Never ending

Min förkylning ger sig verkligen inte. Jag är så less på att vara trött, snuvig och allmänt väck 24 timmar om dygnet. Gott nytt år till mig... Idag var det fullt ös på jobbet. Trött. Kom hem för att hitta en lägenhet med städbehov. Trött. Så nu har vi städat, packat ihop inför morgondagen och jag har målat naglarna. Så nu får jag äntligen krypa till kojs. Och om jag inte skriver något mer detta år, så önskar jag Er alla Gott Nytt År, visst ska 2009 bli det bästa året hittills?

/N

Nyklippt, nyslingad, lite rikare och väldigt nöjd med dagen!

Idag har varit en mycket bra dag. Ingen vanlig måndag idag inte. Trots att jag och T kom hem vid 01.30 igår efter att jag efter jobbet åkte och sällskapade honom på Ekerö hos en kompis, (kul att vara spiknykter när alla andra är dyng för övrigt) så kämpade vi upp oss tidigt imorse och åkte till hans mammas hårsalong. Där fick T uppdraget att installera babs-terminalen och jag fick sitta ner och bli ompysslad; både slingad och klippt. Nu är jag inte sådär hysteriskt blond längre, utan blont blandat med att gäng mörkare slingor. Ursnyggt om jag får säga det själv, länge sedan jag blev så nöjd med en klippning!

Därefter tog jag färd mot Sollentuna där jag skulle plocka upp pappa och lillsyster, för pappa och farmor skulle till banken medan jag passade syrran. Vi köpte en ny kam till farmor och busköpte godis, trots att det faktiskt är måndag...! För två år sedan fick jag och bror en mindre, men ansenlig summa pengar av farmor, men de var alltså inte förrän nu, två år senare, som vi fick dem. Detta för att vi skulle fundera noga på vad pengarna skulle användas till. Mina kommer i framtiden att bli ett bidrag till en handpenning på en bostad någonstans någon gång. Trots att de är förbjudna, känns det ändå skönt att ha lite "krispengar" till hands. Men de ska bara bara växa, det lovar jag!

Efter alla ärenden åkte vi med farmor hem och åt lunch och hade en helmysig eftermiddag, tänk hur mysigt de kan vara att bara umgås med sin familj en hel dag. Här hemma väntar städning, eftersom T och jag bara kommit och gått de senaste jobbdagarna har hemmet dessvärre förfallit, och eftersom jag nu väntar på två til jobbdagar är det lika bra att städa upp nu så mycket det bara går! Kul för mig, verkligen....

/N

4 dagar senare...

... är jag tillbaka. Min jul har som vanligt inte varit varken lugn eller rofylld, men däremot väldigt rolig! Kort recap: På julafton följde T hem till pappa, där pappa, farmor, lillsyster Olivia och pappas nya tjej(!) var. Mormor följde med också. Vi åt lunch tillsammans och hade det hur mysigt som helst. På julafton var första gången jag mötte pappas flickvän, och jag måste bara säga, att om pappa inte vill behålla henne, ja då kan jag ta henne! Hon var helt underbar. Lärare såklart, hehe, någon som kan gissa vad vi pratade om i 4 timmar? Mormor, som börjar tröttna på mina utlägg och diskussioner om skolan, höll på att bli galen! Runt kl. 16.30 kom mamma och Krille och hämtade mig och mormor, då hade T åkt för att fira jul med sin familj för länge sen.

Bilder: jag, någolunda julfin, farmors italienska delikatess, och julbocken som T gav till mamma & Krille.

Stopp nr 2 var sen Krilles föräldrar, där var det som vanligt fullt med folk och massa god mat och härlig stämning!


Runt 22.30 satte sedan mamma, Krille, Adam (som jobbade till 19.30 på julafton), mormor och jag oss i bilen och åkte ut till Ekolsund där vi hade julklappsutdelning och drack mousserande. Underbart mysigt!

Dagen efter (juldagen) kom pappa och farmor ut till huset och för 100:e gången denna jul åt vi en härlig jullunch! På eftermiddagen åkte vi hem och Karin dök upp från julfirande hos sina föräldrar. Vi fixade iordning oss snabbt och fick skjuts till Häggvik och juldagsfirande som startade med en underbar förfest med ca 20-30 pers och slutade med ömma hälar efter flera timmars dansande på Garbo i Sundbyberg.  Där var även en gammal gympakompis till mig som jag inte mött på många många år, men som det var otroligt kul att träffa igen! Herregud vad vi dansade!


Karin, jag & Tina.

