, måste åtgärdas snarast.
2) Saknaden av lillebror. Det är tråkigt när man blir vuxen och flyttar hemifrån, att man inte längre dagligen kan hänga med sin bästa kompis sen man var 5 år. Nu vet jag inte ens hur länge sen det var vi sågs, och det känns verkligen jätte, jättetråkigt. Jag tänker nog överge T på torsdag kväll och våldgästa och ha pyjamasparty hos brorsan istället, han får säga vad han vill, men jag kommer sova i stan!
3) Skolan. Men framför allt min tenta som är på en andra bedömning. Undrar om jag någonsin kommer att få tillbaka den?
4) Betygssystemet. Nu under AUO2 blocket läser vi 4 kurser, alla bedöms i det nya A-F systemet. Men hur blir det till exempel om man har två Bn och två Cn i de olika kurserna? Vad bli då helhetsbetyget? B eller C? Inte för att jag har det, men ändå...

Inte konstigt att man inte kan sova när man grubblar som jag gör. Jobbigt är det i alla fall. Kan jag inte bara få ro och somna på studs?

Natti från Natta!

Vissa saker idag var trots allt ga

MMS

Vissa saker idag var trots allt ganska bra...


Skrattfest

Jag tror att jag har hittat den roligaste bloggen i bloggvärldens historia: http://blogg.alltombarn.se/ketchupmamma/. Fantastisk, läs och njut!

Denna måndag har varit jobbig, riktigt jobbig. Jag sov i ca 6 tim, imorse var jag en levande zombie. Men jag var på praktik och gjorde min observation som en duktig student. Och jag glömde ta med min VFU-rapporten, som en inte lika duktig student. Men det är bara att åka tillbara imorgon eller på onsdag och få den lilla signatur som jag behöver för att bli godkänd på kursen. Efter det tog jag mammas bil till sollentuna och sällskapade mamma & hennes sambo till Ticket, där de ombokade sitt hotell inför sin Egyptenresa under nyår. 4-stjärnigt. Fint ska det vara minsann! Sen fick jag skjuts hem av min älskade mamma. Åt sallad till lunch. Somnade på soffan.

Sen åkte jag hem till Hanna, lite plugg, lite fikande. Till min grupps möte imorgon ska jag ha skrivit en analys på dagens observation. Hur jag ska hinna detta är dagens största mysterium. Helst vill jag ju faktiskt bara sova....

/N

Home sweet home

Jag kan inte förklara hur lättad jag är över att vara hemma. Det var verkligen ingen rolig dag idag. Känns som det var nåt i luften. Kunder var otrevliga och bland personalstyrkan kändes det inte som alla var riktigt i toppform heller. Tyvärr. Tror att vi svenskar låter oss påverkas alldeles för mycket av den mörka vinter/hösten. Inte alls bra. Svenskarna skulle må bra av en massinvandring till ljusare och varmare breddgrader så här års.

Klockan är alltså 23.00. Jag ska upp kl. 06. Är praktik/observation imorgon, sen ska jag till skolan och hämta min uppsats, jag vågar inte tro att jag verkligen fått ett B förrän jag står med pappret i handen. Det vore skönt om jag fick krypa isäng nu, men jag måste dessvärre äta en macka (åt kl. 16 sist) och sätta mig ner och läsa om observation inför morgondagen. Jag hade ju tänkt göra det efter jobbet igår, men eftersom vi lyckades sova bort eftermiddagen imorgon så blev det inte mycket plugg gjort.

Ja, ibland är det inte lätt att vara jag. Men så länge min mamma är stolt (vilket hon gulligt nog ofta säger att hon är) så orkar man alltid lite till. Men jag är stolt över min mamma också. Jag tror utan att överdriva att jag har världens bästa mamma, jag vet att det inte finns någonting som hon inte skulle göra för mig. Jag är nog världens lyckligaste dotter. Så är det nog.

Nu ska jag sluta trött-svamla och sätta igång, mot kylskåpet!

/N

Och så kom den första snön... Känn

MMS

Och så kom den första snön... Känns lika märkligt varje gång, är det verkligen vinter redan? Nu är jag återigen på väg mot jobbet, men det är ju i alla fall inte så att man längtar ut till busvädret när man nu sitter instängd på jobbet...


Slutet är nära...