Och kronan på verket är ju min förkylning som aldrig tycks ge sig. Min hals gör mig snart galen. Så trots en lugn fredag misslyckades jag med kurerandet och jobbhelgen svepte fram snabbt som aldrig förr. Idag är dock den sista söndagen jag slutar 22. Det ska bli underbart skönt, äntligen kommer jag att kunna se 21-filmen på TV, ALLA söndagar!

Igår kväll åkte jag och T hastigt och lustigt på bio, såg YESMAN-faktiskt riktigt underhållande! Nu är det dags för frukost/lunch och en lååång jobbdag.

Love
/N


Då...

..återstår bara för mig att önska God Jul till alla er! Idag blir en bra dag!



It´s my life!




Jag gillar verkligen denna reklam. Någon som kan gissa varför?

*host host*

Tänk att hela skallen är full med bomull, och att bomullen blockerar hörselgångarna. Plus den hemska förkylningen, nysningarna som aldrig tycks sluta och den retsamma rethostan. Så har ni nu ett full bild av min förkylning. Och för skojs skull kan vi slänga in lite värk i nacke och leder också. Med andra ord precis som man vill må dagen innan julafton.

Jag började dagen med en stor kopp te ingefära/citron med honung i. Och till det två rostmackor, precis som när jag var sjuk som liten. Blir på nåt märkligt sätt nästan lite mysigt. Det enda som saknas är mammas tröstande klapp på ryggen och någon film med Macaulay Culkin medan jag sitter inrullad i täcket i vardagsrumssoffan. Åh vad skönt det är att vara liten ibland!

Idag är planen att försöka sova så mycket som möjligt. Man ska sova och c-vitaminchocka bort förkylningen. Dessvärre måste jag svänga förbi Vällingby C ett slag och hjälpa T hitta en liten julklapp till sin moster, och jag måste hitta nåt litet till mammas sambo. Stackars T jobbar till halv tio ikväll, från 10. Får man verkligen jobba i nästan 12 tim i sträck? Planerar att överraska honom med lite glögg och pepparkaksvickning när han kommer hem. Någon uppesittarkväll blir det garanterat inte, men det vore ju mysigt att umgås lite innan det är sovdags. Nu ska jag krypa ner under mitt täcke och tycka synd om mig själv igen.

/N

*Snörvel*

Jag har hostat och snörvlat mig igenom dan. Visste jag inte bättre skulle jag nästan tro att det var hjärnan som försökte rinna ut genom nästan ungefär vart 5e minut. Något annat som är av intresse angående min härliga förkylning kanske? Jag överlevde utan att varken hosta på eller slemma ner någon kund under en oförberedd nysning. Så det ser jag som en vinst. Jobbdagen imorgon kommer jag spendera i sängen, hade en underbar jobbarkompis som förbarmade sig över min tid, jag var ju inte direkt svårövertalad...

Hittade minsann lite fler julklappar efter jobbet också. Julklappen jag fick från jobbet blir en perfekt liten present till herrn i huset, helt i stil med hans konstiga måste-ha-cravings. Sen hittade jag julklappar till herrns föräldrar också, om jag inte behåller det själv det vill säga... Men trots att jag ändå hittar klappar för alla, så är det ändå lillasyster på 7 år som det är roligast att köpa till. Hon kan redan vänta på 3 julklappar, och det kan bli några fler innan julafton är här... Känns kul att detta är första julen som jag hinner träffa henne på julafton, vanligtvis har pappa henne bara någon dag efter jul, men detta år är hon hos pappa till ca 14, vilket betyder att jag får någon att leka med under jullunchen hemma hos papi.

Nu ska jag slå in de sista klapparna, hittade faktiskt något litet till lillebror också, trots att vi inte skulle köpa nåt. Men mina små pluttar till syskon måste ju få paket, det är ju något vi här i sveden kallar för tradition...

Självömkan

Man får tycka lite synd om sig själv när man är sjuk tre dagar före jul. Och måste jobba. Så därför tycker jag synd om mig själv. Dagen spenderades på soffan fram till 14.00, sen fick jag med T till Vällingby och handla lite julklappar. Hittade till pappa och lillsyster, så det är alltid nåt. På mammas sida har vi dragit lott och ska bara köpa till den personen. Jag fick mammas sambo, men hon hade redan hittat på något till honom, så vi splittar på det istället. Så nu är det några julklappar under vår fina gran, synd bara att de bara ska ligga där i tre dagar till...

T har lagat mat hela dagen. Ugnen har gått varm i 7 timmar idag och brandlarmet har gått både två, tre och fyra gånger. Numera ligger brandvarnaren på köksbordet. Men hans familj kommer få hemlagad mat. Han har till och med gjort egna köttbullar, med anjovis. Jag vet inte om jag ska vara tacksam eller ledsen för att jag inte äter rött kött.

Imorgon ska jag vara på jobbet kl. 10. Håll tummarna att jag är friskare!

/N

2 alvedon senare.

När jag vaknade för 2 dagar sedan hade jag lite ont i halsen. Jaja, tänkte jag, det ger sig väl. Men igår kväll bestämde sig baseluskerna i min kropp att ta det vidare till nästa nivå. Så igår kväll, när julgranen äntligen stod på plats och jag landat i lugnan ro i soffan, då känner jag hur huvudvärken kommer smygande, hur jag blir varmare och varmare och hur jag får mer eller mindre lock för öronen. Så jag tar 2 alvedon och lyckas somna. Så ringde klockan kl 9, skulle träffat Ylva, Lollo och en loppa idag, men eftersom min kropp mådde om möjligt sämre än igår så var det bara att ta två alvedon till och bädda ner mig igen. Suck. Jag har inte tid med detta. För det första måste jag fixa julklappar idag. För det andra måste jag jobba måndag och tisdag och kan abslout inte sjukskriva mig, jag behöver alla pengar jag kan få. Ok, till 12 får jag ligga nerbäddad, sen åker jag upp på 1 timmes julklappsräd i Vällingby, sen måste jag hem, alvedona mig och gå och lägga mig igen. Vilken underbar dag jag har framför mig...

/N

Nu är äntligen julgranen på plats

MMS

Nu är äntligen julgranen på plats och julfrid har äntligen kommit hem till oss också. Det enda som saknas nu är klapparna under granen. De tänkte jag försöka fixa imorgon. Förhoppningsvis blir det en bild på både och klappar imorgon. Förhoppningsvis...


Sodastreama ALDRIG kir...

MMS

Sodastreama ALDRIG kir...


Jul

MMS

En rätt usel bloggerska säger godnatt efter en god middag i underbara vänners sällskap!


Julöverdos någon? När jag får hus

MMS

Julöverdos någon? När jag får hus ska det se ut såhär!


Torsdagsskål till mig som har fått

MMS

Torsdagsskål till mig som har fått lite jullov och har klarat 3/4 av denna termin! Så, skål då!


Skön kväll: popcorn, cola och sex

MMS

Skön kväll: popcorn, cola och sex and the city filmen. Efter en lång dag förtjänar jag detta. Imorgon är det praktik, sen tar jag julledigt!


Ibland undrar man hur sjutton man

MMS

Ibland undrar man hur sjutton man kan ha sån tur att få umgås med såna fantastiska och omtänksamma människor! Visst var det fint?


Övergiven

Min blogg ekar tom i början av denna vecka. Sorgligt det känns. Men igår var verkligen inte en bloggdag, det låg liksom inte i luften. Det hände för övrigt inte så mycket igår. Var tvungen att ta sovmorgon då mina helger kör min energi i botten. Sen har jag drabbats av någon slags spänningshuvudvärk, stramar bakifrån nacken till baksidan av huvudet. Inte särskilt skönt. Jag läste faktiskt under gårdagen, och blev tvungen att hoppa över föreläsningen, läsningen till dagens seminarium kändes viktigare. Och det var ju inte direkt så att jag fick någon läsning gjord under helgen...

Det som var roligt igår var att T´s världens snällaste mamma klippte oss. Och hon är ju så rolig, hon hade tidsmässigt "bara" planerat in en klippning för både mig och T. Sen när hon var klar med T och satte mig i stolen, frågade hon hur mycket jag ville klippa av. Jag hann knappt svara innan hon förtvivlat började slita i mitt hår och stirrade hysteriskt på min utväxt. Eftersom både mina naglar och mitt hår växer som ogräs var det en ordentlig mörk utväxt på mitt blonderade hår. Hon formligen skrek ut: "Men så här kan du ju inte se ut! Vi måste ju fixa det här! Vi får klippa dig en annan dag, nu måste bara utväxten bort!" Sen kom det: "Det var inte jag som färgade dig sist va? Det är ju helt klumpfärgat! Jag blev bara mindre och mindre där jag satt i frisörstolen och pep fram: Nej, det var på Bobbys salong i Vällingby.. Du hade ju ingen salong då... Jag tror aldrig jag vågar varken färga eller klippa mig hos någon annan någonsin igen, lika bra att lämna mitt hår helt i T´s mammas händer, så slipper jag bli 2 cm lång varje gång jag är där emellanåt...  Hon tonade blekning på utväxten och hann putsa till topparna lite. Men eftersom hon vill lägga lite mörkare toner i mitt hår för att göra utväxten mindre synlig och även klippa bort min uppklippning i nacken, fick jag en ny tid den 29e hos henne. Hon är verkligen sanslöst gullig, om än lite läskig!