Så kom den dag då mitt jobb slutade sälja scampi, 99 kr för 1 kg. Ja, jag vet att det inte ska säljas eftersom de är urotningshotade, men det är nästan det godaste som finns. Det har börjat säljas mindre och mindre för att slutligen upphöra i de butiker jag handlar i, men jobbet har alltid varit ett säkert kort. Fram tills nu alltså. Ja, då får jag helt enkelt hitta en ny delikatess, vad nu det skulle vara.. Rackarns!

Jag har i alla fall överlevt denna jobbdag, om det nu var någon som tvivlade? Vi hade tänkt ta en lugn lördagskväll framför TVn, men när man blir bjudna hem till underbara vänner på vin och annat gott så tackar man ju inte direkt nej för en TVkväll... Känns extra bra för mig då vi sover över där, vilket betyder att jag har extra nära till jobbet imorgon, perfekt! Nu ska jag däcka i soffan och ladda i 30 min innan det blir en snabbstädrace innan det är dags att äta middag och åka iväg på äventyr!

/N

Äntligen!

För drygt 12 timmar sedan åkte jag hemifrån imorse, nu har jag ÄNTLIGEN landat hemma i soffan igen! Hade en underbar dag på skolan, först var jag från 8-12.30 lärare i en 3-4a, sen kom en fritidspedagog från en annan avdelning och bönföll mig att hjälpa dem på fritids. Tror ni att jag kunde säga nej? Älskar man att hänga med ungar, ja då tar man varenda tillfälle i akt! Fick som vanligt med mig en hel hög fina teckningar hem från barn i alla åldrar. Den bästa var några hjärtan med texten "Natasha är en bra lärare". Det tackar man för! Jag tror, att om barnen känner man att man tycker om dem, då speglar det tillbaka på mig. Min kärlekslag. Bra va?

Sen till det mindre roliga: Min generator har krånglat ett tag nu, men som den fattiga student jag är har jag inte råd att köpa en ny. Så jag hoppas liksom att den ska hålla tills jag vinner på Triss eller är klar med min utbildning och kan tjäna pengar. Men imorse när jag rullade in på parkeringen slocknade stereon och jag lyckas hålla fart in tills jag är på plats i p-rutan. När jag sen provar att starta den, ger den bara ifrån sig en suck. Härligt. Tur att mamma jobbar på skolan. Jag fick låna hennes bil, åka in till kth och plocka upp T, köra oss tillbaka till min bil, och han fick köra den därifrån, tack gode gud så hade den stått några timmar, så vi fick igång den utan startkablar! Sen åkte vi hem och lämnade bilen, och åkte och handlade mat på City Gross, kyl och frys var tom, så det var tur att jag fick lön idag! Så nu har vi lagat mat och ska kolla på film och somna i soffan, Låter den som en skön fredagskväll?

Imorgon; jobb klockan 07.45!

Puss på er!

Sugen

Sen igår har min NY-diet startat. Igår gick det ju av förklarliga skäl sisådär (drog över med 200 kalorier), men idag har det gått bättre! Ligger på ca 900 kalorier, får äta 990, ungefär. Men konstigt nog så bara för att man VET att man inte får äta nåt gott såhär på kvällen, så blir man hur sugen som helst! Men jag står emot, och nöjer mig med en kopp grönt mint te. Och en lakritsklubba på ca 20 kalorier. Nu ska jag sätta mig med min kopp te och min sambo i soffan, och kolla på Heroes. Myspys. Imorgon, ska jag vikariera i en 3-4:a, ska bli superkul!

/N

Exflickvännen Emma ...


 
Exflickvännen Emma Gustafsson varnar för tv-bonden Magnus. Foto: Jörgen Lindskog/TV4, Linda Forssell

I TV4:s "Bonde söker fru" framstår han som både tjejgalen och sexistisk. Men Bonde-Magnus som fått smeknamnet "Sex-Magnus" är egentligen en helt annan enligt före detta flickvännen Emma Gustafsson. Svårt för närhet, styrd av sin mamma och bara intresserad av jobbet.
- Jag är rädd att den blivande bondefrun inte får det lätt, säger hon.


Ärligt talat, har folk ingen bättre för sig än att hänga ut andra i media? So sad, so sad... Är det bara jag som anar en viss bitterhet...? Hela artikeln finns på http://www.expressen.se/noje/1.1367451/ex-flickvannen-varnar-for-tv-bonden

/N

B-barn!