Något annat bra med gårdagen var att jag äntligen fick tillbaka kompletteringen på evighetskursen, nu är jag äntligen godkänd! Det var det sista jag skrev om den kursen någonsin. Allt jag kan säga är att jag hoppas på en förändring i framtiden...

Idag eller imorgon kommer salstentan tillbaka, riktigt nervöst att vänta och vänta.. Idag hade vi sista seminariet denna termin, nu är det bara 2 dagars VFU kvar, sen är det jul och nyårsuppehåll. Jag ska faktiskt unna mig 3 läsfria dagar nu och sätta igång på fredag och läsa igen! Sanslöst skönt!

/N

trött.

Jag är hemma. Jag lever. Jobbhelgen är över för denna gång. Imorgon får jag lön och slipper leva i fattigdom. Tack och godnatt! (I veckan som kommer väntas 2 tentor komma tillbaka, håll alla tummar ni har!!)

Allie & Noah

Åh, jag är kär, så kär! I en film! Efter Kevins Idolvinst, som jag tydligen ännu inte kommit över, så har alla känslor i mig bara svämmat över. Igår kväll tittade jag på "The Notebook". T låg bredvid mig mig och sov när jag låg i sängen och kollade på datorn och grät ömsom skrattade mig igenom 2 timmar. Jag ska nog inte fråga honom vad han egentligen tycker om sin flickvän. Bättre att vara lyckligt ovetandes. Filmen, som handlade om Allie & Noah och hur de möttes och hur livet utvecklades, var fylld med alla ingredienser som en riktig Natta-film ska innehålla. Så, alla ni tjejer därute, se den! Dagens filmtips! 

Trötta som vi båda var efter jobbet igår, ledde till ett filmmaraton; Eagle eye (inte bra), Vi hade i alla fall tur med vädret (som alla sett utom jag, älskade den!) och sen avslutade jag då med The Notebook. Idag vore det bra om jag hann läsa lite innan jobbet 13.30, annars blir det väl jobbigt imorgon med allt jag ska hinna med. Som jag känner nu, är det dock skönare att ligga i soffan! Puss på er alla!

/N

Ett nytt Sverige.

Imorse när jag vaknade, förvisso helt slut eftersom T och en kompis till honom lyssnade på hiphop på youtube till 01 inatt, kändes det som om något hade förändrats. Och det hade det. Jag är otroligt glad att Kevin vann igår, det kommer leda till något stort. Är inte han en av världens största lysande stjärnor om fem år, så kan ni påpeka min miss, med det tror jag inte ni behöver. Sen jag kom hem från jobbet har jag lyssnat på denna låt om och om igen. Och jag får aldrig nog!


Hejja Kevin!

Som inbiten Idol-tittare har jag suttit fastklistrad framför tvn hela kvällen. Att Kevin brände av min favvislåt i hela världen, Livin on a prayer, gjorde knappast att jag älskade honom mindre! Jag håller tummarna så knogarna vitnar att det blir Kevin som tar hem segern ikväll! Jag ska verkligen kämpa för att hålla mig vaken tills tävlingen är avgjord, men sen blir det bums isäng. Klockan 6 ringer klockan och ska ha upp mig inför en härlig jobbhelg!

/N

Ångest-väntan.

En klasskompis ringde just. Hon satt i samma sits som jag angående första kursen, koplettering. Efter nästan 2 månaders väntan hade hon nu fått tillbaka sin text. Godkänd. Jag kan med ord inte beskriva hur mycket jag hoppas att det går lika bra för mig. Än har jag inte hört något, men jag väntar, och väntar och väntar. Har tryckt på skolmailens uppdateringsknapp nu säkert 20 gånger, och lika tomt efter varje tryckning. Jag orkar inte att det blir som sist, att jag inte får tillbaka den, utan att jag imorgon bitti på jobbet får ett resultat som inte var det jag hoppades på. Snälla, snälla, håll tummarna för att jag får tillbaka den ikväll, och att det blir godkänt....

/N

Julklapp till Natta! Tack Damernas

MMS

Julklapp till Natta! Tack Damernas Värld!


Kl. 21. 11/12

MMS

Efter yoga ska man faktiskt koppla av...


Kl. 19. 11/12

MMS

Orkar man inte gå till gymmet, ja då är det bara att tillverka sin egna yogastudio!