Jag är så sjukt himla glad! Egentligen får vi tillbaka våra hemtentor för specialpedagogik på måndag, men vi kunde inte hålla oss. Hanna ringde läraren, fick veta, ringde mig, skrek, jag ringde läraren, fick veta, ringde tillbaka till Hanna, skrek lite till. Båda fick B! Jag kan inte förklara hur lättad jag är, speciellt med tanke på hur det gick sist. Och det är ju ytterligare en konstig sak, hur man kan få så olika betyg. Jag brukar hålla mig ganska jämn, inte supersuperbra, men lite bättre än "bra". Vilket det senaste betygen fantastiskt nog befäste. Men jag undrar vad som gick snett i första kursen, för inte kan det vara så att det var rent personligt? Eller att han bestämt sig för att underkänna ett visst antal? Tydligen så hade han till och med erkänt inför sin nya grupp att flera av de han underkänt, skulle bli godkända av andra lärare. Vad ska man säga om det? Jag hade tänkt ringa upp institutionen och tala om vad som pågår, men nu är jag för glad för att orka kriga!

Jag lyckades faktiskt passa på att städa när jag befann mig högst upp på mitt glädjerus. Röjde undan och dammsög hela lägenheten på 30 minuter. Känns superskönt! Idag ska jag läsa Skinner, börja kika i boken som handlar om observation (inför vfu-uppgiften) och sen ska jag äntligen rensa undan alla papper som ligger kvar framme i kontoret från spec. ped. kursen, för nu är den klar!

/N

Jag älskar mina tjejer!

Visst är det härligt med tjejkompisar? Tjejer kan vara backstabbing, manipulativa och skitsnackare, men de kan också vara de härligaste, roligaste, sammansvetsade och de bästa vännerna i hela världen! Ingenting går emot riktiga tjejkompisar! Vi har ätit trerätters middag och skrattat oss igenom varenda rätt. Jag lyxade till det med en glas rött alkoholFRITT vin. Var förvånansvärt gott, man måste ju bara ha något rödvinsaktigt i glasen när man äter pasta på en mysig restaurang med tända ljus. Stackars Karin fick betala för mitt med, men jag betalar så fort jag får min lön, på fredag. Nu ska jag kika klart på Greys, sen är det dags att krypa ner i sängen och sova läääääääääänge.....

/N

Tjejkväll!

Nu sitter jag och laddar mig inför kvällens Sollentunabesök! Då Karin ytterst sällan behagar att besöka den lilla staden Stockholm, så tvingas hennes kvarglömda vänner från de 3 världsdelar av Stockholm de nu befinner sig i, att ta sig till det ställe som fröken Karin behagar att befinna sig på för tillfället. Ikväll blir det restaurang och pizzeria San Marco i Sollentuna. Det bästa italienska stället norr om Sveavägen. Jag hade först tänkt ta pendel dit, men då jag ändå måste byta bil med mamma så tar jag bilen dit istället. Ska bli supermysigt att träffas och prata massa strunt, härligt med spontana resaurangbesök en onsdagkväll! Nu måste jag faktiskt skynda mig om jag ska hinna se hyfsad ut inför främmande folk!

Toodels!

Hotelljakt

Nu har jag i timmar suttit på nätet och letat hotell för vår NY-resa. Visste ni att det finns ca tusen hotell där? Hur sjutton väljer man? Har pratat med några vänner som varit där så jag försöker utgå lite från de tips jag fått... Och så ska bara mormor och jag faktiskt enas. Det är ju inte det lättaste, speciellt eftersom det faktum att hon betalar också betyder att hon har det sista ordet. Typiskt.

Jag lyckades läsa de tre viktigaste kapitlen i boken. Alltis nåt. Imorgon sällskapar jag T på tunnelbanan i gryningen, så jag får 2 två timmars läsning i biblioteket innan föreläsningen.

Sen idag är Karin i stan! Vi ska antagligen äta middag tillsammans, antingen i Sollentuna eller i stan. Blir supermysigt!

Nu ska jag kolla klart på hemmafruarna!

/N

New York & Gerimax!

Ibland ler världen mot en. Idag är en sån dag. Efter skolan åkte jag till Sollentuna c och mötte upp mormor och mamma. Först åt vi lunch, sen gick vi till Hälsokostaffären där mormor köpte Gerimax till mig (multivitamin & ginseng, jag tror att hon tycker att jag sover för mycket...) och sen gick vi till Ticket resebyrå. För nästan 2 år sedan köpte mormor resecheckar där, och nu tycker hon äntligen det är dags att använda dem. Så den 8-11 januari 2009 har hon bjudit mig och lillebror och sig själv på en New York weekend! Längtar redan nåt galet! Men nu ligger piskan på mig att spara pengar och bli av med några överflödiga kilon! Två månader har jag på mig, bara att köra på! För övrigt diskuterade vi bloggens vara eller icke-vara, eller lämpligheten när man jobbar inom statliga yrken, ska fundera lite på det och skriva vad jag tänkt sen...




Visst ser det härligt ut, men tänk kallt och snö, så hoppas jag det är när jag är där!

Baka baka liten kaka... Ytterligar

MMS

Baka baka liten kaka... Ytterligare en bra sak att göra när man inte orkar läsa. Rekommenderas starkt! Ett kapitel till, sen ger jag upp för idag!


Det gäller att vara kreativ om man

MMS

Det gäller att vara kreativ om man ska fly från studierna. Jag frostade av frysen. Känns bra. Nu är T snart hemma, vilket betyder middagsdags. Innan dess har jag ett kapitel jag måste ta mig igenom.


Tankar om skolan.

Lite skoldebatt är alltid spännande. Framför allt när Martin Ingvar pratar om oduglig lärarutbildning och okunskap bland praktiserande lärare. http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3734752.ab. Men jag håller som vanligt med. Jag är jätteglad att jag blivit medveten om vad dyslexi innebär. Och jag vet att det finns mycket okunskap. Jag fattar inte att de flesta som läser till lärare bara läser en halv termin läs och skriv. Vad hinner man egentligen lära sig på den korta tiden? Jag har läst 1 år. Och jag är långt ifrån fullärd. Det är ett problem, vi som lärare har ett oerhört stort ansvar att hjälpa barnen i tid. För om inte vi gör det, men gör det då?

/N


Inte ensam

Ok, klockan är 4 min över ett. Vi kan nog konstatera att det inte blev något stötta-sem för mig. Och skönt är väl det när jag ser hur mycket det regnar ute. Sjukt skönt att vara inne! Men jag hade tänkt gå, och jag hade hunnit. Om inte Hanna hade ringt. Det var roligare att prata med henne än att stressa iväg till plugget i regnet, var skönt att höra att någon annan var lika slut som jag 2 dagar efter. Tog det verkligen så här lång tid att återhämta sig för 5 år sen? Skumt.  Plus att vi kom fram till att eftersom vi har stötta-sem läraren som vanlig sem-ledare, så låter hon nog oss inte missa något väsentligt. Hoppas jag. Det är verkligen storm ute. Visste jag inte bättre skulle jag tro att ett träd vilken sekund som helst kommer att crasha igenom vår balkongdörr. Nu ska jag äta lunch och återgå till Skinner och hans behaviourism!

/N

Sängskola

Sovrummet ska vara sovrum, inte ens en TV ska man ha där, säger såna där sömnexperter. Rekommendationen från universitet och högskolor när det gäller studiero innebär att man ska sita vid ett ordentligt upplyst bord. Att plugga i sängen måste därför vara den exakta motsatsen mot dessa ideér. Men det struntar jag i. Eftersom jag inte fick en vilodag igår utan kutade runt på  både mat och hälsomässan, så kom tröttheten idag istället. Så därför sitter jag med mjukisbyxor under täcket med böckerna och understrykningspennorna alldeles bredvid mig. Hoppas bara jag inte somnar om!

Trots att jag av uppenbara skäl inte var superpigg igår blev det en bra dag. Känns skönt att inte kasta bort en hel dag bara för att man drack lite vin kvällen innan. Mormor ville helst gå på mat och vinmässan, och mamma ville helst kolla in hälsomässan. Och jag hamnde som vanligt mittemellan.  Men jag köpte med mig lite rökta räkor, lax, skagen och aioli och bröd hem. Eller köpte och köpte, mormor betalade eftersom jag är luspank. Det ledde i alla fall till att T och jag fick en riktigt härlig söndagskväll.

Nej nu måste jag läsa. Funderar på att gå på stöttaseminariet kl. 13-16 idag. Jag borde. Helst vara hemma, och läsa i lugn och ro, Men eftersom jag har dödsångest inför tentan kanske det vore en bra idé.