Katastrof-bildblogg

Jaha, nu är det bildinlägg som är ute och flyger i någon ledning någonstans igen. Två stycken till och med. När de dyker upp var det alltså kl. 19 och kl 21 de skulle varit här från början. Jag har nämligen inte övergivit er. För övrigt är mina naglar utomordentligt tjusiga, fattar inte hur någon kan vara så duktig och så underbar som person som Carro. Skönt att prata med någon riktigt vettig once in a while. Nu är det snart dags att natta kudden, imorgon är det föreläsning mellan 10-12.Funderar på att svänga förbi Sollentuna efter och svänga förbi jobbet och kolla mina tider och annat smått ocg gott. Och kanske tvinga mamma att bjuda mig på lunch om hon är i krokarna. Men suss gott så länge!

Och hoppas ingen glömmer bort att rösta på Kevin under Idol-finalen imorgon?

/N

Jul och nyårsförberedelser.

Eller ja, inte riktigt kanske. Men mina personliga sådana. Idag ska jag till underbara Carro och få fina naglar, för första gången har det bara gått 3 veckor sen jag var där sist. Men dem är ungefär lika långa som vanligt. Jag börjat misstänka att det är mitt proteinöverskottsintag som påverkar mina naglar och mitt hår. Dessvärre har det inte lika stor påverkan på min vikt. Hmm... Idag är det alltså naglarna, och på måndag ska jag och T till hans mamma och hennes nyöppnade salong i Traneberg. Tydligen en tant-salong enligt T, men huvudsaken är att hon trivs, och det tycks hon göra. Klippning behöver jag, vill få bort uppklippningen i nacken, har så svårt att forma till håret när jag har så. Det är snyggt när man är nyfriserad, sen lyckas jag kaosera mitt hår på bara någon dag. Har lite förhoppningar om att få massa blonda slingor och några mörka, för att dämpa den markanta utväxten som blir annars. Men jag får se vad som finns tid till. Annars får jag beställa tid uppe på Bobbys salong i Vällingby, men det är desto dyrare, så jag hoppas att jag slipper!

Jag hade verkligen tänkt läsa idag, men i och med att det blev en så lång och intensiv gårdag så var jag lite trött imorse. När jag kommer hem från Carro i eftermiddag ska jag läsa heeeela kvällen. Jag lovar!

/N

They're on to me... Ska möta min g

MMS

They're on to me... Ska möta min grupp om 30 min, och jag är redan framme. Hur ska jag sysselsätta mig nu då...?


It´s gonna be a looong day...

Jag sitter yrvaken i soffan med en kopp grönt mintte framför mig. Men det är för varmt för att jag ska våga dricka det. Strax ska jag sätta mig och skriva en fallanalys. Har drygt 2 timmar på mig. Sen ska jag till Solna och hämta en bok på biblioteket, sitta där och läsa, och sen åka till skolan och dagens tre timmar långa seminarium. Därefter är det gasen i botten hem till mormor i Älvsjö och hjälpa hennea att få upp lite julstjärnor i hennes läskigt höga fönster. Känner mig lite orolig för den rangliga stegen jag ska tvingas upp på... Så om jag inte skriver senare, så vet ni varför!

/N

Love for all

Jag älskar den här reklamfilmen. Börjar nästan snyfta när jag ser den. Att den är för Björn Borg kan man ju ha överseende med...


Dålig motivation.

Känner mig inte så bloggig idag. Grubblar lite för mycket för mitt eget bästa just nu tror jag. Kan passa på att klaga lite på dagens föresläsning. Intressant i nästan 2 timmar. Sista timmen avvek den från ämnet och började handla om föreläsarens egen forskning men som inte hade något alls att göra med oss. Så jag och Hanna utförde för första gången en dödssynd i föreläsningssammanhang. Vi gick mitt under pågående föreläsning. Jag blev bara frustrerad över att sitta av min tid på sånt som jag inte kände rörde  mitt lärande och skämdes, då flera andra redan lämnat salen. Så för att undvika ytterligare pinsamheter och sitta kvar när så många andra går, och för att spara min värdefulla tid, så valde jag också att gå. Har aldrig gjort det förut, men någon gång måste ju vara den första.

Nu ska jag läsa klart sista kapitlet i första boken jag läst från pärm till pärm denna kurs, och sen skriva om mitt fall utifrån en teori eller perspektiv jag läst om i boken. Ikväll är det Desperate. Jag längtar redan.

/N


Lära eller läras?