Och bilden nedan, med de blå linsera, tog jag i lördags kväll. Rotade bland T´s grejer och hittade de blå färglinserna. Kändes skumt i ögonen, var länge sen jag hade linser, därför kunde jag inte ha dem längre än ca 10 min. Hade varit kul att få känna sig lite annorlunda för en kväll. Men, men...

För övrigt måste jag skärpa mig med maten. I januari ska jag med mormor och Adam till New York. Och jag vill inte vara en svensk tjockis. Drastiska åtgärder måste till. På nåt sätt måste det gå...

/N

Men Natta, är du inte lite väl blå

MMS

Men Natta, är du inte lite väl blåögd nu? Testar T's gamla färglinser, tyvärr lite väl ansträngande för ögonen...


Straffet

Så här går det när man har alldeles för kul en lördagskväll. Nu ringde mamma. Hon hämtar mig om 20 min. Inte bra. Snabb resumé: Pesonalfesten var askul. När vi blev utslängda kl 01 drog T och jag till Garbo och mötte Hanna och hennes pöjk. Sen dansade vi och drack öl fram tills klockan var 03 och de stängde. Kom hem strax innan 04. Behöver jag säga att jag är helt slut. Nu ska hälsofreaket gå på Hälsomässan. Kul.

/N

Lördagsflott

Idag var tänkt att bli en plugg-dag. Det blev en flott och slappardag. Vi vaknade vid 9 imorse, hyfsat utsövda. Gammelfarbror T och mammas samb gick och la sig vid 22.00. Mamma satt uppe med mig och tittade på Idolomröstningen. Jag gillade Lars i början, men det är inte ok att bita den hand som föder en, så det var bra att han åkte ut. Och jag glädjer mig åt att läsa i tidningarnas hyllningar till Kevin, äntligen börjar HELA svenska folket inse hans storhet. Går ni tillbaka till mit första idolomnämnande så går det att läsa Kevins namn där. Vinner inte han, nä då vet jag inte vad jag ska göra.

Imorse fick vi njuta av en riktig lantfrukost innan mamma tvingade oss att hjälpa henne med hennes jobb. Och vilket jobb sen! Mamma är utbildad i en hel del slags massage och nu var det den sittande klassiska och den sittade magnetmassagen hon var tvungen att träna på. Så T och jag fick en timmes varsin massage. Klart man ställer upp för sin lilla mamma!

På väg hem vid halv 2 kom lunchsuget, det blev pizza. Vi åt hälften av våra pizzor, sen kom illamåendet. Urk! Nu har pizzan 2 timmar på sig att smälta så att jag inte känner mig som en enda stor pizzabulle i kvällens outfit. Nästan så att jag funderar på att dra ut och kuta. Nån som faktiskt tror att jag kommer orka det? Känner mig något tveksam... Ikväll är det i alla fall personalfest i Kista! Och respektiven har jag lyckats lura med! Ska försöka vara ansvarsfull och ta det lugnt med alkoholen, är ju faktiskt en dag imorgon också....

/N

Vad i...?! Detta möts vi av när vi

MMS

Vad i...?! Detta möts vi av när vi ska sätta oss i bilen och åka. Just nu hatar jag polismyndigheten! Tydligen så är det datumparkering nu. Förut har de satt varningslappar innan det är dags, men tydligen inte iår. Varför skulle jag glo sönder skyltarna som jag åker förbi varje dag, om jag vet att jag förut fått en förvarning? 450 kr, kul! Inom 8 dagar. Kul. Jag får lön om 9. Jag är så arg! En del av mig vill skita i att betala, men eftersom det är mammas bil så är det nog inte så populärt... För kronofogden är ju också kul, har jag hört. Jaja, nu gör jag i alla fall inte om det...


Fredag!

Äntligen helg! Och inte bara det, utan en LEDIG helg. Ni som inte jobbar helg kan inte föreställa er hur mycket jag uppskattar mina lediga helger, det är som ett guldskimmer över hela mitt liv! Men, som student är man ju egentligen aldrig riktigt ledig, imorgon ska jag ägna mig åt att läsa Skinner, den boken som jag hade glömt i min konstiga dröm.