T kom just hem från en tenta. Ganska nedslagen. Han har jobbat som en galning inför denna tenta, han är i skolan mellan 8-18 VARJE dag. Plus att han ofta sitter efter middagen någon eller några timmar och förbereder labbar eller pluggar. Jag har varit ganska duktig på att plugga denna termin, men T har med all säkerhet lagt ner det dubbla i antalet studietimmar. Inom min utbildning skulle hans ansträngningar generera i enbart A-betyg. Men istället för att lyckas som han borde göra kontra timmarna han lägger ner, kommer han hem och är övertygad om att han överhuvud taget inte är i närheten av att komma upp i de poäng som krävs. Tentan hade till stor del bestått av tal som de över huvud taget inte jobbat med, och som inte ens finns med i deras mattebok. När han konfronterade kursansvarig efteråt svarar hon att de "ska veta" hur man gör. Vad är syftet med en sån här utbildning För det verkar ju inte vara att faktiskt lära studenterna? Jag är av orubblig inställning att kth enbart är en utrensningsinstitution där alla som inte behöver lärarledd undervisning är de enda som överlever. Jag läste just om det här i Skinner, som jag läste i första kursen, att många högskolor och universitet enbart är till för dem som själv kan lära sig, alltså skaffa kunskapen på egen hand. Men varför har man då universitet? Varför är lärarna där? För övrigt är jag kritisk till att de som forskar måste kliva in i undervisning ett antal timmar. Men alla är uppenbarligen inte lämpliga som lärare, så varför ska de då få undervisa? Det enda det resulterar i är förvirrade och frustrerade studenter som inte får hjälp med sånt som de inte klarar av på egen hand. Jag känner mig superbesviken. Någon som har något klokt att tillföra mina funderingar?

/N

Julbord!

Hade en underbar kväll igår! Var jag, brorsan, mamma, mormor, mammas sambo, hans föräldrar och T.  Innan maten drack vi mousserande (damerna) och öl (herrarna) och njöt av den coola atmosfären nere i jordkällaren på Ekolsunds Värdshus. Det var Gustaf III som satte Ekolunds slott  och värdshus på kartan en gång i tiden. Julbordet var suveränt, sillen var galet god och servicen fantastisk. Några i sällskapet saknade ett och annat på julbordet, men jag och T resonerar så att det är bättre att det  är något smalt som är ordentligt tillagat än kvantitet utan smak. Men de hade till och med kalkonkorv, så jag kan nog inte bli så mycket mer nöjd! Dessertbordet var utom denna värd och när vi ätit klart runt 22.00 någon gång kunde vi knappt röra oss. Sen gick vi återigen ner till vinkällaren där en pianist underhöll och försökte bedriva nån slags live-karaoke med julbordsgästerna. Dessvärre så var det någon stackars karl, som trodde han kunde sjunga och berättade om sina turer på Finlandsbåten och hur han brukade lura kareokevärdarna på båten för att sjunga flera gånger, som lade beslag på micken hela kvällen. Mammas sambos pappa, som har en sjuhelskottas röst, lyckades tränga sig fram några gånger och skona oss från kryssningssångaren, men med underbart sällskap och lite gott i glasen så gick det egentligen ingen nöd på någon. Var skönt att sitta och hånskratta lite faktiskt...

Idag ska jag försöka få lite läsning gjord, dessvärre är jag trött idag då sängen hemma hos mamma är alldeles för mjuk för min rygg. Tror jag vaknade säkert 25 gånger inatt och skruvade mig själv till söms. Suck. Här är tre bilder från igår:



Jag under julbordet. Mammas sambo och mamma skymtas i bakgrunden.



Adam gjorde ett senapshjärta. Oerhört kreativ bror jag har, eller hur?


Min underbara bror och jag nere i vinkällaren innan julbordet.


Jag har just ätit den godaste sill

MMS

Jag har just ätit den godaste sill jag ätit i hela mitt liv! Jag är lyrisk över Ekolsunds värdshus!


Bakning pågår i det Chiapponiska h

MMS

Bakning pågår i det Chiapponiska hemmet. Behöver jag säga att det går sådär? Ikväll ska vi på julbord på Ekolsunds värdshus 3 km bort, längtar redan!


Mycket prat om lite.

Nu måste jag lägga mig i igen, så är det bara. I en artikel i DN står det om hur det är ett problem för skolorna att allt fler föräldrar söker ledigt till sina barn på grund av semesterresor under terminen. Detta är något vi diskuterat under basgruppsdagarna och något som jag har en mycket stark uppfattning om. Detta debatteras om i dagens Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/wendela/article3927178.ab.

Jag är medveten om att det är upp till dubbelt så dyrt med resor under loven. Och jag är medveten om att alla långt ifrån har möjlighet att betala för detta. Men nu är det så, att det är skolplikt i Sverige. Märk därmed att jag pratar utifrån grundskolan, där skolan och kommunen, inte föräldern, bär det främsta ansvaret för barnets lärande.