Men söndag planerar jag bara att vara lite bakis, gå på Hälsomässan med mamma och mormor, och förhoppningsvis hinna med en fika med världens bästa Christian. Vi möttes när vi praoade på Gamla Filmstaden i Solna när vi gick i 8an. Sen dess har han varit en av de viktigaste personerna i mitt liv. Vi har känt varandra i över 10 år nu, sjukt vad tiden går fort. Synd bara att vi inte hinner träffas på ofta, men så är det ju tyvärr när man lever väldigt olika liv. Han bor på Lidingö, om inget nytt inträffat, med sin fantastiska flickvän och hennes barn. Han messade imorse och tyckte det var på tiden att vi träffades, jag kan bara hålla med! (T tyckte dock inte det var ok att han skrev att han saknade "sin"Natta- ett sting av svartsjuka kanske?)

Nu ska vi njuta av kvällen, och det ska vi göra i Bålsta. Vilken halvtimme som helst nu ska vi ta bilen hem till mamma och Krille och äta middag och njuta av mysigt sällskap. Sen sover vi där och njuter av ledigheten. Innan det är dags att åka hem och läsa det vill säga.

Ha en underbar kväll alla ni underbara!

/N

Mardröm!

Nej, jag är absolut inte toknervös för min salstenta den 26e nov, inte alls.... Hur sjukt är det inte att man drömmer mardrömmar om skolan?

Jag hade just kommit till tentasalen, satt mig ner. Kursansvarig (som var en av de kvinnliga karaktärerna i Fringe, inte den söta) berättade hur det skulle gå till. Vi skulle alltså få en lärandesituation visad på TV och sen utifrån det analysera med hjälp av de tre teorierna och böckerna. (Detta ska vi göra, men jag vet inte om lärandesituationen visas på film eller står på ett papper.) Så ska jag ju då plocka upp de tre böckerna. Och märker av en saknas, Skinner! Katastrof! Jag blir gråtfärdig och ber läraren om att få åka hem och hämta boken, med tidsförlust på egen bekostnad. Läraren säger OK, och jag får nycklarna in till tentasalen så jag kommer in utan att knacka på och störa alla andra, och även nycklarna till hennes bil. Då jag inte vill säga att jag har egen bil eftersom hon var mycket mån om att jag snabbt skulle kunna komma tillbaka, tar jag emot även bilnycklarna med stor tacksamhet.

Jaha, sen hittar jag ju inte hennes bil. Och när jag väl hittar den så är det inparkerad, är kanske 1 mm til bilarna både framför och bakom. Och en människa finns att fråga om hjälp, en man som visas vara kraftigt alkoholpåverkad. Efter ett långt tag kommer det en yngre kille som jag ber om hjälp. Och tiden går. Bilen visar sig vara identisk med Karins bil, en jeepaktig större bil. Och jag som verkligen inte kan köra den! Var ett helskotta! Sen ringer jag mamma som babblar på som vanligt och jag berättar om katastrofen jag är mitt inne i. Sen när jag är hemma spårar drömmen ut. Då är plötsligt Adam ca, 5 år gammal och vi är i farmors kök i Norrtälje tillsammans med våra sysslingar, Per och Malin. Och sen svischar min gamla chef på 7Eleven förbi och det kryllar plötsligt att bajsande bebisar överallt.
Tack gode gud att jag vaknade!

Undrar vad som rör sig i mitt huvud, en tydlig prestationsångest, abslut, men resten då? Jag vet i alla fall att jag nu kommer att vara supernoga med att se till att allt är med på tentadagen! Nu ska jag köra en försenad T till kth. Klockan 13 börjar plugget och eftersom jag hann med att läsa allt igår ska jag bara sitter under täcket i soffan och glo på film fram tills dess!

/N

Här är Bertil Falukorv!






Det är hårt att vara student. Kaos

MMS

Det är hårt att vara student. Kaos på bordet- kaos i huvudet. T ska vara i skolan till 19, och eftersom jag inte vågar gå hem själv i mörkret, får jag vänta in honom. Då kanske jag kan läsa lite till, vem vet... Om 45 sidor är iaf boken slut, hejja, hejja!


Jag laddar inför läsningen, med en

MMS

Jag laddar inför läsningen, med en kaffe och rix morgonzoo i radion. De drog det där om bengt falukorv på nöjesnyheterna, sitter fortfarande och garvar ensam som den lättroade tönt jag är. Haha...


Uppe med tuppen!

Om det var bakis-plugg igår, vilket kan översättas med latmaskplugg, blir det superplugg idag. Trots att klockan bara är 7.30 är jag redo att gå hemifrån. Eftersom T ska vara i skolan tidigt så hakar jag på med samma T-bana och sätter mig i biblioteket och läser tills föreläsningen kl 13. Sen, när den är slut, kl.15, sitter jag kvar och läser fram tills T är på väg hem. Sällskap är trevligt, plus att jag slipper gå själv i mörkret, tycker det är lite otäckt...

Garvade åt ett youtube klipp imorse, en av tv 4´s medarbetare kallade en usakorre för Falukorv i efternamn, hon vände på Karlefors, drog ifrån och la till lite, och vips, falukorv! Ska lägga upp det när jag kommer hem, sjukt kul.

Nu är det dags att dra!

/N

Bakis-plugg

Igår kväll hade jag riktigt kul! Dessvärre glömde jag kameran, men men, jag får berätta istället. Cissi och Claes hus är hur fint som helst, öppen planlösning kök/vardagrum och en öppen spis mitt i allt. På den inglasade altanten komme det bli många middagar somrarna framöver! Förutom jag och Cissi var det 2 tjejer som hon jobbat tillsammans med, och en tjej vars syster är ihop med Cissis bror. Vi fick en cosmopolitan innan maten och sen var babblet igång. Jag har bara träffat Cissis kompisar 2-4 ggr, men när T hämtade mig halv 2 kändes det som vi känt varandra hela livet. Underbara tjejer! Vi blev bjudna på färsk pasta med olika havsvarelser i saffransås. Jag har ju lite svårt för bläckfiskarna, med armar och allt, och de små musslorna pillade jag också bort. Jag är ju lite larvig med sån där mat ibland..  Men resten var toppgott! Sen blev det ost och kex med vindruvor och syfilis (psysalis), och en dunk rosévin fick vi i oss också. När T och jag kommit hem mådde jag dessvärre inte helt bra, så jag somnade till slut i soffan under en filt. Vid halv 5 kunde jag kravla mig in till sängen och lägga mig under mitt sköna täcke...

När T skulle åka till skolan halv 8 imorse var jag halft medvetslös. Mitt samvete var inte det bästa heller, men jag erbjöd mig faktiskt att hämta honom i skolan som plåster på såren, men han avböjde. Om någon vet hur det är att hämta sin sambo mitt i natten och sova i 5 timmar, så är det jag! Så, jag ska försöka svälja samvetskvalen.

Efter 14 lyckade jag börja plugga. Nu har jag läst i 2 timmar och är äntligen klar med första delen som var på ca 70 sidor. Nu är det del 2 kvar, som består av ungefär det dubbla antalet sidor. Jag har idag på mig, imorgon förmiddag (dock kommer mamma vara här, så jag hoppas jag kan koncentrera mig ändå!) och fredag förmiddag. På fredag eftermiddag är sen Vygotskij-seminariet, och då måste allt vara läst, och gärna förstått!

Sen måste jag ju vara lite aktuell och skriva något om Obamas seger. Härliga tider! skriver jag då, och håller tummarna för landet där borta på andra sidan.

Nu är det dags för del 2!

/N

Jag känner att mina anteckningar d

MMS

Jag känner att mina anteckningar denna gång inte är lika uttömmande som när jag läste Piaget. Idag är verkligen en komadag. Längtar tills det är kväll så jag får sova igen...


God morgon mitt vinterland! Om tio

MMS

God morgon mitt vinterland! Om tio minuter ska jag vara instämplad på jobbet. Kanske hinner. Tog lite tid innan jag kunde sätta mig i bilen och köra då det var ett skönt istäcke över alla rutor. Det är jobbigt med frost, men det är himla vackert nu när solen håller på att gå upp! Efter jobbet ska jag åka hem till pappa, träffas så sällan så det ska bli kul. Min underbart coola syster på 7 år är där också, någonting säger mig att vi ska byta frimärken. Hon har lyckats hitta min gamla samling och är stormförtjust. Är de inte underbara de små liven? Nu kallar jobbet, ha en bra dag alla ni!


God morgon!

Funderar över det här med bildbloggandet, eller snarare brist på det. Funderar på att leta mig bort från blogg.se och hitta någonstans där det faktiskt fungerar. Ska fundera lite till. Har närmligen 2 inlägg som inte landat än, ett från i lördags morse och ett från igår. Man blir ju lite sur faktiskt....

Idag är det fullspäckat schema! Jag ska gå upp nu, äta frukost och komma iväg så snart som möjligt. Ska till Sollentuna och byta bil med mamma, sen ska jag hem och släppa min bil och åka kommunalt till plugget och sitta där och läsa till seminariet mellan 13-16. Eller så sitter jag hemma och läser och väntar med plugget tills det är sem-dags. Hmm, ytterligare något att fundera över.