I DN artikeln står det tydligt förklarat varför skolorna inte är positiva till resor mitt i terminen; frånvaron "påverkar arbetsmiljön i skolan men även elevernas chanser att nå målen i alla ämnen även äventyras." Svårt att förstå? Inte särskilt va? Tänk att jobba som lärare, som jag snart kommer göra, och från den ena veckan till den andra ha olika elever i klassen. Det skapar otrygghet, och för en lärare som lägger ner oerhört mycket tid på planering är det ett gissel om eleverna åker bort, då dubbelt arbete krävs. Därför blir jag så arg när jag läser nåt så omedvetet skrivet som Terri Herrera Eriksson just gjort. Tyvärr kan man i skolfrågor inte enbart utgå från ett perspektiv!

Jag reste själv mycket som barn och är otroligt glad och tacksam för det jag fått uppleva. De få gångerna som jag var ledig från skolan hade jag turen att ha föräldrar som tog det på allvar det jag missade, och engagerade sig i mitt arbete och såg till att allting blev gjort. Men nu är det på detviset, att alla föräldrar inte kan ta detta ansvar, och var hamnar barnet då? Inte bara att det isolerats från den klassgemenskap som växer starkare vecka efter vecka, utan eleven har även missat väsentliga kunskaper i sin utbildning. I grundskolan, beroende på var eleven ligger i utvecklingen, kan vissa skeeden vara väldigt viktiga, och när ett barn har börjat upptäcka något, knäcka en kod, är det av yttersta vikt att eleven ifråga får den bästa av alla stimulanser. Och det är för att kunna leda elever genom detta som en lärare spenderar minst 3 1/2 år i skolan. Lärares och klasskompisar är otroligt viktiga i ett barns kunskapsutveckling och kan aldrig någonsin ersättas med en 2 veckors semester i Spanien.

/N

Kaffe och äggknäcke!

God morgon alla härliga fredagsmänniskor! Det känns hur underbart som helst att det är fredag! T och jag har ätit frukost ihop för enb gångs skull och n

Let me introduce: Britney and CIRCUS!



Kvalitetsmässigt sådär, nu är det bara att vänta på att den finfina kvaliten av Britney Spears Circus dyker upp, men nu har vi åtminstone känt och klämt lite på den....

Skoldebatt som ett brev på posten!

Jag tror att jag börjar bli vuxen. Jag har alltid tyckt om att tycka saker, kanske ibland utan att egentligen veta hela sanningen om det jag har åsikter om. För att ha en helhetsbild så måste man ju skaffa sig det, och det gör man ju lättast genom att läsa. Eller det är väl i princip enda alternativet, nyheterna är ju ganska begränsade in sina utlägg, och samhällsprogram hinner jag sällan titta på då de går samma dagar som mina favvo-serier. Och en flicka måste ju prioritera... Anyway, jag har äntligen börjat läsa om sånt jag engagerar mig i. Jag hämtade posten och hade massa tidningar från skolan och lärarförbundet jag är med i. Så jag har i en timme suttit och grävt ner mig i skolan på längden och tvären. Och jag tror jag förstår varför jag inte gjort detta tidigare, jag känner mig helt matt! Det enda jag funderar på är varför politiker överhuvud taget är inblandad i skolpolitiken. Kan inte alla som vet saker om skolan få bestämma om skolan istället? Jag tror att det skulle lösa de mesta av alla problem. Bra va? Nu ska jag vila 15 minuter sen ska jag läsa!

/N

Sopstation?

Jag har egentligen inte tid, men nu på morgonen läste jag DN På Stan och Åsiktsmaskinen, och jag bara måste dela med mig av detta märkliga lilla fenomen:

Stockhomare som saknar grovsoprum brukar ibland ställa ut sitt skräp på gatan. Roligast är det på Östermalm där folk ibland placerar hela soffgrupper på trottoaren med en käck liten skylt med hälsningen: "Ta för er bara!" Nu håller en ny trend på att sprida sig bland innestadsbor som saknar både samvete och grovsoprum. De samlar ihop sitt bråte i svarta sopsäckar, släpar ner dem i tunnelbanan och ställer dem på tågen. Sedan rullar soporna hela vägen ut till Norsborg eller Akalla där de fattiga förotrsborna får en tidig julklapp.

Ska man skratta eller gråta? Inte kan det här hända på riktigt, eller....?

Buhu!

Jag har just suttit och tjejsnyftat till Greys Anatomy, eller Gays anatomi som min käre T skulle sagt. Jag blev full av ömhet och kärlek och ville i samma ögonblick som det var slut, förmedla hela denna känslostorm till prinsen. Men han satt upptagen i telefon och pratade konstiga kemiformler med en klasskompis. Jag fick nöja mig med att viska "jag älskar dig" i det örat han inte hade tryckt mot telefonen. Jag vågar nästan sätta pengar på att han över huvud taget inte uppmärksammade min existens i rummet.

Eftersom jag hade en lång skoldag idag, pluggade hemma på förmiddagen och tre timmars seminarium på eftermiddagen, så har jag faktiskt inte läst något ikväll. Jag kör en heldag imorgon däremot, plus att jag ska till Sollentuna bibliotek och låna en bok som äntligen kommit in. Med tanke på att den kostar nästan 300 kr så känns det bra att låna den, alldeles gratis!


Efter en blick på kvällens Insider känner jag bara starkt motstånd mot att börja pilla i ansiktet med en kniv. Huvva!

/N


Duktig flicka!

Trots att det bor en snart-slut-på-terminen-latmask i mig så gick jag upp hyfsat tidigt imorse och gjorde uppgiften till dagens seminarium. Med tanke på att jag inte fick särskilt mycket gjort igår hade jag ju direkt inget val...

Funderar på min supergamla hemtenta som jag fortfarande väntar på. Undrar verkligen när jag kommer att få tillbaka den. Vore så otroligt skönt att få tillbaka den, godkänd såklart, innan jul. Jag förstår inte varför det dröjer så...

Ha en bra dag alla ni!

/N

Britney: for the record




Jag kunde inte hålla mig, jag var tvungen att titta på den nya Britney-dokumentären. Jag kan inte hjälpa det, trots alla katastrofer de senaste åren så kan jag inte sluta älska henne, och jag har aldrig slutat att tro på henne! Trots att man lätt kan få hennes nya skiva utan att betala en krona, så tänker jag snällt betala för den. Det är bara två artister jag gör så för; Britney och Bon Jovi. Men vad gör man inte för dem man älskar?

Men jag har i alla fall Britney...

Mitt i mitt innan-skolan depp slår jag på mtv och möts av ett gammalt hederligt Britney-race. Sometimes och Carzy har jag hittills fått njuta av. Det var tider det....

Svarta tankar

Känner mig lite nere. Tröttheten har inte riktigt försvunnit ur min kropp, och sen är inte jag och T de bästa vänner sen igår kväll. Hoppas vi kan prata ordentligt ikväll, tycker att det är jättejobbigt att vara osams. Suck.

Idag är det föreläsning mellan 13-15. Ska bli intressant att höra hur dagens föreläsning är, kan ju inte säga att jag varit direkt imponerad av detta blocks föreläsningar. Hur svårt kan det va?

Jag har läst kanske 10 sidor nu på förmiddagen, hade hoppats läsa ca 20 till, men jag orkar inte. Jag vill ha energi! Jag vill gå ner i vikt! Jag  vill komma i form! Kanske Tomten kan hjälpa mig med detta?

/N

Recover.

Helgen tog slut. Trots att det igår vid 18-tiden på jobbet kändes som en evighet tills dess. Strax innan 23.00 var jag hemma igår. Har trots jobb varit en riktigt härlig helg! I fredags låg jag hemma i Hannas soffa och glodde på Idol meddan T var ute och drack öl med en klasskompis. Sen var det jobb på lördag innan jag hetsade hem och lockade håret och gjorde mig festfin. Hoppas jag lyckas få några bilder av Hanna och Jessica från kvällen, själv glömde jag ju kameran hemma... Trots att det blev sent efter tjejsnack, vin och singstar och en riktig danskväll på Ambassadeur, kämpade jag som bekant upp mig ur sängen igår morse. Jag var hyfsat pigg fram till middagen vid 17, då ville jag bara lägga mig i närmsta soffa och sova. Igår var det kul att jobba. Ibland är allt lekande lätt och man känner att man bara är på jobbet för att hjälpa och glädja andra. Älskar sådana dagar!

Måndagar efter jobbhelg är dock såna dagar man gärna kunde hoppa över. Min kropp har varit totalt slut idag, har varit en kamp bara att stå och gå här hemma. Trots det ansträngde jag mig och plockade undan och snabbdammsög hela lägenheten. Sen fick jag T att hänga upp våra ljusslingor runt balkongräcket och runt vardagsrumsfönstret. Synd bara att ingen av dem fungerar helt som de ska. Jaja, lite ljus är det i alla fall! Läst har jag faktiskt också gjort, ett under att jag åtminstone orkade det. Kanske ganska lätt när man får ligga i sängen och läsa...  Resten av kvällen ska jag spendera i soffan, ska nog inte röra mig en milimeter....

/N

RSS 2.0