Klockan 19 ska jag på tjejmiddag, I Viby. Jag tycker att tjejmiddag låter mysigt, som att man är en hemlig liten klubb. Alla tjejer som är där har antingen hus, barn eller någon sorts ring på det vänstra ringfingret. Alla utom jag. Men de flesta är några år äldre än jag, så jag kanske kan leva med det. Jag har ju allt det där framför mig! Det är Cissi som är kvällens värdinna. Hon och Claes flytadde in i deras nya hus nu i helgen, ska bli superkul att se hur det ser ut! Då Claes är i Paris med jobbet är det fritt fram. Hoppas bara att jag är piggare idag!

Och S, sjukt bra jobbat! Jag känner att jag ligger i lä....


/N

Sen jag skrev sist har jag...

Sen jag skrev sist har jag...

sovit 20 min
pratat i telefon med Karin 30 min
pratat med T´s lillebror i telefon
läst 5 sidor.

Någon som tycker att mina prioriteringar är märkliga på nåt sätt? Nej, tänkte väl det! Nu är T hemma om en dryg timme, tills dess ska jag läsa. Jag lovar!

/N

Idag har jag...

Idag har jag...
gått upp
legat i soffan
ätit frukost
slagit i lilltån så den blev blå
sovit 20 min
diskat
tvättat
dammsugit
bäddat
tittat på Tv
surfat på internet
pratat i telefon med Hanna
duschat
ätit lunch
kollat på Oprah och gråtit en skvätt

Vad jag borde göra:
läsa!

Happy halloween!

Eller glad (?) allhelonadag. Kan man säga glad? Med alla kyrkogårdsbesök känns det ju mer sorgligt än glatt...

Jaja. Jag ska i alla fall inte besöka en endaste grav. Dels för att jag inte har någon att besöka (tack för det) och sen för att jag ska jobba hela dagen. Farfars grav har jag förvisso, men den ligger i Norrtälje och jag minns farfar bäst i huvudet och inte vid en kall gravsten. Jag var 6 år när han dog. Men det känns som han funnits med mig hela livet, min farfar var den bästa man någonsin kunde ha. Är ledsen för att Adam (bror min) aldrig hann lära känna honom, Adam var ju bara några månader när farfar gick bort. Min morfar lever inte heller. Men trots att jag var 8 år när han lämnade jordelivet så fick varken Adam eller jag lära känna honom. Mamma och han hade ingen eller dålig kontakt så då blev det som det blev. Hans aska ligger i kyrkan på Odenplan, men i och med att han inte är en levande människa för mig, utan bara en man på ett kort som betydde mycket för mamma, så har jag svårt att känna något.

Jaha, så fick jag det sagt. Nu har jag ätit frukost precis. Om 3 timmar ska jag vara på jobbet. Jag har en fundering, varför är det alltid så att trots alla planer jag smider om hur jag ska göra förmiddagen värdefull, trots att jag jobbar, så blir det aldrig något av? Idag tänkte jag städa, plugga, träna. Jag ville hinna med allt som jag vanligtvis ägnar en hel dag åt, på en förmiddag. Och hur mycket har jag då gjort? Det blev lite disk gjord, och lite telefonprat med Hanna. Men thats´s it. Jag är värdelös just nu. Suck.

Det blev tyvärr inte många timmars sömn inatt. Igår var det skrfäckfilmskväll hemma hos Jenny och Mange. Det var vi och vår kompis Cissi. Och två skräckfilmer. Men jag är ju så mesig! Jag måste vara den räddaste 26-åringen som finns, jag vågade inte ens gå och kissa utan sällskap efter första skräckisen. Vi såg Halloween 2007 (kan den ha hetat så?) och Midnight meat train. Den första var läskig, den andra var konstig och splattig.  Klockan halv 2 gav vi upp efter att ha kolla lite på Madicken för att lätta upp stämningen, så vi somnade väl mellan halv tre och tre. Och T var uppe 8 för att jobba. Och jag kunde inte somna om. Skönt för mig att jobba till halv 11 med 5 timmars sömn i ryggen.

Jag hoppas det blir en lugn och bra kväll. Tänk på mig alla ni lediga!

Happy halloween!

/N

RSS 2.0